Danas sam vezivao...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
... i jos jedna meditacija na temu baetis rhodani.

Prilozi

• b. padobranac.jpg
    b. padobranac.jpg
    23,1 KB · Pregleda: 139

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
Milose,ova parasut mi se jako dopada,svaka cast.
ja sam danas navezao desetak,i kompletirao drugu kutiju,te sada je sve spremno za pocetak sezone.

Prilozi

• bordo-antron caddis.jpg
    bordo-antron caddis.jpg
    55,4 KB · Pregleda: 130
  • blue caddis.jpg
    blue caddis.jpg
    45,7 KB · Pregleda: 127
  • o.krilo cdc.jpg
    o.krilo cdc.jpg
    49,5 KB · Pregleda: 130
  • poly spinner.jpg
    poly spinner.jpg
    44,9 KB · Pregleda: 138

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Malecke F-Fly muvice, svega četiri komada, ovo ludo vreme mi remeti koncentraciju i ubija volju.

Prilozi

• F-Fly.jpg
    F-Fly.jpg
    125,3 KB · Pregleda: 148

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
odličan f-fly...ako nisi obavezno uradi kojega sa crnim telom (biots), kakvog od fazana prirodne boje i kakvog od oguljene fibre pauna...za lipljana pun pogodak...sa crnim sam dobro lovio preko celog dana (juni, juli avgust). Sa maslinastim telom su isto jako dobri. Sa svetlijima (tan, ginger...) sam malo slabije prolazio ili gotovo skorz slabo preko dana dok bi predveče i oni davali rezultate (posebno bi istako klinkhamera umesto f-fly s telom u tan boji sa žutom guzom - predvečernji sati).  Barem su moja iskustva takva na Savi b. u ovih nekoliko godina.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo i ja sam par puta "namotao konac" na udicu  :)
Mravići (služit ce i kao suvi i kao mokri). I dva skrajnje jednostavna strimera. Jedan hollow roza i jadan drečavo zeleni vezan na tubi sa epoxy glavom u protupancirnom koloritu  :D

Prilozi

• mravi.jpg
    mravi.jpg
    81,8 KB · Pregleda: 139

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Ja sam se od oktobra prošle godine spremao za sada, a sada se evo polako spremam za vruće letnje dane na moru.

Iglica vezana od pertle sivo srebrnaste boje i zelenim flomasterom maznutim leđima. Dužine je 12 cm i na 1/0 udici. Samo se nadam da će neko malo jato da propliva blizu mene  :blush:

Prilozi

• Iglica.jpg
    Iglica.jpg
    105 KB · Pregleda: 139

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Zubatac je sumanut na iglice pa i mnoge druge morkse grabežljivice (Gof, Tuna, Lica...) pa ako budeš u čamcu i opaziš da more vre, galebovi se zaleću u to morsko "vrelo", probaj. Tu može biti svašta.

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Zubatac je sumanut na iglice

Istina, ali samo na žive koje plivaju na 15-25m dubine... slićno je i kod gofa - veliki ne uzimaju varalice, niti ne ulaze u plićake...Ne verujem da je moguče u jadranu uspješno loviti gofa i zubataca mušičarenjem...ali mogao bi prevariti nekog feluna(gof do 2kg), škarama, iglicu, licu ili brancina...a iz čamca i lokarde, palamide, skuše...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
... sta drugo nego mrava.    :D

Okrenuo sam celjust stege, pa sad ne lici na falus kabriolet.    :hammer:

Prilozi

• red-black ant.jpg
    red-black ant.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 143

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
sulecriba je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
Zubatac je sumanut na iglice

Istina, ali samo na žive koje plivaju na 15-25m dubine... slićno je i kod gofa - veliki ne uzimaju varalice, niti ne ulaze u plićake...Ne verujem da je moguče u jadranu uspješno loviti gofa i zubataca mušičarenjem...ali mogao bi prevariti nekog feluna(gof do 2kg), škarama, iglicu, licu ili brancina...a iz čamca i lokarde, palamide, skuše...

Da, mada postoje iznimke i kod zubatca i kod gofa. Nekada se i njih može cilljano lovi i varalicama i "muvama"...teško, zahtevno ali izvodljvo...recimo kada se dignu u jatu prema jatu sitne plave ribe na površini...to je uglavnom na večim udaljenostima od obale ili u okolici sa vanjske strane otoka...dakle, prema pučini.
Lica, Brancin, Palamide, Lokrade, Dorado, Škaram...to je več mnogo izvodljivije i vrlo moguče. Za neretvanski zaliv je zanimljivo da se tamo može jako dobro loviti i Strelka (The Bluefish) a to je jedna među atraktivnijim ribama među mušičarima koji vole loviti na moru. Jaka, borbena, žilava...perfektna riba za mušičarenje na moru.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Ja sam danas malo eksperimentisao i napravio EXTENDED BODY WEEGLE MAYFLY DRY imitaciju. Ako su odlične takve nimfe, onda bi trebalo da sa istim uspehom, da se pokažu i suve tj. površinske mušice.
Ova je samo model, malo dođe drljav, a moguće varijante su ograničene samo maštom.

Prilozi

• Extended Body Wiggle  Mayfly Dry.jpg
    Extended Body Wiggle Mayfly Dry.jpg
    130,1 KB · Pregleda: 1.228

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
MM je napisao(la):
... sta drugo nego mrava.    :D

Okrenuo sam celjust stege, pa sad ne lici na falus kabriolet.    :hammer:
mogao si samo sliku da okrenes, a ti i dalje da koristis stegu kao sto si navikao:) I ako neka lici stega na  falus, bitno je da napravis musice koje privlace vise paznje nego stega. Ja ti mogu reci da nisam primetio falus :). Samo napred!

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
Posto sam pukao sa p.p-om iscupao sam iz cebeta sinteticki "dabing" i napravio Kalchu.
Muva vizuelno ne izgleda lose, ali joj je (p)lovnost sumnjiva. 

Prilozi

• cebe.jpg
    cebe.jpg
    47 KB · Pregleda: 133
  • Culture od cebeta.jpg
    Culture od cebeta.jpg
    32,1 KB · Pregleda: 145

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja