sasats je napisao(la):simpsone , bojane , daj molim te ne izigravaj vise budalu i objasni mi koje krivicno delo ti vidis na ona dva snimka? ja vidim coveka koji drzi neki dzak ?? ??? sta je u dzaku ? ladno pivo?
a pre nego mi odgovoris na pitanje , naravno ako zelis , pazljivo procitaj ovo sta pise na ovom linku . zatim se povuci iz diskusije i ne pravi vise budalu od sebe
http://www.besplatnapravnapomoc.rs/2010/11/1889/
posebno o objavljivanju na youtube video zapisa lica koje snimis onako kako ono ne zeli i predvidjenoj kazni od dve godine![]()
Budalu izigrava onaj koji pise ove nebuloze koje citiram iznad.
Za druge objasnjenje je vrlo jednostavno. Snimate AMATERSKI snimak reke i dogadjaja na njoj. Sve sa tog snimka je validan dokaz za pokretanje krivicnog postupka. Nema neovlascenog snimanja jer se ne zadire u privatnost neke osobe, u ovom slucaju prekrsioca, i nije postojala namera da se snima i prati samo odredjen covek. I sam zakon kaze "osetno zadire u licni zivot lica koje smo fotografisali". Ovakvi zakoni su idealni za cuvene borce za ljudska prava jer im samo zamazuju oci, u praksi je drasticno drugacije. Za ovog gore jolpaza plasticno objasnjenje: Mozes da snimas kako se dvoje karaju na Moravskoj plazi, mozes i da koristis taj snimak i da drkas 200x , ali ne smes da ga prikazujes trecem licu jer cinis krivicno delo. Ali ako je u pitanju silovanje i taj snimak moze da se koristi kao osnov za pokretanje postupka. Jedino u slucaju da si ciljno pratio taj par, npr. svoju zenu sa svalerom to ne moze da bude validan dokaz na sudu a ti cinis krivicno delo jer si ciljno pratio odredjene osobe.
Dakle Milane ovaj snimak moze da bude dokaz za pokretanje istraznih radnji i kasnije postupka.