Dozvole za 2010. u Srbiji?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Hmmm dnevna dozvola u Srbiji je bila (09) ako se ne varam 1000 din,nisu male pare,a mogu misliti koliko su za strance.
Evo kod nas u Bosni izgleda da će se vaditi dnevne za pecanje van matičnog udruženja.I to će se moći uzeti dnevna u udruženje gdje će biti 5 KM a na licu mjesta 15KM.
Ovo sam danas čuo tako da nisam siguran da li je istina.

antares

Junior member
Učlanjen(a)
03.12.2007.
Broj reagovanja
7
imam utisak da ce da nas zeznu.u dozvoli pise za doplatne dozvole imam utisak da ce svaki korisnik voda da trazi dop latu  pa dodjemo na isto kao prosle godine.nedefinisano mi zvuci dozvola za celu srbiju

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jos kada bi znao da li se dozvola kupi kod ribocuvara ili se ju moze pronaci na svakom cosku u nekom selu/gradu pored koje je voda...mislim na kafane i turistička društva jer rd ne rade baš svaki dan...kod nas ribočuvar uglavnom ne prodaje dozvole jer ih se može kupiti u ribolovačkim radnjama, obližnjim kafanama i turističnim društvima a u rd-u kada je ono otvoreno.
ove godine sam pokušao da pronađem gde da kupim dnevnu dozvolu za jednu reku u vojvodini pa niko nema pojma a rd zatvoren. ni policija mi nije mogla pomoci. pa nisam ni pecao na toj vodi...samo sam si je malo ogledao.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
U ludnici isprepletanih resora ( novac od saobracajaca ide za semenski krompir, putarina na izbore, pdv na 100qraca), koju ove "demokrate" slepaju jos od Zlobinog vremena, vi ocekujete da ce nesto konstruktino da se desi po pitanju ribarstva i ribo-sporta? Krajnje zanimljiv fenomen u nas srba  :hmmmm: . Pare od dozvola ce zavrsiti po raznim budzacima, 'naranice razne volove i spiskace se u kojekakve dzirlo qrce, palce. OZLOJEDJEN, BESAN, LUD, NADRKAN, UZASNUT sam po pitanju dozvola i cele te price. Mi kao magarci idemo za sargarepom vec godinama, bice bolje, ovako, onako.... ove godine nece biti isto.....Pa kome ce to da bude bolje. Kompletno drustvo nam je u korneru sa sve ribolovom u paketu. Puca nekome za nas 1000 i kusir na forumu i jos nekoliko puta toliko njih, koji bi se druzili sa nama samo kada bi imali novca da kupe racunar. Samo gledaju kako da nam uzmu pare. Sta ce ko da uradi sa tim parama? MORAM da platim dozvolu u mestu stanovanje?! Pa ja odem na lokalno jezero samo da maltretiram ribocuvara tako sto plivam na brani gde je plivanje zabranjeno a on pizdi i tuzaka me kod matorog!!! Picka!  Zadnji put je doveo nacelnika SUPa koji se nasao tu na jezeru...A zasto je to tako? Zato sto lopovi rovare po ribo drustvu a konjine kontrolisu regularnost ribolova (cast nekima). I nekome smeta sto ja pecam iz vode, lovim klenove za koje nisu ni znali da rastu toliki i pustam ih u vodu, primetim vrsu ususkanu u vrbe, bove na sred jezera koje svaki dan menjaju mesta.... njima da dam pare?! aloooo bree. Jel vama jasno da su mi zabranili da pecam iz vode u kombinezonu, go, u carapama, bilo kako eejjj\1!|  Hvala im, naterase me jednog popodneva da sednem sam u kola i spicim na Ribnik da vidim kako se to radi na pametnoj PRIVATNOJ vodi, gde znas sta si platio kao u kupleraju. Samo sto tamo lipca treba da naplalis kao da nisi platio da ga upecas.  Divlje vode, divlja riba. Pa lovio sam ove godine po divljim vodama, tu ribe nema! Sad ce neko odmah da se uhvati za ovo i da keze nema pojma,  nek dodje na crtu. AMA NEMA RIBE

