Dozvole za 2010. u Srbiji?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
ja mislim da su sve dozvole iste cene, pazi da vas vasi mangupi ne zavale neki dinar ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Pored cjene koja nas sve interesuje,šta je sa zakonima?Ima li tu promjena i koje su?

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Aman ljudi,novčano zaduženje korisnika po dozvoli je 4600 dinara,a članarina je dodatak na taj iznos.Izgleda da ona nije ista na nivou Srbije.Negde je 400 a negde 700 dinara.Taj iznos plaća ribolovac,a ne 4600 koliko je dozvola po zaduženju prilikom preuzimanja u Ministarstvu.
To želim da znam,koliko je gde članarina u udruženjima?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam danas kupio dozvolu ...verovatno sam lud..al ajde...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Nisi Sone,nisi ti lud a ni ostali sto kupuju dozvole.Ludi su ovi sto ne rade svoj posao za koji su placeni...Ja znam da svakom ludilu dodje kraj samo mi smeta sto ja taj kraj ne vidim  :'(

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja ću dozvolu da kupim ove nedelje i zakačiću je rasklopljenu na prsluk tako da može da se vidi izdaleka i hvaliću se redom da sam kupio dozvolu. Nikada mi se nije desilo da odem na otvaranje sezone a da nemam dozvolu, neće se desiti ni ove godine. Jednostavno volim tu dozvolu i bez nje mi pecanje ne predstavlja zadovoljstvo.

Maštam već godinama o situaciji da naleti ribočuvar i pita me za dozvolu a je sa ponosom i velikim zadovoljstvom vadim iz džepa i pokazujem  :D

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Arandjelovac, gazduje Eko Ribarstvo Valjevo. Ribolovacko udruzenje je Bukulja Arandjelovac
5000 din. Malopre sam dobio dozvolu na poklon od matorog. Sada neka mi neko objasni kakva prava i obaveze imam kao vlasnik ribolovacke dozvole. Isto tako koja prava i OBAVEZE imaju tapkarosi papirica sa pecatom? Ko vrsi unutrasnju kontrolu medju tapkarosima, zasto uz dozvolu nisam dobio pravilnik ponasanja na vodi, kako sportskog ribolovca tako i tapkarosa? I kog ce se to datuma znati rezim ribolova na revirima i zasto ja kao drug clan nisam pismeno obavesten?
Jel smem ja ovo da pitam sad kad imam papiric? :piss:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Maštam već godinama o situaciji da naleti ribočuvar i pita me za dozvolu a je sa ponosom i velikim zadovoljstvom vadim iz džepa i pokazujem  :D

hahahahahah ,  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jovanča je napisao(la):
Arandjelovac, gazduje Eko Ribarstvo Valjevo. Ribolovacko udruzenje je Bukulja Arandjelovac
5000 din. Malopre sam dobio dozvolu na poklon od matorog. Sada neka mi neko objasni kakva prava i obaveze imam kao vlasnik ribolovacke dozvole. Isto tako koja prava i OBAVEZE imaju tapkarosi papirica sa pecatom? Ko vrsi unutrasnju kontrolu medju tapkarosima, zasto uz dozvolu nisam dobio pravilnik ponasanja na vodi, kako sportskog ribolovca tako i tapkarosa? I kog ce se to datuma znati rezim ribolova na revirima i zasto ja kao drug clan nisam pismeno obavesten?
Jel smem ja ovo da pitam sad kad imam papiric? :piss:

Imas zakon koji je izasao u sluzbenom glasniku. Duzan si da ga poznajes toliko da znas sta je prekrsaj a sta ne kao i sta su tvoja prava. Za pecanje u reviru informisi se kod onih koji revirima gazduju. Ako nisi upucen u to od ranije i to imas u sluzbenom glasniku. To je normalna procedura.
Jel' te neko obavestio kada si polozio voznju u vezi zakona o saobracaju?

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Nije lako izdvojiti 5.000 dinara,za izlaske i robolov sa haotičnim stanjem na našim vodama,ali,od svoje šeste godine sam imao dozvolu za ribolov (doduše sa jednim kraćim prekidom),a sada i da hoću nemam gde i od koga da ih preuzmem!Za naše ribarsko područje se ne zna ko će biti nov korisnik,koji treba da preuzme dozvole i da ih preda na dalju distribuciju!A to je trebalo još davno da se odluči,obzirom da je kraljevačkom udruženju oduzeto pravo na korišćenje po ugovoru sa Ministarstvom.
Plašim se da će rad i trud koji je nas par uložilo u prethodnom periodu,pasti u vodu za vrlo kratko vreme,jer su se mesari već spremili da opustoše reke,pa će im biti dovoljan jedan mesec,da useru ono što smo se trudili nekoliko godina unazad.

Đekna još nije umrla,a kad će,ne znamo  :(

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Mi smo oavno uzeli dozvole a sada ih menjamo za ove nove, uz staru dozvolu je bilo jako detaljno uputstvo o zabranama, merama...itd.
Za 5000 dinara sam miran da me ne cimaju neki lezilebovici, a posto svi kukamo na losu situaciju ajde prvo da podjemo od sebe i da damo primer moronima kako treba da se radi  ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Sale Župa je napisao(la):
Nije lako izdvojiti 5.000 dinara,za izlaske i robolov sa haotičnim stanjem na našim vodama
Nije lako ,bogami nije lako... naročito kad znam približno koliko ima ekipa na Tamišu od Rumunske granice pa do Pančeva koji svakodnevno satiru što mrežama a što strujom ..toliko su se osilili da im niko nemože ništa ....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ova država je u rasulu,stanje na vodama se neće ozbiljnije promeniti još dugo vremena!Danas kupujem dozvolu i ona mi je garancija da me neće gnjaviti svakakvi profani šumari iz Srbijašuma,ta dozvola nije ništa više!

Vrh Dno