MM je napisao(la):
Sebastijane, ipak cu uvaziti tvoju sugestiju pa ce sledeca biti nesto veca, tj. duza.
Ako ova ne bude lovna, odseci cu udicu i imam signalizator.![]()
Ako je i 3 cm to je sasvim ok ustvari kao i pravo telo (meni se ucinilo da ima ova tvoja oko 2cm)...ima i takvih...kao si rekao stvarno pajke nemaju lenjir ali ja npr. radim isto oko 3,5cm (telo)...tek sa krilima skupljenim imaju do 4,5 ili 5 cm. Barem ove sto sam ja video kod mene u par navrata. Mada ima čudovišta čije je telo stvarno i 5cm. Ja sam prošle godine jednog b. buga pustio na krošnji a tek sam par kilašica prevario. Tako da evo upravo sada opet radim jednu (ove godine ču ih imati barem tri u kutijici). Sada umesto od plute deljem jednu od balse...malo se u stvari igram...probat ču je uraditi što realnije. Telo joj je dugo tačno 3,5 cm a široko 8 mm. Još uvek nemam pojma kako ču je dovršiti...gledam neke slike na internetu pa možda za koji dan i uradim nešto pametno. Vežem ju na klasičnoj pastrmskoj strimer udici. Nekada je dobro raditi muve manje nego jesu živi original primerci a nekada je dobro malo i preterati u veličini za kakav milimetar...ako je riba aktivno ili gladna dobar mastan zalogaj može prozvesti nama poželju reakciju...da se riba bezglavo i sa svom silom strmoglavi na imitaciju.
Sledeču koju budem radio potrudit ču se u realnim dimenzijama..kakav milimetar užu i kakav milimetar kraću. Ali nije loše imati barem jednu i od 5cm
pa makar sezonu započeo i sa pastrmkama.