I sad se neko setio, nema dnevna dozvola na licu mesta, placas u svom selu....
I nek' mi neko objasni sta ja dobijam za te pare od dozvole, sta?!  Niti bezim od ribocuvara, niti kradem ribu, niti nosim ribu. Naplate mi dozvolu svaki 10-20 x. E sad se dosetili da mogu i dalje da osljare u svom poslu a da mlate jos jacu lovu. Alo ministarstvo, alo zamaskirane agrikole, alo konji u kontroli! Da platim poribljavanje saranom vode koju necu da gazim, benzin koji neko arci, platu ribocuvaru, harac bubrezarima i rucak koji kome necu prisustvovati i da kazem da je to normalno? Ispran nam je mozak i ponasamo se po sablonu. Kupujemo dozvole po navici i refleksno. Gde pise i ko garantuje sta ce se uraditi sa svakim dinariom? Dobijem parce papira na kome je zabelenen lovostaj. A kakve vi obaveze imate prema meni gospodo iza kartice. Jel me cesete po jajima za moje pare ili me cese neko drugi!?  hocu da znam gde ide svaki jebe... dinar od dozvole breeee@13w23@$@$%#@
Alo !!@#$
Sta placam, kome placam, zastao placam i kako placam, kojim parama i radi kog plemenig cilja eeeeej]. Sad bih izlupao tastaturu . 
Rodjeni otac me izvlacio iz skole da idemo na pecanje, pravdao me i lagao kevu. Najveca kazna mi je bila - necu vise da te vodim na pecanje. Za rodjendan sam dobijao voblere, masinice i DOZVOLU ZA PECANJE!!!! Necu da je kupim i povuku me svi koji su u tom trulom aparatu od vrha do dna sve do trenutka kada mi ponude vodu na kojoj ja hocu da pecam, bez metuzalema, deponija, koliba pored vode i krivocuvara u busnim camcima na vodi.

kolubarac

Newbie
Učlanjen(a)
09.06.2008.
Broj reagovanja
0
Jovanca, svaka cast!

Dokle god budemo uzmicali pred nepravdom zivecemo u ovakvoj zemlji.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Tako sam i ja radio pa sad nosim lekove za smirenje zivaca, uvek po jedna tabla u novcaniku  :doh:
Pritisak na nervnoj bazi 140/90 - normalan. Godina - 26  :doh:
Neka im 5 iljada, svesto se placa parama nije skupo  8)

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Svako ribolovno pdrucje ima pravo da trideset posto voda izdvoji kao zabran, revir, deo koji se doplacuje! Pod to bi trebalo da podpadnu vec postojeci reviri tipa gradac i druga zasticena podrucja ali nisam siguran 100 %!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo ja predlazem da nas Kolubarac i Jovanca povedu u boj protiv vetrenjaca :)

Ahahah ima da platite obojica i jos da pitate gde ima doplatna da se kupi i ako ne treba. Inace nista od pecanja, sto je i normalno. Nema voznje auta dok ne polozis, nema lova bez dozvole, nema bioskopa bez ulaznice,... Tj. ima sve dok vas ne uhvate, ali tako mozemo i banke da pljackamo, drogu da dilujemo, po ulici da kenjamo. A da saznas gde idu pare od dozvola, moras prvo da pitas tamo gde treba, ili svi ocekuju da ih neko zove telefonom i obavesti na koji nacin se trose pare.
Ovde je problem sasvim drugi i ponavlja se iz godine u godinu, kao bre neke sekaperse kukate. Te skupa dozvola, te u Americi ovako, te u Nemackoj onako, alo bre pa mi trpeli da nam Turci karaju cukunbabe 500 godina. Kao da ste pali sa Marsa i nemate pojma gde ste pali. Balkan je ovo, tu niko nikome ne polaze racune.

Vrlo je prosto ovo oko dozvola. 5100 din za celu zemlju a oko doplate se zna da korisnik ima pravo (a i ne mora) da do 30% svojih voda proglasi za nekakve revire i naplati doplatnu dozvolu. Ne moze tek tako da proglasi revir ako nema osnova za to. I ne za svaku vodu posebna doplata vec je doplata za to podrucje. A sada, hvala Bogu pametni ste, razmislite koliko je u interesu onome koji gazduje da naplacuje preskupe doplate i niko mu ne peca na tim rekama.

Sve to ipak ide u nekom pravcu koji zelimo, sporo, konfuzno, ali ide. I dosta bre kukanja :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Simpsone,ljudi su ogorčeni i ništa više!Mladom i inteligentnom čoveku koji izađe na vodu sa mušičarskim štapom i ponaša se potpuno drugačije od uvreženih stereotipa,nikako ne prija da ga omalovažava nekakav nepismeni džukac sa mrežama,vršama,da ga kontroliše,ako ga kontroliše,neprosvećeni džudža koji bazdi na alkohol,da mu dozvolu naplaćuje društvo u čijem upravnom odboru sede osvedočeni krivolovci!Nismo mi više u godinama,ti kao stariji posebno,pa možemo da čekamo da nam se reforme dešavaju temeljno i laganim tempom.Toliko kaskamo u svom aspektima da je sramota da ne smemo da povičemo da mora brže!
Da se vratim na dozvole i zakon!Prošle godine su se provukli sa opravdanjem da su ljudi već kupili dozvole pa je neprimereno da se počne sa primenom zakona!Jadno i beslovesno izvlačenje!Pa šta ako su ljudi kupili dozvole,situacija na vodama je alarmantna i primena restriktivnog zakona je bila imperativ.Ali ne,vode su bukvalno prepuštene hohštaplerima!Živimo sa saznanjem,mi koji smo inače upoznati sa zakonom putem interneta,da je akt donet i sklonjen a vode prepuštene javašluku,nezapamćenom u mom kraju,na još jednu sezonu.Pa koliko je odgovorno ministarstvo i kakav kredibilitet može da uživa ako se ponaša ovako!Nova sezona je počela,prolazim svakodnevno Dunavskim kejom i još nisam video ribočuvarsku službu.Mreže su i dalje razapete u gradskoj marini,prirodnom mrestilišti velikog broja vrsta!Loš početak!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Simpsone,ljudi su ogorčeni i ništa više!Mladom i inteligentnom čoveku koji izađe na vodu sa mušičarskim štapom i ponaša se potpuno drugačije od uvreženih stereotipa,nikako ne prija da ga omalovažava nekakav nepismeni džukac sa mrežama,vršama,da ga kontroliše,ako ga kontroliše,neprosvećeni džudža koji bazdi na alkohol,da mu dozvolu naplaćuje društvo u čijem upravnom odboru sede osvedočeni krivolovci!Nismo mi više u godinama,ti kao stariji posebno,pa možemo da čekamo da nam se reforme dešavaju temeljno i laganim tempom.Toliko kaskamo u svom aspektima da je sramota da ne smemo da povičemo da mora brže!

