Danas sam vezivao...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Jutros za popodne.
Mnogo su mi tupavi ovi klenčići, izgleda ih udarilo u glavu ovo ludo jesenje sunce, napadaju kao pomahnitali :tbumb:
main.php

Popodne im dovodim ova tri musketara da se zezaju malo :hammer: :hammer: :hammer:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Bata Đole dobra muva ali loša udica :mad:  Jako je mali luk između vrha udice i okceta koje je veliko i povijeno nadole. Ovo će teško da ubode ribu. Za te mikro udice traži modele sa okcetom u ravni udice  :yeswink:

Ove u sredini??

;)

Prilozi

• DSC04073.JPG
    DSC04073.JPG
    194,7 KB · Pregleda: 238

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Dođoh iz nočne, malo odspavah, kada se probudih onako sav nikakav reko a da ja malo sredim moj materijal...ali đaba ti bilo...kako sam uzeo kesicu olive i fl. chartreuse zonker trakica me uvati snažna želja da navežem jednog mini zonkera. Ja sam ovakav tip zonkera nazvao "zonker strips minnow" kako ih drugi nazivaju nemam pojma a i nije me naročito ni briga.  :smoke: Strimer je dugačak 6cm. Ovi strimeri mi se jako dopadaju...lepi su, jednostavni su i lovni...sve što mora imati jedna "muva" a da se meni u celini dopadne  :yeswink:. 

main.php

Materijal:

Udica - TMC 8089 #10
Osnovni konac - Ultra Thread White 70
Leđa i gornji deo repa - "Olive" zečija trakica
Stomak i donji deo repa - "Fl. Chartreuse" zečija trakica
Prsne peraja - mali komadič krzna crvene zečije trakice
Bok - obogačen sa Krystal Flash nitima
Oči i glava - Oči od zlatne prizmatične folije i 5 minutni epoxy lepak 

Meni  :D, Smuđevima, pastrmkama, grgečima se ovaj tip strimera 100% sviđa...znam da bi se dopao i bucovu, basevima pa i štujicama ali i morskim ribicama...itd. Gledam ovu kombinaciju boja i mislim si  :doh: što pre nisam ovo navezao.

Kako se vama dopada ovaj strimer te kombinacija boja i materijala  :)?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Meni  :D, Smuđevima, pastrmkama, grgečima se 100% sviđa...znam da bi se dopao i bucovu pa štujicama ali i morskim ribicama...itd. Gledam ovu kombinaciju boja i mislim si  :doh: što pre nisam ovo navezao.

Kako se vama dopada ovaj strimer te kombinacija boja i materijala  :)?
Zna majstor šta valja...  :tbumb:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Nema zamerke samo daj da vidim te zecje trakice. Mislim na duzinu dlake. Ja koristim Metz zecje trakice al me zanimaju ove tvoje. Izgledaju da imaju dugacku dlaku ili mozda slika vara.  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Djole je napisao(la):
Nema zamerke samo daj da vidim te zecje trakice. Mislim na duzinu dlake. Ja koristim Metz zecje trakice al me zanimaju ove tvoje. Izgledaju da imaju dugacku dlaku ili mozda slika vara.  :tbumb:

Imaju lepu dugacku dlaku. Koristim Wapsi Zonker trakice.

Prilozi

• wapsi.jpg
    wapsi.jpg
    29,7 KB · Pregleda: 164
  • fl. chartreuse zonker trakica.jpg
    fl. chartreuse zonker trakica.jpg
    40,8 KB · Pregleda: 179

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Danas tj. jutros i poslednjih par dana me nešto uhvatilo da pravim klasične mušice. Retko ih pravim uopšte a retko sa njima i pecam. Nekako mi uz njih ide štap od bambusa a ja nisam ponosni vlasnik takvog.

main.php

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
uživač je napisao(la):
Danas tj. jutros i poslednjih par dana me nešto uhvatilo da pravim klasične mušice. Retko ih pravim uopšte a retko sa njima i pecam. Nekako mi uz njih ide štap od bambusa a ja nisam ponosni vlasnik takvog.

Pa napravi si jedan, treba ti samo živaca,strpljenja i oko 300 eura (za kompletnu opremu, alate, materijal...), a kad to imaš možeš još i 5 da uradiš

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zadnjih dana ne mogu naći smuđa uz kamen, pa ću ga potražiti sa imitacijama peša na dnu. Na jig og 6-7g nabacio sam crne zečetine za zadnju peraju, tamno smeđu srneću dlaku za glavu, oker-bijele chenile za stomak i crni marabu za bočna peraja. Na "suhi" izgled i nije nešto, al se nadam da će dobro raditi u vodi s obzirom na karakteristike zeca i marabua, uz tonuću špagu malo sreće možda i bocnem kojega.

Prilozi

• P1040218.JPG
    P1040218.JPG
    227 KB · Pregleda: 171
  • P1040219.JPG
    P1040219.JPG
    224,9 KB · Pregleda: 156
  • P1040220.JPG
    P1040220.JPG
    204,8 KB · Pregleda: 162
  • P1040221.JPG
    P1040221.JPG
    200,3 KB · Pregleda: 163
  • P1040222.JPG
    P1040222.JPG
    201,3 KB · Pregleda: 168
  • P1040223.JPG
    P1040223.JPG
    204,7 KB · Pregleda: 154
  • P1040224.JPG
    P1040224.JPG
    201,5 KB · Pregleda: 166

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
odličan strimer...na to bi moglo da cukne svašta ne samo smuđ, sa tako tamnom imitacijom u dunavu to može da imitira u peša i malo ređeg čikova (koji je mnogo češči stanovnik po kanalima ali omiljen smuđevski zalogaj), čak i pijavicu prilikom češčeg jig povlačenja...to bi i raspoloženi glavati brko gutno bez predomišljanja.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
odličan strimer...na to bi moglo da cukne svašta ne samo smuđ, sa tako tamnom imitacijom u dunavu to može da imitira u peša i malo ređeg čikova (koji je mnogo češči stanovnik po kanalima ali omiljen smuđevski zalogaj), čak i pijavicu prilikom češčeg jig povlačenja...to bi i raspoloženi glavati brko gutno bez predomišljanja.
Samo kratko : iz tvojih usta u božije uši . Pozdrav  :bye:

Vrh Dno