Danas sam vezivao...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Evo i ja sam dans motao

Prilozi

• P1280533.jpg
    P1280533.jpg
    134,3 KB · Pregleda: 220
  • P1280534.jpg
    P1280534.jpg
    54,3 KB · Pregleda: 181

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
main.php

Ovu mušicu je opisao Jovan M. Petrović u knjizi Lov pastrmke i lipljana iz 1971 kao odličnu kada je voda bistra, vreme vedro i toplo u veličinama udica od 14-18. Ova moja je #16.
Originalna verzija ima rebra od žute (zlatne) žice. Ja je nisam porebravao i nisam stavio za krila grao pero šljuke niti divljeg plovana ali sam stavio grudno pero jarebice. Nisam ovim izmenama drastično izmenio izgled muve pa se ova moja neznatno razlikuje od opisane u knjizi.

Jel probao neko da peca sa ovakvom ili sličnom muvom? Ja nisam ali ću ove godine sigurno.

Musica je cista klasika. Interesuje me jeli u toj knjizi objasnio kako s elovi njome,mislim kojom tehnikom. Meni lici na mokru muvu,namijenjenu lovu nizvodnom tehnikom.  dopada mi se,jer i sam imam slican pristup vezivanju musica,jednostavno i klasicno.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
...evo nakon par meseci sam i ja konacno seo malo za stegu...

Oooo evo novog "starog" člana vezačke ekipe, okliznilo ti se pa napravio nešto ha ? Mora da je vožnja pri kraju, već si polako i falio sa svojim kreacijama kolega. Dobro dobro vrijeme je i bilo da se vratiš stegi, udicama,koncima, trakicama,dlakicama...  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Gogo je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
...evo nakon par meseci sam i ja konacno seo malo za stegu...

Oooo evo novog "starog" člana vezačke ekipe, okliznilo ti se pa napravio nešto ha ? Mora da je vožnja pri kraju, već si polako i falio sa svojim kreacijama kolega. Dobro dobro vrijeme je i bilo da se vratiš stegi, udicama,koncima, trakicama,dlakicama...  :tbumb:

ma šuti čoveče  ;), sada me uvatila kriza, nisam smeo da sednem za stegu...sada me opet pre vremena počela tresti ff groznica. Čekam sada kumana da idemo malo u divljinu i bar malo da posetim meni dragu bohinjku. Vožnja, jeste pri kraju je ali imam neke neplačene sate koje moram platiti pa još malo koji sat pa glavni i zadnji glavni ispit (nadam se zadnji :D). Na savi ima jedno mesto gde je lov na kalifu dozvoljen tokom cele godine...morat ču ja to malo da obiđem, tek toliko da okvasim muve...tamo kapitalnih zagotovo nema ali za igru če biti. Vuče me more ali sada mi nekako "daleko".
Evo nakon mnogih tmurnih i nikakvih dana probija nam se sunce kroz oblake, danas če nam biti lepo vreme. Možda smotam još kojega ili dovršime neke nedovršene strimere, da imam i takvih  :D ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
MIKI-FLY je napisao(la):
Musica je cista klasika. Interesuje me jeli u toj knjizi objasnio kako s elovi njome,mislim kojom tehnikom. Meni lici na mokru muvu,namijenjenu lovu nizvodnom tehnikom.  dopada mi se,jer i sam imam slican pristup vezivanju musica,jednostavno i klasicno.

Ništa posebno oko nje same. Da je iz reda fantastičnih mušica i slična profesoru i da isto tako dobro služi.
Citiraću deo iz knjige u kome se navode mušice za bistru vodu, vedro i toplo vreme.

