Danas sam vezivao...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
crni je napisao(la):
Ajde lep priznaj da si uhvatio pauka,nabio na udicu i premazao epoksijem...  :D

Svaka cast za imitaciju!!!Koliko su krute ove nozice?

Jedva sam ga uhvatio  :) . Noge su od guljenog pauna, ali sam tanko  lakirao zglobove pa ipak mrduckaju po malo

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Znaci ne samo da je lepa(verna) imitacija vec i vrlo upotrebljiva  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:tbumb:

upravo mi dada kroz sliku ideju za mrava, malo drugacije slaganje materijala.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ova osa je, ako dobro vidim, od policelona i zlatna lameta ili konac i konac za noge. Koja ti je udica?

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
ludo se zezam sa mravima  :)

Prilozi

• 1 [Desktop Resolution].jpg
    1 [Desktop Resolution].jpg
    105 KB · Pregleda: 158
  • 3 [Desktop Resolution].jpg
    3 [Desktop Resolution].jpg
    124,6 KB · Pregleda: 163

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Ala mi nedostajala ova tema pa sam seo za stegu samo da se u nju malo podpišem  :D :D  ;)

Prvo, ova dva mališana su dugačka oko 8-9cm i sa njima se može loviti razno razne grabežljivice pa tako i bucove...znam, znam, lovio sam i ja ogroman broj bucova sa malim strimerima a i malim varkama ali meni su za razliku od zvezdana i još nekih koje poznam oni veliki drmnuli samo večeg strimera mog prvenca od 8cm a isto tako i na voblere od 8 do 9cm. A isto tamo gde sam ga cesto lovio ljudi sto su bacali silikonce od 10tak cm su znali na dnu uloviti bolena/bucova od oko 5-6kg...a gledao sam ga cesto kako tuce i po jatu beovica koje su bile svaka od oko 7 do 10cm ... treba prilagoditi strimer i velicini ribe po kojoj on tuce... na takve duzine imitacije ribice sam lepo lovio i smuđa i manje somove a naravno i štukice mada za njih imam nešto malo duže  :lol: ipak su to ale velike  :yeswink: ... za more, to je uobicajena velicina (8-9 cm do 15 cm).  A ovo dole...to ja nebi vezao da nemam pravog povoda, upotrebljivo jeste i na jezeru kod nekih mesta gde nema smisla bacati daleko jer je tu dubina velika i velike ribe se tu kriju i lovi se pod nogama...ali, može se i bez ovoga što sam uradio ali za mladicu na vodi  gde sam je tražio ovako nešto je neophodno (na mnogim mestima) zbog terena i jakog brzog toka...i pored normalno otežanih imitacija+brzotonuče špage sve je to đaba i pravu prezentaciju na pravom mestu je nemoguče izvesti ako i imitacija nije pošteno otežana...ovo bi moralo biti dovoljno dobro  :D Ko nije probao ne može do kraja to razumeti, veruj te mi! Sve što smo mogli čitati od Kolege Janeza (kurare) se najbolje razumije na licu mesta...ako se lovi na takvoj vodi gde je on ostvario veliki broj ulovljenih mladica samo u jednoj godini i to mušičarskom opremom. Kako se to baca? Hehehe...na vodi mi je jednom prilikom Janez rekao, pusti te casteve (uobičajene)...uzeo mi štap i rekao, evo ovako, jednom i fiju  :) i reko to ti je "new cast" i nasmejo se...ima covek pravo...ja sam to posle ili smo zajedno, nesecam se vise, nazvali "stripng basket cast"...dakle, u košaru se izvuče željena dužina zabačaja i jednim odmerenim uvežbanim zabačajem teška muva leti na pravu poziciju  :yeswink: Udica je jaka i oštra, strimer je dugačak 15cm što smatram idealnom dužinom. Kada smo završili sa mušičarenjem mladice na rastanku mi je rekao, sledeči put ponesi striping basket a i među ribolovom mi je namignuo pitanjem? Imaš li kakvog strimera na Jigu...e sada vala imam...i uradit ču ih još par, s tim da če jedan da bude obavezno peš  :yeswink: samo moram da pronađem najbolje krzno što imam i da ga iskrojim.

Vrh Dno