Dozvola za 2013 godinu

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
escondida je napisao(la):
Kako sam cuo skoro, oduzima ti se pribor koji imas sa sobom u tom trenutku i vraca ti se tek kad platis pun iznos godisnje dozvole.

Kolega,ovako je funkcionisala  riboc. sluzba pre 10-tak god. Pribor nema pravo niko da ti oduzima,pise se prijava koja te ''pritiska'' da u roku od

osam dana kupis dozvolu. Ako je ne kupis,dalje ide  u prekrsajno i gone te kao saobracajci npr.  :doh:.Bar u Jagodini.

Kulturan bre neki narod,nema otimacine :D :D

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
E vidis, ja sam npr. skoro cuo (doduse od jednog ne bas toliko aktivnog kolege ribolovca) da su to poceli ponovo da rade.
Zato sa i rekao da je neproverena informacija ;)
A nisam siguran oko oduzimanja opreme, da li imaju ili nemaju pravo da to rade. Ni policija kad te iskljuci iz saobracaja, ne oduzima ti trajno vozilo dok ne izmiris obaveze prema njima. Ne znam kakva sva ovlascenja imaju cuvari, mislim da mogu i oruzije da nose... nisam upucen, mozda i mlatim :)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
escondida je napisao(la):
E vidis, ja sam npr. skoro cuo (doduse od jednog ne bas toliko aktivnog kolege ribolovca) da su to poceli ponovo da rade.
Zato sa i rekao da je neproverena informacija ;)
A nisam siguran oko oduzimanja opreme, da li imaju ili nemaju pravo da to rade. Ni policija kad te iskljuci iz saobracaja, ne oduzima ti trajno vozilo dok ne izmiris obaveze prema njima. Ne znam kakva sva ovlascenja imaju cuvari, mislim da mogu i oruzije da nose... nisam upucen, mozda i mlatim :)

Evo ,pocetkom sezone cuvari nadjose  naseg kolegu musicara na jednoj zabacenoj recici (znaju ovde cuvari da precesljaju i male recice i svaki vir na njima),imao je  vrhunski pribor kod sebe a nisu se obazirali na njega,samo legitimisanje ,prijava i nas kolega skoknu za par dana uze dozvolu.

Cuvari su ovde u privatnoj ''firmi'',svi su ''cisti'' momci ,tako da ne vidim problem da poseduju oruzje. Nisam ih vidjao naoruzane,foto aparat im je glavno oruzije i odlicna saradnja sa policijom. Odbijanje legitimisanja i vredjanje cuvara snosi solidne posledice,pa i pritvor na sedam dana.

Zao mi je sto nisam upao u ''ekipu'' cuvara,ne zbog finih plata,vec sto bih nadgledao redovno i cuvao vode. Medjutim,osudjivan sam zbog batinjanja pa ''FIK i GOTOVO''. Dzaba poznanstva,zakon ne dozvoljava.
Osecao bih se glupo u uniformi,a i ne bih podneo ceste uvrede i psovanja,bar da se tesim  :blush: :(

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Verovatno bi ti preseo ribolov posle nekog vremena. Kad bi video sve slucajeve koji se setaju vodama :)

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Sigurno je da bih posao obavljao revnosno,pa cak i o svom trosku obilazio planinske recice koje su na zalost skroooz zapostavljene. Ako bih upadao u neprilike,bar bih bio ovlascen za kontrolisanje  i REAGOVANJE. Ovako cesto reagujem sam i bez ikakve zaledjine upadam u frke,pitanje dana kada ce neko da me zvekne dizalicom i otvori lobanju zbog isterivanje pravde :doh:

Ne mogu da okrecem glavu kada vidim ribokradju na planinskim rekama. Vise ni moja supruga ne ide samnom na piknike,jer strepi koja budala ce da kupa gliste i kako cu ja odreagovati kad vidim pastrmkice od 12 cm u kofici  :-\ :(.

Ovde cuvari vrsljaju na sve strane,ali bas te najlepse vode kao Grza,Crnica i Resava  su prepustene strvinarima :mad:. Kocentracija cuvara je oko plovkarosa,tj. Morave i okolnih sljunkara i recica u blizini JA. Cuva se i Cuprija i Paracin,ali na zalost nista sto vodi u prelepe kanjone i pastrmske vode. Valjda im se ne isplati da putuju po 80-100km (u oba pravca). E,tu bih ja nastupio  :yeswink:.

