Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
nisam bas danas ali sinoc jesam pa mi bilo vec kasno da bi slikao i postavljao na forum...nabavio sam nekoliko boja repa polarne lisice i uvatila me manija sa polarnom lijom. Na ovakve plave sam na Dunavu rastršavio smouđeve  :D Ovde kod mene na jezeru sam imao jednu štukicu od 2kg na istog. Bacao sam ga smuđevima ali usput se zaletila i štuja iako je svega 7cm dugačak. Manji Clouser Minnowi mi se najviše dopadaju urađeni kompletno od polarne lisice i nešto kristal fleša. Ne samo meni, i ribama se dopadaju  :lol: Tako da ako radite manje clouser minnowe svima preporučujem da ih radite od polarne lisice a manje od 5cm i od zečijeg krzna duže dlake. Ti od zečijeg krzna su jedna divota. Odličan rad u vodi.  :yeswink: Ovi od polarne lisice su za ove od 5-10cm isto fantastični.

Ovaj prvi je isto neka slana verzija a ja ga zovem Polar Fox Minnow  :) i on je također ceo od polarne lisice i nešto fleša.

Prilozi

• DSC08509.JPG
    DSC08509.JPG
    135,5 KB · Pregleda: 135
  • DSC08511.JPG
    DSC08511.JPG
    144,4 KB · Pregleda: 140

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Moje iskustvo u mušičaranju smuđa je ravno "0" ali kada bi pokušao da ga lovim probao bih sa ovim chartreuse-white pa ako neće onda ove sa prirodnijim izgledom.

Elem, i ja sam danas vezivao neke mušice od policelona kao plivajućom potporom.
Primetio sam zadnjih dana da klen bolje, ustvari odlično reaguje na mušice sa mekanim nogama  :D . Često sam do sada za lov klena pravio muve od nekog materijala koji odlično pliva (policelon, balza, poliuretan, stirodur) i uvek sam vezivao noge od čvrstih petlovih pera. Takve muve su se ponašale kao neki roboti, ukočene i bez imalo ikakvog pokreta. Zbog čega nisam razmišljao da malkice "oživim" muvu, pojma nemam  ??? .
Od sada pravim samo muve sa mekanim nogama retko namotanim i telima od nekog od navedenih materijala. Takve mušice deluju, usled uticaja vode na njih, nekako življe. Izgleda da ti pokreti nožica na površini dodatno i pored lepog pada muve na vodu, iritiraju ribu da uzme dotičnu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ne znam zašto ali meni je najbolje rezultate davao sa plavim leđima a taj drečavo zeleni mi zadnji put na dunavu nije dobio ni udarac. Lovio sam smuđa i sa takvim, i sa sivim leđima i belim stomakom i maslinastim leđima i belim stomakom...ali eto zadnji put samo plavi i to kada su krenuli pet komada zaredom i posle jos dva. Inace ja uvek pocnem sa tim drecavo zelenim a onda posle probam i ostale boje. Mada moram priznati da ipak je presudnije prezentirati i voditi ali ponekada kao da i boja odigra vrlo vaznu ulogu...mada i forsiranje jedne boje također  ;) Kod mene na jezeru najbolje prolaze siva leđa i beli stomak ili čisto crni strimeri (po danu). Noću opet isto mada prolaze i ovi drečavo zeleni...kako kada. Jedva čekam da probam ove roza  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Svetski strimeri Seb,idealni za smuđa.

u to su se uverili i neki lokalni ribolovci na Dunavu ;) Polarna lija je za takve velicine strimere stvarno odlican materijal. 
Evo uradio sam jednu lignjicu onako iz ruke na dvoristu  :)  dok sam sedio sa nekim gostima. oradit cu jos dve klasicne malo duze kada mi se bude dalo i to od polarne lije  :D Pa nek se nađe ako me nanese put do mora.  ::) i jos ako naiđem na aktivne grabežljivice  :drool:

ovaj je od foama (telo 3cm), fleš trakica i marabuja...sve na tubici. Mini lignjica.
main.php

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Strelac je napisao(la):
Od sada pravim samo muve sa mekanim nogama retko namotanim i telima od nekog od navedenih materijala. Takve mušice deluju, usled uticaja vode na njih, nekako življe. Izgleda da ti pokreti nožica na površini dodatno i pored lepog pada muve na vodu, iritiraju ribu da uzme dotičnu.
moja preporuka,posto vec duze vreme experimentisem .....vratno pero fazana.ja ga koristom veoma cesto za mokre i daje odlicne rezultate.super boja i rad u vodi.za suve neznam slabije pecam na njih,ali probaj .mada mislim da se tako prilicno smanjuje plovnost.evo jedne sa nogama od fazana...

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    63,5 KB · Pregleda: 126

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Teško da će mekane nožice da umanje plovnost obzirom da je samo telo muve od plivajućeg materijala. Vratna pera fazana nisam probao za suve ali pokušaću. Sva jarebičja pera sem krilnih odlično lelujaju i imaju dekor veoma primamljiv zato sam više njih koristio. Nisam napomenuo da se sve odnosi na plivajuće mušice namenjene klenu.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
Strelac je napisao(la):
Teško da će mekane nožice da umanje plovnost obzirom da je samo telo muve od plivajućeg materijala.
ove godine sam poceo da pecam pomalo na bambule.pravim ih od poliuretana materijala veoma visoke plovnosti.lakiram ih samo jednom lakom za nokte.moja zapazanja su da kad se polipropilen i noge ne namaste posle odredjenog vremena ili par riba muva potone u vodenom filmu kada se baca u malo brzoj vodi ,a za brzak da i nepricam.to se dogadja sa muvom koja za telo nema nikakav drugi materijal koji bi pio vodu osim poliuretana .tek kod policelonskih ce ovaj efekat doci do izrazaja jer se ispod njega po pravilu nalazi neki materijal koji je sumnjive plovnosti.moguce da ce ovo bas ispasti dobro jer klen obozava muve koje pljusnu na vodu a zatim samo malo potonu

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Danas sam se igrao malo sa jednom tubicom i odlucio uraditi neko strimerce za bucova od 6cm. Stomak malo bele polarne lije, onda svetlo sivo i sivo telo a leđa maslinasto i na vrhu tamno maslinasto...sve polarna lija. Oči epoxy.

Prilozi

• tubasta uklija.jpg
    tubasta uklija.jpg
    97,1 KB · Pregleda: 123

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ovaj bi Seb i na moru radio 100% lubin, lica itd... bi također udarili ovog malog ciplića :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
i ja mislim da bi...onako kada se malo prosuši onda dobije na volumenu i deluje kao oni tanki yo zuri  vobsi za slano :)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
...nekoliko komada, na brzinu, a nešto je od juče.

Prilozi

• Salata od nimfi.jpg
    Salata od nimfi.jpg
    113,4 KB · Pregleda: 190
Vrh Dno