Zvezdane kapiram ja ogorcenje ali ovo o cemu ti pises nisu stvari koje moze da ispravi neko u ministarstvu. Niti je duzan. Takve stvari se donose iz kuce a zovu se opsta kultura. Sto ti nisi takav? Pa nisi iz prostog razloga sto si drugacije vaspitavan. Mi bi stvari uvek da resavamo naopako, od vrha, a onda ispadne "sjasi Kurta da uzjase Murta"

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Takvim stvarima mora da se pozabavi sistem!Ako je neko socijalno devijantan,kao što je primer sa velikim brojem krivolovaca,njihov problem mora da rešava zakonodavstvo,baš ministarstvo kao noseći upravni organ!Nije na ministarstvima da samo donose zakonska i podzakonska akta pa da dignu sve četiri u vis!Ako se ne primenjuju,zakoni nisu ništa!Taj,koji nema domaće vaspitanje,ne sme da bude moj ili tvoj problem!Postoje valjda nekakve institucije u ovoj državi kojima su takvi posao!Ministarstvo i zakonodavni organi,pa sve do ribo-udruženja,moraju da se postave kao vrhunski autoritet,kao bespogovorni primenjivači zakona koje donose!Bude li se zakon striktno poštovao, vrlo brzo će se iskristalisati situacija na vodama,videće se ko će moći da ribolovi a ko ne!Ne želim da nagađam je li onaj što peca pored mene nekakav ludak,alkoholičar,ribokradica ili nevaspitana dileja,ima bre ko je plaćen za taj posao!Mi moramo prvo da se vratimo na početak,da se zna šta je čiji posao i ko je za šta plaćen!Ribočuvar ima da spava na vodi,društvo da proverava a ministarstvo da percipira i analizira.Ja za novac koji dajem hoću da pecam i ne zamaram se glupostima!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ono što želim da kažem je da su za katastrofalno stanje na našim vodama najodgovorniji organi vlasti,ministarstvo i inspekcijski organi!Skidanje odgovornosti sa ministarstva je kao onaj slučaj kad nam naši uvaženi političari kažu da smo za lošu situaciju u društvu svi pomalo odgovorni!Kao što su skoro izjavljivali povodom "Insajdera" ,da smo za divljanje navijača i desničarskih organizacija,svi odgovorni!E ne može tako!Ako si vlast,sve je u tvojim rukama,i nema prebacivanja lopte na druge igrače!Ako si nesposoban,sklon korupciji,trulim kompromisima i povlađivanju sitnim interesima,onda kaput!Mislim da smo svi svesni da je kod nas upravo ovako!

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Ono što želim da kažem je da su za katastrofalno stanje na našim vodama najodgovorniji organi vlasti,ministarstvo i inspekcijski organi!Skidanje odgovornosti sa ministarstva je kao onaj slučaj kad nam naši uvaženi političari kažu da smo za lošu situaciju u društvu svi pomalo odgovorni!Kao što su skoro izjavljivali povodom "Insajdera" ,da smo za divljanje navijača i desničarskih organizacija,svi odgovorni!E ne može tako!Ako si vlast,sve je u tvojim rukama,i nema prebacivanja lopte na druge igrače!Ako si nesposoban,sklon korupciji,trulim kompromisima i povlađivanju sitnim interesima,onda kaput!Mislim da smo svi svesni da je kod nas upravo ovako!

Pa znas sta i ako okrecemo glavu od takvih stvari, postajemo delom odgovorni za iste ! Balasevic je to lepo otpevao...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
"Pa znas sta i ako okrecemo glavu od takvih stvari, postajemo delom odgovorni za iste ! Balasevic je to lepo otpevao..."

:tbumb:

Vrh Dno