Dozvole za 2010. u Srbiji?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
vreme če lepo da pokaže da li je ovaj poduhvat samo "pljačka" ili če novac koji se zgrne otići i na obnovu voda širom srbije (u šta je teško poverovati gledano na gazdovanje iz prošlih godina).

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Pa ako pogledas u prosle godine, tesko je poverovati u bilo sta...samo da se pokrenemo sa mrtve tacke i ici ce to vec kako treba...evo ovaj novi ZOBS 99% ljudi postuje ( dzep je cudo )  :tbumb:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ramplinstinski kao prvo zašto takav ton ? zašto da ne mušičarim ,mogu valjda da kudim nešto što ne valja ...

A porediti Srbiju i USA po vodama ,odnosu prema vodi i sportskom ribolovu je više nego smešno...kod nas ti je sportski ribolov još uvek u domenu ekonomskog značaja tj trpaj sve u kesu i uživaj ...i kao što rekoh naravno da ću da platim ali tamo gde ja hoću a ne gde me nateraju ,tj platiću dozvolu za Gradac ,platiću dozvolu za Zasavicu ..itd kao što sam i do sada plaćao ,a da plaćam 5000 din nekom za ništa tj za okretanje glave na drugu stranu ,ne pada mi na pamet ....

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Nije mi zao da platim 30 e dan ribolova na kulturnoj vodi, ali mi je zao da platim i dinar lokalnom udruzenju. Postala mi je praksa da placam dnevne. Nemam obicaj da placam ni gradski prevoz kada ga koristim, ali sam danas usao u nov bus, ima gps sa 17" monitorom za putnike... E to je za placanje! Kad takva situacija bude i na vodama, kupujem godisnju dozvolu. Do tada biram nove autobuse ili putujem kolima

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Nosi se riba  i u USA, nemoj da se zavaravas ( ali od 10 izlazaka na vodu 10 puta ce te proci ili startovati rendzer a ako nemas dozvolu debelo bi je platio ), ali moras da shvatis dokle god ne pocnu da naplacuju veeelike kazne za ribolov bez dozvole ( iskreno se nadam od ove godine ), i svi pocnemo da placamo dozvolu - nema nista od oporavka sportskog ribolova u Srbiji. Tvoje razmisljanje - platicu gde ja hocu je ok, ali nemoj da pecas tamo gde nisi platio dozvolu tj. budi spreman na sankcije. Izbor je, kao i uvek samo nas. Sto se tona tice, ne oseti se prozvanim - nije nista licno. Iskreno , mislim da ti placas Zasavicu i Gradac samo zato sto moras, inace kad bi mogao ti je ne bi platio. E, kad kontrola bude i na divljim vodama takva, placaces dozvolu samo tako.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dozvole treba plaćati, treba poštivati zakon ali ako je za neki revir recimo 40€ dnevna dozvola a u tom reviru gomila riba ali sve sića i po neka velika...od mene time pare neće izvući...za kakvih 15€ bi obišao i takvu vodu ali što je više od toga nema šanse...ako voda ima malo ribe i još je to siža i jedna velika na 1km onda takva voda ni ne zaslužuje da se naplaćuje osim da se naplati nešto simbolično...šta želim reći? neka su dozvole i viših cena ako tu cenu opravdava ponuda....oa ako čovek ima će da da i znat če za šta je dao...nije važno da li ču išta uloviti ali ako ja dam mnogo love a ne vidim ni jedne velike ribe ja više ne dam ni centa na takvu vodu...takve vode su samo dokaz da društvo koje zgrće lovu ne upravlja tim sredstvima kako bi trebalo. Jeste, radnik je vredan svoje plaće, ali poznato je kod nas da čovek kada oseti pinku teško se odvaja i od onoga što mu ne pripada. Pa kao što rekoh, vreme če pokazati, ako se digne kvalitet voda u srbiji, čistoča okoline i bogat riblji fond i sa krupnom ribom. Ako ne dođe do promena ribolovci su ti koji treba da se kao sindikat izobore za to, da dobiju to što plaćaju.  Sve je moguče ako se ljudi slože.

