Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Evo i sa malo crvenih detalja ;), svi su otežani osim jednog. Jedno vreme sam skoro sve moje strimere malo ukrasio i sa crvenom bojom pa eto opet malo po staroj školi...šest komada i svi od 15cm.

Prilozi

• six pack.jpg
    six pack.jpg
    108,4 KB · Pregleda: 161

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Evo i sa malo crvenih detalja ;), svi su otežani osim jednog. Jedno vreme sam skoro sve moje strimere malo ukrasio i sa crvenom bojom pa eto opet malo po staroj školi...šest komada i svi od 15cm.

Mnogo ubavo Sebastijane, nadam se da će i mladici da se dopadne.  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
hvala, moram neke još malo da šišnem ali to sutra...ma dopast če se sigurno samo da joj potrefim dan kada bude aktivna u suprotnom je sve manje više lutrija. Važno da sam skontao kako joj prezentirati i gde je tražiti te kako povlačiti. Strimeri za mladu neka bi bili više prirodnih boja (bela, siva, maslinasta, plava, nežno roza, smeđa...i naravno svetlucave stvari - po preporuci Janeza)...a drečave varijante samo za mutnu vodu po iskustvima nekih varaličara...uglavnom nije baš kao štuka raspoložena za neouobičajene i drečave kolorite. Mada bi ja svašta probao kada bi imao priliku da je često lovim. Volim experimentisati!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo i jedan prozračan malo drugačijom tehnikom vezan...leđa, braon, maslinasto pa bok drečavo zelen i stomak beo, crveno malo pod glavom a oči su kao što je kolega "rakun" pokazao na temi INOVACIJE. Imam par prozračnih ovakvih ali nisu otežani a hteo sam jednog prozračnog ali otežanog da navežem pa sam od spomenuog kolege dobio ideju...šta sam uradio? Od sačmi sam uadio očio kako je i rakun pokazao u spomenutoj temi i vezao ih za udicu, kada sam završio sa strimerom i prešao prvim slojem epoxya (Kada se je epoxy stegnuo na nekih 90% tvrdoće) sam pomoću kombinirki stisnuo te oči i tako se je olovo spljosnulo i uspelo mi što sam planirao, glava se je dodatno izoblikovala. Zatim sam nalepio ove samolepive oči i preko dao još jedan sloj epoxya...

Prilozi

• slinky bait fish.jpg
    slinky bait fish.jpg
    65,6 KB · Pregleda: 132

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
danas sam navezao jednog strimera od 15 cm na onoj olovom otežanoj tubici što sam je postavio na temi INOVACIJE i onda još jednog od 8cm da se nađe ... ma opet me uhvatilo da se igram sa tubicama  :D bilo bi pametno da uradim jednu seriju pa da upotpunim kolekciju i neke prošlogodišnje malo da priupitam za zdravlje  ;)

Ovaj od 15xm je kao što se i vidi sav od slinky fibera i nešto super haira (Belo, chartreuse i maslinasto) i nekoliko svetlucavih perla trakica.

Ovaj od 8 cm ima vrh leđa od tri fibre pauna, pa onda redom ide maslinasti, chartreuse i beli bucktail, srebrna lameta na tubici i perajice crvena polarna lija.

Prilozi

• tuba strimeri.jpg
    tuba strimeri.jpg
    92,4 KB · Pregleda: 135
  • tubica.jpg
    tubica.jpg
    102,1 KB · Pregleda: 129
  • mokar.jpg
    mokar.jpg
    71,3 KB · Pregleda: 129

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
1.016
...  strimerčića.

Prilozi

• PC060555 (Small).jpg
    PC060555 (Small).jpg
    35,7 KB · Pregleda: 123

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
Posle kratke pauze prouzrokovane gripom navezah jednu muvu...

Prilozi

• The Renegade fly.jpg
    The Renegade fly.jpg
    126,5 KB · Pregleda: 167

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
uradio sam dva strimera za experiment a ideja je na nekim temeljima sili skin imitacija...znam da se na zapadu naveliko koristi silikon kod strimera tako da se premaže glava ili i deo trupa kao kod surf candya tako da se dobije imitacija koja jako sporo tone. Takva imitacija je jako zanimljiva u uslovima kada se lovi pod samom površinom a posebno u obraslim plićacima a imitacija se kreće skoro prirodno kao i sama ribica. No, ja sam uradio nešto drugačije...cele strimere sam premazao silikonom...mekani su, savitljiv ali nešto slično kao i sili skin imitacije...to neče da vijuga u vodi a ako sili skin imitacije ne vijugaju i ne lelujaju a opet love tako bi i ovo moralo dabude dobro...ja to mislim upariti sa tzv."magic headom" sopstvene izrade koji sam vec probao i radi fantasticno. Kako vam se ovo čini? Prvenstveno bi to probao na mladici na mom drugom izlasku pri driftanju gde ona udara po sredini strimera pravo po udici.

Prilozi

• silistreamers.jpg
    silistreamers.jpg
    99,9 KB · Pregleda: 137

rakun

Junior member
Učlanjen(a)
03.06.2008.
Broj reagovanja
0
Par nimfi kamenjarki (jako otežanih).

Prilozi

• PC105728.JPG
    PC105728.JPG
    65,2 KB · Pregleda: 129
  • PC105732.JPG
    PC105732.JPG
    65,4 KB · Pregleda: 129
  • PC105733.JPG
    PC105733.JPG
    62,6 KB · Pregleda: 123

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
danas sam trošio nove konce i  materijale, bijelo perije, žuti marabou i clouser oči.
ovaj  največi je za štuku, a ostali su za smuđa škljoce i bandare

Prilozi

• PC110275.JPG
    PC110275.JPG
    330,9 KB · Pregleda: 116

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
super su, a u vodi će fino da dišu, titraju...ma ima da love!  :tbumb:

dakle, smuđevi, štuke, bucovi, bandari a možda se kakvo dravsko somče zaleti...tamo kada otopli sledeće godine  :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Odlični Filipe!
Napravi i za bucova iste ovakve samo manje!

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
polako Sebastijane, za soma spremam pravo iznenađenje,tek kad počnu vručine.
zvezdane oni su super i za bucova nisu veliki,  ali zabucova trebam još vježbe osjetljiviji nego što sam misli
:bye: :bye:

Vrh Dno