Grza je bila prvi revir u Srbiji,ekipa sa prvokg kanala i Memedovic su gostovali i razdusevili se bogatstvom i lepotom reke i jezera.
Od kada je poginuo Babic (predsednik musicarskog udruzenja ''Posejdon'' iz Paracina),koji je imao danonocno ljude na Grzi,za pola godine se ispraznila reka. Ima jos dosta potocara ali sve oko 20 cm :'(.

Dnevna dozvola je bila 10 DM ko nema dozvolu . Kasnije se imalo pravo na jednu  pastrmku,bile su ogromne.

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Sto ne zakazete razgovor sa Palmom oko toga, pa da se angazuje 2-3 coveka samo za taj kraj Grze?
Probate, da vidite sta ce vam reci. Smislite ideju kako ste zamislili da bi moglo da se uredi, da funkcionise cuvanje, dozvole, reviri, kupaliste, takmicenja...
Taj vas predsednik opstine mi deluje kao neko ko bi uradio sve zarad licne promocije :)

Borko_Nis

Newbie
Učlanjen(a)
08.01.2013.
Broj reagovanja
0
Verovali ili ne, sat vremena nakon sto sam postavio pitanje, otiso sam na Moravu kod Donjeg Medjurova, kod Nisa, i dosli su ribocuari, ali im je jedan nas kolega reko da me ne diraju jer sam svega 15-ak godina, i poverovali su pa me nisu proveravali.  U suprotnom bih vam iz 1. ruke reko kakve su kazne  :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Volonterske dozvole kad bi mogli da dobijemo sa odredjenim ovlascenjima bilo bi idealno...
Mafke jer si probao tako nesto da izdejstvujes? I da li je to uopste moguce, jer ima neko neka iskustva???

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Moguce je, kod nas u Svrljigu postoji ribocuvar-volonter koji je honorarno placen od strane korisnika podrucja... ovlascenja su mu znatno manja od "regularnog" ribocuvara, moze da kontrolise, ali ne i da napise prijavu za prekrsaj, u principu sluzi da pravi drustvo ribocuvaru kad ovaj dodje u obilazak
(jednom nedeljno)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ljudi , budite ozbiljni  :doh: kakav bre volonter ribocuvar  :D nista gluplje nisam cuo skoro. milane, jel si to ovo ozbiljan ili se zezas ? ti si bre ozbiljan i razuman covek da bi se zamlacivao  sa takvim glupostima  ...a i onako ne kupujes dozvolu pa bi morao sebe da prijavis  :D

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sale uopste se ne zajebavam...  Sto je glupost?
Jer je lose da imas neku vrstu volonterske ribocuvarske dozvole, da kada ides na pecanje i zateknes nekog majmuna kako npr na zive mamce peca pastrmku, mozes da imas neko ovlascenje npr. da mu uzmes podatke ili da ga zadrzis dok neko od ribocuvara ili policije dodje, ili da u sudskom postupu ako do njega dodje imas status sluzbenog lica i da se tvoja izjava vise uvazava... Ima tu dosta fora, ne mislim nista spektakularno, nego jednostavno neko simbolicno ovlascenje.... Ne razumem sto je to zamlacivanje ili glupost?

Evo ti situacija od pre 20ak dana
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kxUcyqNzHEE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2pCNo9opY7A[/youtube]
Kad ce ribocuvar koji ne postoji na Studenici da uhvati ove sabane?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nema tu simbolicno . ili imas ovlascenja ili nemas . a pogotovo ih nemas kada si sam cak i ako ih imas . ma kako nije glupost ? da se ja zajebavam i radim dzabe posao za koji sam debelo platio kupovinom dozvole i jos da rizikujem da dodjem u neprijatnu situaciju . zbog cega?
to ti je isto kao kad bi imao milicajac volonter. da mozes ako neko pretice na punu da ga zaustavis a nista mu ne mozes i to sve dzabe . za mene je to teska glupost i zamlacivanje. svako da radi svoj posao za koji uzima lovu i nema problema a od entuzijazma nema leba .
ako hoces uvek mozes da pozoves telefonom ribocuvare kada primetis nepravilnost na vodi bio ili ne bio volonter ribocuvar . pazi kako to zvuci ...VOLONTER RIBOCUVAR  :doh:  da se upisas od smeha  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i sta ces da radis ovima sa snimka ako ih sam sretnes kao volonter ribocuvar ? ima da te provale cim nemas uniformu da si laznjak i jos mogu da te izudaraju jer ce misliti da ih zajebavas . nek malo cuvari cesce obilaze studenicu pa takvi nece moci slobodno da pecaju kada znaju da povremeno ima cuvara . ako nece da obilaze a placeni su za to i mene bas briga da se bijem sa ljudima na tudj red

Vrh Dno