Dozvole za 2010. u Srbiji?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod nas zadnja informacija,nema revira,nisu još odlučili u kategorizaciji voda.Dozvola sa članskom izađe 5.000 dinara.
I može se pecati na svim vodama u Srbiji.Osim jezera "Joca" i tako još nekih.Naravno ni tamo gdje je posebna zabrana,tipa prirodno mrijestilište ribe (kod nas Velika Trešnjica).
Znači sve one priče za Gradac padaju u vodu  :smoke:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam pre neki dan pročitao da je na Gradcu potpuno zabranjen ribolov ???

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Jeste, zato sto jos nisu izbudzili doplatnu dnevnu ili godisnju, kad uspeju da izboksuju pocece ribolov

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Koliko se sećam,ugroženost populacije pastrmki je razlog zbog kojeg je zabranjen ribolov,nemojte me držati za reč,pročitao sam u Blicu!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Sto je najgore od svega mozda seljaci iskoriste gungulu dok nema nikog na vodi  pa izvade i to malo potočare što je ostalo ... Ipak i sami mušičari na Gradcu su jedan vid sprečavanja krivolova jer samim svojim prisustvom na vodi teraju lopine sa vode..

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ja sam citao u svetu kompjutera "NEO opravdao ocekivanja i izbacio novu seriju kvalitetnih zvucnika...", napisao neko pre dve godine i  ostao ziv. Jedno je sigurno, gungule u reviru nece da bude iz prostog razloga sto ima dosta dovoljno placenih i neplacenih ljudi koji cuvaju ovu reku tj deo reke. Za ispod revira, nisam siguran  :(
I cime je to ugrozena populacija pastrmke?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mislim da sam bio dovoljno jasan kad sam napisao da sam navedenu informaciju pročitao u Blicu!Kome trebaju detaljnije informacije neka se informiše na kredibilnijem mestu!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zvezdan je napisao(la):
Koliko se sećam,ugroženost populacije pastrmki je razlog zbog kojeg je zabranjen ribolov,nemojte me držati za reč,pročitao sam u Blicu!
onda ce na svim rekama biti zabranjeno ako je to kriterijum  :doh: ma sve se vrti oko para kao uvek i svuda

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Jovanča je napisao(la):
Ja sam citao u svetu kompjutera "NEO opravdao ocekivanja i izbacio novu seriju kvalitetnih zvucnika...", napisao neko pre dve godine i  ostao ziv. Jedno je sigurno, gungule u reviru nece da bude iz prostog razloga sto ima dosta dovoljno placenih i neplacenih ljudi koji cuvaju ovu reku tj deo reke. Za ispod revira, nisam siguran  :(
I cime je to ugrozena populacija pastrmke?
Ako se  poruka odnosi na moj post ..
Ja sam mislio na "gungulu" u vezi dozvola i zabrane ribolova na Gradcu ..   :blush: ,nema mušičara jer im je zabranjen ribolov ali zato seljacima gore ispod sela a kod  izvora taman čist teren da vade pastrmke na crvice i gliste  ,neometano...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Zvezdane, ne znam koliko si cesto na Gradcu i koliko poznajes situaciju. Daleko od toga da sam rekao nesto protiv toga kako se riba cuva ... Vec naprotiv. Smatram da je taj clanak u novinama vakcina protiv budala i nepozeljnih pojava (namazani Valjevci   :) ), ali to nije clanak za nas. Isto tako  su se na Gradcu pojavili lipljen i krupne potocare, pod nerazjasnjenim okolnostima, sta reci protiv toga  :blush: . Mene kao musicara nervira to sto moram da cekam dok se oni bave politikom, dok sam sa druge strane odusevljen agilnoscu i domisljatoscu domorodaca  :D . Nek' su zivi i zdravi pa ce i Gradac tako sa njima

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
evo sad procitah, umro TITO, jel istina, ne mogu da verujem...jest da nema veze sa dozvolama, ali ja procito

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ljudi,pročitah u novinama i parafrazirah vest,a verujem da ovi što su vest objavili ipak imaju informaciju od nekog ko je nadležan da je pusti u etar!Demanti nisam još uvek video,a prilično sam se začudio kad sam pročitao jer u poslednjih mesec-dva kolaju razne poluinformacije na forumima o situaciji na Gradcu!Ne znam kakva je situacija  zaista,ali mislim da je "razlog" koji je naveden ugroženost ribe zbog loše hidrološke situacije,poplave itd...
Ne sumnjam da ima politike i da se trenutno lome koplja kako bi neko zaradio nekakav novac,ali mi uopšte ne deluje neizvodljivo da se na nekoj vodi u Srbiji zabrani ribolov pod kojekakvim izgovorima!Kod mene su tako uradili sa kompleksom ritova i nikom ništa,valjda spremaju za nekog glavonju koji bi to privatizovao!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Jeste čuli vi za onu našu " Nema jebca do Valjevca !"  :hammer:  :D

Vrh Dno