Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Gogo je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
Danas sam vezivao...dva cased caddis-a :)
Počelo je počelo  :tbumb: :bye:
:D :) :yeswink:
malo sam se ulenio za fotografisanje ali evo uradio sam i jos nesto...setih se da imam iron blue dun dubbing od zeke pa rekoh da probam navezati neku nimficu u stilu NCS-a. Nesto smo jednom prilikom razglabali o mekousnoj i bojama nimfi koje rado uzima. Medju njima bese i svetlo plava boja...pitam se kako bi reagirala na ovo, da sam imao kakvu zlatnu tungsten perlu to bi dao umesto oprsja. No, dao sam namesto toga dodatka zlatnu zicu za zadak i porebranje. ispod dubbinga je olovna zica po uzduš celoga vrata udice. Zanima me kako ce na ovo reagirati pastrmke i lipljani... :blush: nikada nisam probao nimfu te boje pa sam malo skeptičan (verovatno bez razloga).

Prilozi

• iron blue.jpg
    iron blue.jpg
    88 KB · Pregleda: 174

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
jos jedno strimerce za kraj...dosta sam sedeo danas za stegom, sada odo cisti sneg pred kucom...malo rekreacije mi nece skoditi  :D

na slici je kakav je suv i kakav mokar, palo mi napamet da ga slikam u akvarijumu prilikom povlacenja ali mi u startu postade mrska misao, ne bi da plasim ribice  :) a i ne da se mi  :D

Polarna lisica (stomak beo leđa siva), bucktail beli u telu i repu a maslinasti na leđima iznad sive lije, flash materijal u perla beloj i roza boji,  vrh leđa od pauna fibre a oke...naravno by bata Djole ;) Udica TMC 800S. Svega po malo, bez peterivanja u materijalu!

Prilozi

• strimer.jpg
    strimer.jpg
    88,7 KB · Pregleda: 174

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
Par komada Bambulica na #16 sa malo dužim nogama ali nema veze bolje da ima nego da nema  :whistle:

main.php

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
jos jedno strimerce za kraj...dosta sam sedeo danas za stegom, sada odo cisti sneg pred kucom...malo rekreacije mi nece skoditi  :D

na slici je kakav je suv i kakav mokar, palo mi napamet da ga slikam u akvarijumu prilikom povlacenja ali mi u startu postade mrska misao, ne bi da plasim ribice  :) a i ne da se mi  :D

Polarna lisica (stomak beo leđa siva), bucktail beli u telu i repu a maslinasti na leđima iznad sive lije, flash materijal u perla beloj i roza boji,  vrh leđa od pauna fibre a oke...naravno by bata Djole ;) Udica TMC 800S. Svega po malo, bez peterivanja u materijalu!

Seb, čista klasika :tbumb:

Ovo jedu sve grabljivice od bandara do mladice, od pirke do lice :D

Janez

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
kurare je napisao(la):

Seb, čista klasika :tbumb:

Ovo jedu sve grabljivice od bandara do mladice, od pirke do lice :D

Janez

hvala kolega, to mi je i najdraza verzija strimera...i ne samo da je univerzalno lovan i da se sviđa ribama nego i meni su to najlepši strimeri. Kada sam prvi put ugledao deceivere odusevio sam se, posle vremenom sam otkrio celo more morskih strimera slicnog ribolikog izgleda bili to hollow flatwing ili druge verzije.

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Emerdžeri-prva dva CDC+zec,treći-rep jarebica,telo moher,rebra,grudi zec,pokrov fazan,nožice CDC i jarebica.Sve na udicama 16 TMC 2312

Prilozi

• orange em.jpg
    orange em.jpg
    52,3 KB · Pregleda: 181
  • hot green em.jpg
    hot green em.jpg
    53,8 KB · Pregleda: 180
  • bordo em.jpg
    bordo em.jpg
    60,9 KB · Pregleda: 190

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Volim da najavljujem ulove, dok pravim muvu. To mi daje inspiraciju, naravno. Ovog čudnog emergera krznokrilca sam napravio za jedan brzak na Nišavi, za koji znam da u njemu leže mečke od po 2 kg. Ja ću se zadovoljiti i sa jednom divljom pastrmčicom od 1.8 kg, tek da oborim rekord. :D

Prilozi

• Za divljakusu od 1.8 kg.jpg
    Za divljakusu od 1.8 kg.jpg
    45,4 KB · Pregleda: 227

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Jel ti ovo od silikona + jarebica. Koje je udica - deluje veliko.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam opet na strimerima  :D :)
prvi moj neki kao Booby - trebao bi biti ok za površinu jezera i sporih tokova plivajučom strunom ili za pretraživanje jezera sa brzotonučom strunom i kratkim predvezom (to i imam u mislima na prvom mestu - čamac i jezerske pastrmke).
Onda jos ovaj prozracni od polarne lije (stomak beo leđa siva) sa nešto krystal flasha na bokovima i leđima (na vrhu "grbe") od maslinastog bucktaila. Dug je jedva 6cm. Ako bi iskljucili i prozracnos tela posebno u repu mgli bi reci da je kao jedva 5 cantimetarska ribica.  

Prilozi

• ethereally.jpg
    ethereally.jpg
    84,2 KB · Pregleda: 159
  • booby.jpg
    booby.jpg
    115,9 KB · Pregleda: 158

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo jos sam odlucio nesto navezati duzine 5cm ali na jakoj udici  :yeswink: Zašto? Zato sto sam se jednom na savi dolinki igrao strimercicima u maju, nesto sam golemo zakacio, sibalo je uzvodno pa nizvodnon da bi se zabilo u vir i pumpalo...piiiink, otpade, vadim strimera sa ispravljenom udicom...bese strimerce vezano na neku manju klasicnu strimersku udicu dugog vrata za pastrmke. Nije ta udica izdrzala tvrde celjusti mladice a ako bi gutnula dublje strimerce i da se je udica zabila u mekši deo verovatno bi bila vani. Od tada uvek nosim i po koji strimer vezan na ovakvu udicu. To bacam kada lovim na neviđeno, kada pretražujem dubinu, vir, pored stena...mesta gde ne vidim ono sto lovim. Prosle godine sam zapeo za dno, u trenu sam pomislio tu je...ali bese to samo mrtvi kamen :D  tamo i ostade jedan sa ovakvom udicom...pa rekoh da navežem ponovo pa sam se odlučio za Double Bunny-a od 5cm. Zašto 5cm? Zato što kada je mladica u lvostaju na salmonidnim vodama največa dozvoljena dužina muve (bilo kojeg tipa muve) je 5cm barem na vodama u mojoj okolici.
Ovo če biti odlično za velike potočare i velike debele kalife.
main.php

Materijal:

Udica - TMC 800S #4
Konac - Cream UT
Oči i glava - Djoletove oči i epoxy lepak
Bok - Pearl Chenille
Leđa - Crna zonker trakica
Stomak - Fl. Chartreuse zonker trakica
Otežanje: Olovna žica

Vrh Dno