Ja eto platim 25€ za dnevnu na jezeru ali znam da mogu uloviti velike ribe jer ih ima mnogo pa mi nije ni žao platiti to jer znam šta plaćam. I tako, kada se može onda se to iskoristi i ne mislim o ribolovu na šverc. Znam da društvo kojem plaćam brine i za vodu i prirodu oko vode i to zaslužuje da se plati...a to, da ja platim dosta i imam sto nekih pravila i zabrana kojih se moram držati a da je ribljo fond bedan a kapitalnih riba malo i da se tolerira kojekakav nesportski ribolov, da se ribokradice pušta nedodirljivim a gnjavi se sportske ribolovce...to ne sme da prođe tek tako. Takvi gazde zloupotrebljavaju vlast koja im je dana.
Ima jedna stvar koja mi baš ide na živce. Neka sportsko ribolovačka društva imaju recimo neke osrednje kvalitetne  vode, stroga pravila ali ne za sve i svakoga, ne trude se baš oko same vode što bi trebalo da je u stvari prioritet jednog RD-a. Trude se samo oko toga da što više skupe para koje završe više tamo gde im nije mesto. Onda očekuju da ako netko želi da lovi na takvoj vodi srednježalostnog kvaliteta kupi dozvolu bilo godišnju ili dnevnu. No, problem nastane kada neki ribolovac onako usput ugleda vodu i poželi malo loviti. Treba mu dnevna ali je ne može kupiti. Zašto? Zato što je to moguče samo u društvu. Onda se ovaj poštenjak potrudi pronaći to društvo. Priupita policiju jer nije sam iz tog kraja...ovi mu kažu gde je društvo. Pitao je prethodno lokalne ribaolovce ali uvek dobije drugačiji odgovor a sve sami članovi sa ispitom  ;) Konačno, iako je več podne pronalazi to društvo a ono vrata zaključana. E, onda ode na vodu i misli si da kao i svuda gde je imalo pameti ribočuvar ako naiđe na ribolovca bez dozvole naplati mu na licu mesta dnevnu i lepo mir. Ne, onda ovaj naiđe i poče da prodaje maglu pod pamet. Kao trebao je da kupi tamo gde nema nikoga i tako to...
Ja sam imao sličnu situaciju ali nisam pecao...hteo sam loviti na jednoj vodi u Srbiji ali nigde nije bilo nikoga, vrata od društva zaključana u sred bela dana bez napisanog radnog vremena i ičega. Tako sam samo malo prečekirao tu vodu ali bez probora, to je ostalo u kolima. A znam da ako bi naišao čuvar da bi taj davio...a ja nemam živce da slušam nečije baljezganje i pametovanje kada znam kakva je situacije i da taj nije u pravu.  Ako društvo nema radno vreme svaki dan onda bi trebalo da se te dnevne dozvole mogu kupiti u barem u lokalnim kafanama. Kod mene je moguče kupiti dozvolu u rd-u, ribolovačkim radnjama, turističnim društvima koja su otvorena skoro non stop i po kafanama u okolici vode...tako da čuvar ima pravo da gnjavi i kažnjava nekoga bez dozvole jer je dozvolu vrlo lako pronaći. Nekada jednostavno nemam mnogo vremena da bi se danima šečkao da nađem dozvolu i to ze prosečnu vodu, možda imam samo par sati na raspolaganju i želim to vreme provesti loveći, tada ako rd nema dozvole na svakom čošku onda mora da ih prodaje čuvar...i tek ako ribolovac odbija da plati dozvolu treba da snosi sankcije tj. da ga se kažnjava. 

