Djetinja

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Za svaku vodu su najpogubniji lokalci...uvek bilo!
Na Djetinju smo isli 3x nedeljno, bila je to reka prepuna pastrmke koja se lovila na suvu, sad ne znam sta bih rekao za nju...vise i ne idem tamo

Buds

Newbie
Učlanjen(a)
10.03.2022.
Broj reagovanja
1
Najveci problem Djetinje je hladna voda koja vec 10 godina ide sa dna jezera Vrutci.. Pre toga na prolece se pustala voda sa povrsine jezera pa se mrestio klen , krkusa i ostale vrste s kojim se pastrmka hrani..reka ozivi.. Drugi problem su facebook ribolovci koji dolaze gaze bojista , pecaju lipljana dok je pastrmka u mrestu a dok je lipljan u mrestu pecaju pastrmku.. posle se svi hvale kako su opasni musicari dok hvataju ribu koja pokusava da se izmresti.. Srbija

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Najveci problem Djetinje je hladna voda koja vec 10 godina ide sa dna jezera Vrutci.. Pre toga na prolece se pustala voda sa povrsine jezera pa se mrestio klen , krkusa i ostale vrste s kojim se pastrmka hrani..reka ozivi.. Drugi problem su facebook ribolovci koji dolaze gaze bojista , pecaju lipljana dok je pastrmka u mrestu a dok je lipljan u mrestu pecaju pastrmku.. posle se svi hvale kako su opasni musicari dok hvataju ribu koja pokusava da se izmresti.. Srbija
I koja napada sve zivo a oni bacaju san huan worma 🤣 fantazija.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Jbg ja ne pecam zimi nigde. Cak ni smudja :) ali veruj mi ima i uzicana koji isto rade tako da je tu 1:1 🤣🤣
Ribu treba puatiti da se lepo pripremi za mrest. E sad jbg Djetinja je takva reka, ima i lipaca i pastrmke pa je zajebano. Sto se mene ja bih na Gradcu dozvolio ribolov i posle 30 sept. S tim sto bih obelezio mesta gde moze da se prodje i pustio bih dnevno 10 ljudi na ceo tok. I na 3 coveka bih stavio cuvara da prate da li gaze ali bi mi dozvola bila 2000 din dnevna. Tako bi se cuvala reka od mestana i ribokradica koji zimi kradu ribu.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Ista prica vazi za Drinu....pa klope koliko hoces i lipljen krupan i ima ga , pastrmke lepe i velike (ako je tema velicina), skobalj, plotica, klen..
E sad ribolovci..
Ja bih malo eduka ije od dvojice momaka koji su prokomentarisali los rad prethodne ribocuvarske sluzbe na koju ja nisam imao nikakvu zamerku.
Prijavljen moj dolazak, dolazak po dogovoru na mesto sastanka,provera na licu mesta, palata dnevne dozvole sa regularno overenom dozvolom i upoznavanje sa rezimom ribolova na vodi.
Klen, pastrmka, liplien...e da sve to posle 1. juna....naravno sala je bila pominjanje mladice u tom kontekstu.
Al dobro...imam samo 54+(godina) pa ima vremena da se dodatno edukujem.

Vrh Dno