Danielsson fly reels

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Naravno da ima...eneeee da vidis neke Orvise i Sage-eee...:naughty::naughty::naughty:
More...jezive su cene.

Jesu lepi su, meni lično Sage je prelepo dizajniran, ali dati tolike pare, na čekrk bez punog rama i made in PRC...

Orvis ajde opet te top modele i pravi kod sebe u fabrici, ali bez punog rama.

Lamson, koji važi za jedne od najlakših, svaki model sa punim ramom je teži od Danielssona.

Danielsson, za svojih fakat 200e sa poštarinom, pruža pun ram na 135g težine, kad bi samo malo raširio paletu boja(kao pre 10godina) ili malo redizajnirao, da budu atraktivniji... ne bi bilo mane 😁

Prilozi

• Screenshot_20250718_063838_Gallery.jpg
    Screenshot_20250718_063838_Gallery.jpg
    163,7 KB · Pregleda: 40

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
600
Elem sto se tice cekrka meni je bitan izgled pre svega. Posto mi cekrk sluzi samo kao sakupljac strune. Elem kad pecam na tippet 0.08-0.10 strunama 0 do 3 koliko realno moze da mi pomogne kocnica kada dodje riba od 2-5 kg a sve ostalo tj ribe 25-50 cm vadim bez problema i sa click n pawl cekrkom tipa Sage Click, ili Danielsson Nymph.
Vec kad pecam sa klasama 4-5-6 i tipetima 0.14-0.15 to mislim na Drinu onda idu Danielsson, Fario, Lamson sa kocnicama.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
600
Jesu lepi su, meni lično Sage je prelepo dizajniran, ali dati tolike pare, na čekrk bez punog rama i made in PRC...

Lamson, koji važi za jedne od najlakših, svaki model sa punim ramom je teži od Danielssona.

Danielsson, za svojih fakat 200e sa poštarinom, pruža pun ram na 135g težine, kad bi samo malo raširio paletu boja(kao pre 10godina) ili malo redizajnirao, da budu atraktivniji... ne bi bilo mane 😁
137gr

marko_recice

Junior member
Učlanjen(a)
26.06.2025.
Broj reagovanja
15
Meni je Danielson otisao na #4 i potencijalno mozda bude i spulna za #6 za Drinu, opet, ne pecam neke nemani,nisam ja te srece i znanja da me pogodi neka kapitalka, elem sto rece @maric to je pretezno sakupljac kanapa, isto pecam sa tankim tippetima i predvezima, samo dryfly.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
600
Opet nema lakšeg sa punim ramom 😁

Nego, kako to da ti nisi uzeo nekog Abela do sada?
hteo sam one limitirane serije sa trout bojama ali jbg preteski su. A kako mislis da je pun ram danielsson F3W2six. Kad kazem pun ram meni na pameti Marryat Baby ili Sage Trout novi itd

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
238
Elem sto se tice cekrka meni je bitan izgled pre svega. Posto mi cekrk sluzi samo kao sakupljac strune. Elem kad pecam na tippet 0.08-0.10 strunama 0 do 3 koliko realno moze da mi pomogne kocnica kada dodje riba od 2-5 kg a sve ostalo tj ribe 25-50 cm vadim bez problema i sa click n pawl cekrkom tipa Sage Click, ili Danielsson Nymph.
Vec kad pecam sa klasama 4-5-6 i tipetima 0.14-0.15 to mislim na Drinu onda idu Danielsson, Fario, Lamson sa kocnicama.
Tebi je jedino zbog izgleda sve vazno..:naughty::naughty:
Meni samo kod zena..:doh:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
238

Za taj model o kome pricas svoje iskustvo....nema te cene, jedino bez pdv-a ako prodjes, al opet imas postarinu i nadu da te carinik nece kresnuti kako pozeli:hammer::hammer::hammer:
Ova dva primera kod kupovine gde su momci prosli bez carine je zaista sjajno iskustvo...jer je i gdin iz Svedske poskupeo a kvalitet mu je dosta diskutabilan postao, ima reklamacija..

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
600
Za to mi treba. Ali da ne pricam mnogo bice nesto :)

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Lamson speedster s -5+ je tezak 108,58gr.
Koliko znam, on nema pun ram
@maric
Pun ram, je pun ram 😁 onaj na kojem ne postoji ni teoretska šansa da se uglavi struna, da ne pričamo o čvrstoći, deder izguglaj ima li lakši od Daniela

Prilozi

• Screenshot_20250720_144322_Chrome.jpg
    Screenshot_20250720_144322_Chrome.jpg
    83,5 KB · Pregleda: 8
Vrh Dno