CITAT:

Uslovi i izbor mušice pri bistroj vodi nisu laki ali baš bistra voda je uslov da se uopšte može sa uspehom pecati sva salmonidna riba, ovo naročito važi za lov mušicom. Međutim tada treba biti naročito obazriv, kretanje što je moguće opreznije kako vodom tako isto i obalom. Bistra voda daje ribi mogućnost da uočava dalje i bolje. I ribar treba da se kreće što manje upadnijem, tanji najlon, manji primerci mušica. Opšte je pravilo: na bistroj vodi treba pecati sa što finijim priborom. Ovakvo vreme traži i daje uspeha sa mušicama svetlijih nijansi naročito zlatnih i srebrnastih boja, te oranž i crvene nijanse.
Zabacujte udicu što je dalje moguće od Vas, pecajte više uzvodno. Oblačite se u odela manje upadljivih boja, jer sve to ima itekako značaja pošto sam vremenom to zapazio. Na ovakvoj vodo treba se ribi prikrasti pecati "lopovski" inače nema ništa od uspeha. Ako pecate mokrom mušicom možete pecati i nizvodno.

KRAJ CITATA

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Evo nekih Neretvanskih babaroga naglasak je samo na boje!

Prilozi

• Muhe 001.jpg
    Muhe 001.jpg
    26,4 KB · Pregleda: 273

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Slika je loša a ni aparat nije bolji al su zato boje za Neretvu HAOS!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
silvio je napisao(la):
Evo nekih Neretvanskih babaroga naglasak je samo na boje!

I apsolutna klasika - zlatne udice, verovatno Mustad 540L (bio sam u Čapljini u vojsci 1981.god -ništa se nije promenilo :D )

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Tako je prijatelju ja obožavam vezati muhe, prvu sam zavezao s 5 godina s perom izvučenim iz jastuka a tek iduće godine sam dobio štap.
Sve muhe vežem u ruci mada imam stegu i alate koje nekad iskoristim za vezanje kompliciranijih mušica koje po mom iskustvu ovdje na Neretvi slabije love nego ove jednostavne. A i kida se puno zamislite sad ovo:
Za jedan ribolov ako se lovi na sigama i oko panjeva nekad zanam otkinuti i po desetak sprava ato je puta
5-8 mušica 50-80 muha pa je i trud uloženo vrijeme za vezanje također bitna stavka kao i materijali za izradu. Mislim da i od tud proizilazi jednostavnost. A i konj koji dobro trči ne mjenja se lako. ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Silvio me naterao  ::) a ja kao žaba koja teško skače u vodu  :D :D :D
Evo moje prve mušice rađene iz ruke bez stege. Jedva vezah završni čvor  :doh: :hammer:

Prilozi

• COMPLITE HANDMADE FLY by STRELAC.jpg
    COMPLITE HANDMADE FLY by STRELAC.jpg
    120 KB · Pregleda: 168

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
silvio je napisao(la):
Tako je prijatelju ja obožavam vezati muhe, prvu sam zavezao s 5 godina s perom izvučenim iz jastuka a tek iduće godine sam dobio štap.
Sve muhe vežem u ruci mada imam stegu i alate koje nekad iskoristim za vezanje kompliciranijih mušica koje po mom iskustvu ovdje na Neretvi slabije love nego ove jednostavne. A i kida se puno zamislite sad ovo:
Za jedan ribolov ako se lovi na sigama i oko panjeva nekad zanam otkinuti i po desetak sprava ato je puta
5-8 mušica 50-80 muha pa je i trud uloženo vrijeme za vezanje također bitna stavka kao i materijali za izradu. Mislim da i od tud proizilazi jednostavnost. A i konj koji dobro trči ne mjenja se lako. ;)

Jel' to pricamo o musicarenju ili sistemu kad se prepreci reka sistemima musica?

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
ja namotah neku danas, ova je stalna postavka u mojoj kutiji...........

No.14
telo-badrljica petla
krila, grudi-CDC konac-8/0 braon

4trm6t.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Tako je brate Simpson ima i tebi da navežem ovih iz ruke pa ćeš da vidiš lipljeni na Rbniku ima sami iz vode da iskaču od straha :D

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
klasika sa novonabavljenim materijalom

Prilozi

• callibaetis.jpg
    callibaetis.jpg
    112,8 KB · Pregleda: 246
Vrh Dno