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ramplinstinski je napisao(la):
Nosi se riba  i u USA, nemoj da se zavaravas ( ali od 10 izlazaka na vodu 10 puta ce te proci ili startovati rendzer a ako nemas dozvolu debelo bi je platio ), ali moras da shvatis dokle god ne pocnu da naplacuju veeelike kazne za ribolov bez dozvole ( iskreno se nadam od ove godine ), i svi pocnemo da placamo dozvolu - nema nista od oporavka sportskog ribolova u Srbiji. Tvoje razmisljanje - platicu gde ja hocu je ok, ali nemoj da pecas tamo gde nisi platio dozvolu tj. budi spreman na sankcije. Izbor je, kao i uvek samo nas. Sto se tona tice, ne oseti se prozvanim - nije nista licno. Iskreno , mislim da ti placas Zasavicu i Gradac samo zato sto moras, inace kad bi mogao ti je ne bi platio. E, kad kontrola bude i na divljim vodama takva, placaces dozvolu samo tako.
Nosi se riba u USA ,pa šta ?  ko o tome priča ,neka se nosi .. ali sumnjam da se po USA vozikaju čamcima ljudi sa gasom ,meredovima na struju ,bombama i ostalim alatima .Ti malo očigledno ne kapiraš o čemu se radi ,jel da?  Ko ovde govori o tome da se ne plaćaju dozvole ? platiš dozvolu tamo gde želiš pecaš ... što bi ja platio dozvolu 5000 din bezveze a onda plus da platim doplatu od 4000 din za Tamiš ,doplatu od pitaj boga koliko za Gradac i doplatu pitaj boga koliko za Zasavicu pa odna doplatu od pitaj boga koliko za negde gde mi se bude išlo ...

ne osećam se prozvanim a u svakom slučaju drago mi je što ste sišli sa tema prodajem -kupujem i uključili se u ostale forum diskusije ..  :tbumb:

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Aman Sone, sve je OK, nemoj kupiti dozvolu - tvoj izbor. Drago mi je sto pratis moje teme u KPM rubrikama :bye:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
mnogo bre para ...  :D kad svakom udruženju doplatim neće mi ostati ni za sok ,a pribor treba obnavljati  :yeswink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ali moras da shvatis dokle god ne pocnu da naplacuju veeelike kazne za ribolov bez dozvole ( iskreno se nadam od ove godine ), i svi pocnemo da placamo dozvolu - nema nista od oporavka sportskog ribolova u Srbiji.

svake dodine se svi iskreno nadamo da ce poceti sa kaznama itd. , itd. .....i sta se dogodi??NISTA...kao i uvek.
druze , ako ti zaista verujes u ovo sto pises onda si veliki optimista  :tbumb:sto i nije lose ,ali ....
e ja sam za razliku od tebe pesimista  :yeswink:...dali znas sta je pesimista?? to je optimista sa iskustvom  :'(
dozvole i njihovo placanje je jedna formalnost ,a od toga ni mi ni ribe nemamo nikakve koristi

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nosi se riba  i u USA, nemoj da se zavaravas

Ovakve tvrdnje nije pametno iznositi deklarativno. USA je tolika zemlja sa toliko voda da je prosto smesna i neozbiljna ovakva izjava. Inace posetioci mogu da izvuku zakljucak da bilo gde u USA da pecas mozes da nosis ribu, sto jednostavno ne odgovara istini.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koliko sam ja cuo doplate ce biti samo kao dnevna doplatna dozvola uz obavezno posedovanje godisnje i to posle usvajanja zakona o kategorizaciji voda. Po meni je to vrlo solidno resenje ako dnevna ne bude preskupa.

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):

Ovakve tvrdnje nije pametno iznositi deklarativno. USA je tolika zemlja sa toliko voda da je prosto smesna i neozbiljna ovakva izjava. Inace posetioci mogu da izvuku zakljucak da bilo gde u USA da pecas mozes da nosis ribu, sto jednostavno ne odgovara istini.

Auh Boki, sta je pesnik ovde hteo da kaze???  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ispada da svi ribolovci u USA mogu da pecaju gde zele i nose ribu kad se kome digne, sto priznaces nije istina.

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):

Na svim javnim vodama u USA uz vazecu dozvolu, mozes da nosis ribe onoliko koliko je propisano Zakonom. Na privatnim vodama nosenje ribe zavisi iskljucivo od vlasnika vode ( na vecini je dozvoljeno poneti komad ili dva - bio - upecao - poneo ).
Tako da je tvoj post u najmanju ruku neozbiljan i smesan, i totalno je netacan. :yeswink:

Vrh Dno