Danas sam vezivao...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Celogodišnja muva. Račić gamarus. Otežanje po želji, smeđa dlaka zeca, smeđkasto-maslinasti polipropilen, bakarna žica i epoxy. Udica 14.

Prilozi

• Gamarus.jpg
    Gamarus.jpg
    116,2 KB · Pregleda: 514

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
To,to,epoxy je stravičan za leđa gamarusa,i ja za sledeću sezonu sve ovakve moram da pravim!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Milanče je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
To,to,epoxy je stravičan za leđa gamarusa,i ja za sledeću sezonu sve ovakve moram da pravim!

To, to , i ja, i ja  :D

:tbumb:  potpisujem se :yeswink:

Kod nas u sloveniji ih rade tako da pljosnato okruglo olvce presaviju u polumesec, prekriju to nekakvom folijom u željenoj boji...posle se završi isto epoxyem ili nekim lakom. Takav gamarus je jako vrlo pljosnati i ja bih rekao aerodinamičan i kao takav vrlo brzo dolazi do dna rečnog toka. 

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Od jutros uz vrući čaj od mente i aspirin sam napravio par komada. Čaj mi je dao inspiraciju za boju.

main.php

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
288
Fino...jako fino...ajde sada uzmi caj od jagode..Sta li ce ispasti.. :-* :-* ::)

p.s.Sta si koristio za pokriv..nimfama?

Pozdrav.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Masic je napisao(la):
Fino...jako fino...ajde sada uzmi caj od jagode..Sta li ce ispasti.. :-* :-* ::)

p.s.Sta si koristio za pokriv..nimfama?

Pozdrav.

Ne mogu više, dosta mi je čaja za danas  :D :D
Za krilne pupoljke smb polipropilen i epoxy.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobro Vam jutro mušičari,
sinoć sam navezao prve muve u životu - ne uz čaj od jagode kao naš drug "Uživač" (želim mu brzo ozdravljenje) nego uz lepu domaću rakijicu - moju.
Au, jebote, što je zarazno. Lego sam u 2, a počeo sam u 6 popodne.
Vezao sam jednu red tag, jednu maslinastu jednodnevku i jednu parašut, jednu BWO (onaj način sa iglom, nisam baš zadovoljan, ali sam je sačuvao),jednu bambulu i dva gamarusa (braon i narandžasti). Za leđa narandžastog gamarusa sam koristio onu plastičnu foliju sa viršle - nije bezbojna, i ona je narandžasta  i ispalo je dobro.
Imam neke udice kojima okce ide na dole pa su me namučile, nekoliko  puta sam pokidao konac i kretao ponovo, dok nisam malo oslobodio ruku. A i finišer me drkao - ukapirao jesam al me zajebava što sam sa njim još nespretan i stegnut, pa sam na kraju vezivao čvor prstima.
Kad namolim moje klince da ih slikaju - makar telefonom - postaviću ih pa da mi kažete šta ne valja.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Izvinjavajte se,  :doh: zaboravio sam i da sam vezao jednog mrava - super je ispao.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala ti Gogo,
Krenuo sam, videću gde ću da stignem, daleko je proleće.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Rancic je napisao(la):
Hvala ti Gogo,
Krenuo sam, videću gde ću da stignem, daleko je proleće.

Kakvo druze prolece, vidi kakav dan, odma na vodu. Pauze su samo za odredjene vrste riba.  :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Radim. Ujutru čim svane idem na šumaričko jezero. Moram da vežbam (pa i ne moram, ali hoću). Malo 'ladno, ali moj kolega ide na štuku, zvao me, pa ću ja da ponesem štap da vežbam i da probam, nikad se nezna. 

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Rancic je napisao(la):
...Vezao sam jednu red tag, jednu maslinastu jednodnevku i jednu parašut, jednu BWO (onaj način sa iglom, nisam baš zadovoljan, ali sam je sačuvao),jednu bambulu i dva gamarusa (braon i narandžasti)...

Ovaj savet dajem svima ali malo ko me sluša - najtoplije ti preporučujem da kada vezuješ, vezuješ SERIJE od po bar 4 muve iste vrste (čak i veličine!!!) Brzo ćeš shvatiti da je prva uvek najgora, da posle nje stekneš osećaj za proporcije, dužinu hakla... A i ide najbrže pošto se vreme gubi i u odabiru materijala i spremanju istog.
A ono ... od 6 do 2... svi već dobro znamo, a naročito naše žene i devojke :D :D :D Dok ja završim ona već uveliko spava :doh:

Vrh Dno