Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Uvatile me muke da opet moram da se latim knjige...pa malo u pauzi da navežem i isprobam materijal koji sam pazario. Konačno i ja uze taj bucktail. Eh...kako mi se taj materijal dopada...to jos kada budem mesao za polarnom lijom ...  :) lepota  ::) Jako mi se sviđaju ovi prozračni elegantni strimeri.

main.php

Strimerče je dugo 7cm. Materijal: Bucktail (beli & maslinasti), krystal flash pearl,  paunove fibre, crveni marabou, epoxy oči (gold) i udica TMC 8089 #12.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.659
seb hocu i ja neki ovakav, salji breeeeee

vrhunski je, kao ziv

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
oholi je napisao(la):
seb hocu i ja neki ovakav, salji breeeeee

vrhunski je, kao ziv

:) fala  :)
Nego lati se ti stege  :yeswink:, toliko prosto ga je vezati da je to strašno. Kada uradiš jednog uradit češ ih još barem dvadesetak u danu. Ja sam uradio samo ovog za sada jer mi to bila zadnja udica primerna za strimer ovih dimenzija.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Odličan, pravi bucovski.Ja sam snimio rep sibirskog malamuta jednog mog dobrog prijatelja.Što su ono dobre dlake, meke a frćkaste, kao tanke opruge,stravično izgleda.Moram nekako da ga ubedim za par dlaka.Možda i za ceo rep :-[

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Odličan, pravi bucovski.Ja sam snimio rep sibirskog malamuta jednog mog dobrog prijatelja.Što su ono dobre dlake, meke a frćkaste, kao tanke opruge,stravično izgleda.Moram nekako da ga ubedim za par dlaka.Možda i za ceo rep :-[

thx :)

to, to,  :tbumb: još nisam nešto tako držao u rukama! Morat ču se malo pozanimati.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam upotpunio svoju zbirku zonkera ovoga tipa...pored rh varianti, jednog čisto sivog i jednog čiato crvenog dodao sam i ove :) svi su 12cm
I naravno još jedan fw (11cm) s tim da sam ovom donji deo trbuha uradio od kračih dlaka da dobijem ovakvu vitku i prozračniju siluetu za razliku od ovoga http://www.musicarenje.org/index.php?topic=2144.msg35064#new kojega sam radio sa željom za puniom prozračnom siluetom. 

Prilozi

• fw.jpg
    fw.jpg
    46,1 KB · Pregleda: 204
  • mokar.jpg
    mokar.jpg
    34 KB · Pregleda: 213

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
i danas sam  :D ...
Dve zonker trakice (magnum) balck & fl. chartreuse, udica vmc, pearl chenile. Olovna glava i epoxy.

Dugačak je svega 10cm ali to je sasvim dovoljno glede toga da se radi o širim i krznom bogatijim trakicama.  Ovaj je nastao spontano. Kada sam na dnu kutije ugledao ovaj perlasti chenil pala mi ideja da navežem ovo malo čudo. Ovu kombinaciju boja sam pre htep probati ali eto, tek danas sam ju navezao. Za kombinaciju boja ne sumnjam (što se tiče atraktivnosti) jer je dobro poznam od pre  :D Pitam se koja če biti prva neman na kojoj ču ga krstiti?!?   ::)

Prilozi

• black n' chartreuse.jpg
    black n' chartreuse.jpg
    49,1 KB · Pregleda: 192

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Prvo sam prijepodne navezao strimerčića za površinsko ganjanje štuke (i isprobao ga radi baš kako sam zamislio-strogo površinski a kad se natopi 1-2 cm ispod površine), pa potom nešto za vampire (testiranje večeras).

Prilozi

• Strimer za stuku.jpg
    Strimer za stuku.jpg
    145,6 KB · Pregleda: 214
  • strimeri.jpg
    strimeri.jpg
    250,2 KB · Pregleda: 215

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
strimeri su ti baš lepi ...odlični ali ako dozvoliš mali savet/opasku...ja bi oči postavio malo više od sredine udice. Evo dole primera. Ako bi oči bile manje i ne bi previše zatvarale luk udice bi bilo sasvim super.  Ako je vrat udice duži komotno oči mogu biti na sredini luka udice jer i da su veče i sa dosta epoxya nisu blizu vrha udice i ne zatvaraju luk udice. Ništa strašno, mislim da bi i ovakav strimer kakav je dobro zakačio jer je luk širok ali dobro je to izboljšati. Barem ja tako mislim.

Prilozi

• strimeri.jpg
    strimeri.jpg
    66,3 KB · Pregleda: 201

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo pošto mi u firmi neka kriza morao sam "smotati jednog" (strimera) za smirenje  :doh: :D :D evo primera na šta sam mislio posebno ako se radi udici kratkog luka i velikih epoxy očiju postavljenih malo više (horizontalno) od sredine luka udice.

Prilozi

• DSC06932.JPG
    DSC06932.JPG
    44,1 KB · Pregleda: 196
  • DSC06934.JPG
    DSC06934.JPG
    34,7 KB · Pregleda: 218

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
strimeri su ti baš lepi ...odlični ali ako dozvoliš mali savet/opasku...ja bi oči postavio malo više od sredine udice. Evo dole primera. Ako bi oči bile manje i ne bi previše zatvarale luk udice bi bilo sasvim super.  Ako je vrat udice duži komotno oči mogu biti na sredini luka udice jer i da su veče i sa dosta epoxya nisu blizu vrha udice i ne zatvaraju luk udice. Ništa strašno, mislim da bi i ovakav strimer kakav je dobro zakačio jer je luk širok ali dobro je to izboljšati. Barem ja tako mislim.
Odlične opaske, vidiš ja o tome baš i nisam vodio računa jer ih nisam ni radio na kraćim udicama sad sam prvi put uzeo kratke vratove, ima da mi ubuduće svaku muhu koju napravim "tehnički" ocijeniš, nisam do sad izgubio ni jednu ribu zbog zatvorenog luka udice, al doduše uglavnom su ribama strimerčići bili uredno u ustima ili grlu pa nije došla ni do izražaja mogućnost greške no nikad se ne zna bolje je to spriječiti. Hvala Seb.  :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Gogo je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
Odlične opaske, vidiš ja o tome baš i nisam vodio računa jer ih nisam ni radio na kraćim udicama sad sam prvi put uzeo kratke vratove, ima da mi ubuduće svaku muhu koju napravim "tehnički" ocijeniš, nisam do sad izgubio ni jednu ribu zbog zatvorenog luka udice, al doduše uglavnom su ribama strimerčići bili uredno u ustima ili grlu pa nije došla ni do izražaja mogućnost greške no nikad se ne zna bolje je to spriječiti. Hvala Seb.  :bye:

točno to prijatelju...na greškama se svi učimo...prvi put kada sam ja radio slične strimere sa epoxy glavom/očima sam baš radio svinjariju...ti tvoji su perfektni naspram mojih prvih te vrste. Kada kažeš to u smislu "bolje sprečiti" to je to...a pored toga dobiješ još za koju nijansu lepši i uredniji strimer.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
41
Momci strimeri su super, ja sma se malo ulenji ovih dana pa ne navezah ni jednog u skorije vreme!

@Seb
Bucktail rules :yeswink:

@Oholi
Ti prestani da žickaš strimere i počni sam da ih vezuješ :p
Vezuješ 5 puta bolje od mene, a tu se foliraš za strimere :nowink:

Vrh Dno