U ludnici isprepletanih resora ( novac od saobracajaca ide za semenski krompir, putarina na izbore, pdv na 100qraca), koju ove "demokrate" slepaju jos od Zlobinog vremena, vi ocekujete da ce nesto konstruktino da se desi po pitanju ribarstva i ribo-sporta? Krajnje zanimljiv fenomen u nas srba :hmmmm: . Pare od dozvola ce zavrsiti po raznim budzacima, 'naranice razne volove i spiskace se u kojekakve dzirlo qrce, palce. OZLOJEDJEN, BESAN, LUD, NADRKAN, UZASNUT sam po pitanju dozvola i cele te price. Mi kao magarci idemo za sargarepom vec godinama, bice bolje, ovako, onako.... ove godine nece biti isto.....Pa kome ce to da bude bolje. Kompletno drustvo nam je u korneru sa sve ribolovom u paketu. Puca nekome za nas 1000 i kusir na forumu i jos nekoliko puta toliko njih, koji bi se druzili sa nama samo kada bi imali novca da kupe racunar. Samo gledaju kako da nam uzmu pare. Sta ce ko da uradi sa tim parama? MORAM da platim dozvolu u mestu stanovanje?! Pa ja odem na lokalno jezero samo da maltretiram ribocuvara tako sto plivam na brani gde je plivanje zabranjeno a on pizdi i tuzaka me kod matorog!!! Picka! Zadnji put je doveo nacelnika SUPa koji se nasao tu na jezeru...A zasto je to tako? Zato sto lopovi rovare po ribo drustvu a konjine kontrolisu regularnost ribolova (cast nekima). I nekome smeta sto ja pecam iz vode, lovim klenove za koje nisu ni znali da rastu toliki i pustam ih u vodu, primetim vrsu ususkanu u vrbe, bove na sred jezera koje svaki dan menjaju mesta.... njima da dam pare?! aloooo bree. Jel vama jasno da su mi zabranili da pecam iz vode u kombinezonu, go, u carapama, bilo kako eejjj\1!| Hvala im, naterase me jednog popodneva da sednem sam u kola i spicim na Ribnik da vidim kako se to radi na pametnoj PRIVATNOJ vodi, gde znas sta si platio kao u kupleraju. Samo sto tamo lipca treba da naplalis kao da nisi platio da ga upecas. Divlje vode, divlja riba. Pa lovio sam ove godine po divljim vodama, tu ribe nema! Sad ce neko odmah da se uhvati za ovo i da keze nema pojma, nek dodje na crtu. AMA NEMA RIBE
I sad se neko setio, nema dnevna dozvola na licu mesta, placas u svom selu....
I nek' mi neko objasni sta ja dobijam za te pare od dozvole, sta?! Niti bezim od ribocuvara, niti kradem ribu, niti nosim ribu. Naplate mi dozvolu svaki 10-20 x. E sad se dosetili da mogu i dalje da osljare u svom poslu a da mlate jos jacu lovu. Alo ministarstvo, alo zamaskirane agrikole, alo konji u kontroli! Da platim poribljavanje saranom vode koju necu da gazim, benzin koji neko arci, platu ribocuvaru, harac bubrezarima i rucak koji kome necu prisustvovati i da kazem da je to normalno? Ispran nam je mozak i ponasamo se po sablonu. Kupujemo dozvole po navici i refleksno. Gde pise i ko garantuje sta ce se uraditi sa svakim dinariom? Dobijem parce papira na kome je zabelenen lovostaj. A kakve vi obaveze imate prema meni gospodo iza kartice. Jel me cesete po jajima za moje pare ili me cese neko drugi!? hocu da znam gde ide svaki jebe... dinar od dozvole breeee@13w23@$@$%#@
Alo !!@#$
Sta placam, kome placam, zastao placam i kako placam, kojim parama i radi kog plemenig cilja eeeeej]. Sad bih izlupao tastaturu .
Rodjeni otac me izvlacio iz skole da idemo na pecanje, pravdao me i lagao kevu. Najveca kazna mi je bila - necu vise da te vodim na pecanje. Za rodjendan sam dobijao voblere, masinice i DOZVOLU ZA PECANJE!!!! Necu da je kupim i povuku me svi koji su u tom trulom aparatu od vrha do dna sve do trenutka kada mi ponude vodu na kojoj ja hocu da pecam, bez metuzalema, deponija, koliba pored vode i krivocuvara u busnim camcima na vodi.