Dozvole za 2010. u Srbiji?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Pravo da ti kažem, mislio sam da će Dulić da priča o rušenje divljih naselja pored voda (pored jezera Gruža) pa sam sličajno čuo ovo.
A Velja Ilić je štitio i one u rezervatu Uvac, i ove na Gruži i ko zna koga sve još... On je zajadio Kragujevčane i Gružu. Čačani su radili šta su hteli - pokrali su sve što je moglo da se izvadi iz vode.
Dulić se, svaka mu čast, usudio i porušio oko 150 divljih vikendica u rezervatu Uvac...
Čujem da će i oko Gruže da ruši.
Daj bože.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
I treba da ruše,na Dunavu, u blizini Kladova je totalni haos takođe!
Velja Ilić bolje da drži jezik za zubima,njemu je ionako mesto na nekom drugom mestu!

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ne napadajte Velju tako mučki, s leđa. :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam se za ovoliko godina života naučio manje više da budem tolerantan i razuman. Ali neki put to nije moguće.
On je direktni i jedini zaslužni krivac za divlju gradnju oko Gruže. Da je to neko jezero  koje može da postane turističko mesto, ne bih reč rekao.
Građani kragujevca su za tu akumulaciju VODE ZA PIĆE ZA 300 000 DUŠA i kompletnu prateću infrastrukturu sa sistemom za prečišćavanje otpadnih voda platili iz svog džepa, za ko zna koliko godina, preko 130 milona maraka.
Mi smo u KG stvarno na kraju živaca što se tiče te akumulacije. Pamtimo kako smo do 1984 godine pili vodu iz cisterni i nosili u kantama vodu za kućevne potrebe.
I onda se pojavi čačansko govedo i dozvoli da pravi ko šta 'oće - jer mu se može - ministar je i štiti pulene.
Kao etno selo od 13 kuća (kao hotel) na samoj obali pored mosta, pod forom strana (engleska) investicija, a pravi tip iz Blaznave (ovdašnje selo).
Gde će otpadne vode. Mojoj deci u čašu.
Teško.
Ko jebe zakon o zaštiti voda i sve propise koji štite takve akumulacije.
Juče sere u skupštini kako je on za zaštitu voda jer mnogo gradova nema rešeno vodosnabdevanje, među njima Čačak i Kraljevo.
Nekoliko godina smo davali tim gradovima vodu za piće bez ikakvih uslova.
Pa mi kragujevčani smo taj problem rešili za narednih 100 godina, a onda se pojavi majmunčina da sjebe sve to.
Nadam se da će Dulić da postupi kao na Uvcu.

ralee

Newbie
Učlanjen(a)
12.03.2010.
Broj reagovanja
0
E pa evo slucajno sam naleteo na ovu bas lepu temu koju ste otvorili, i nisam mogao da odolim da ne prozborim koju o svemu i svacemu sto se ovde polemise.

Kao prvo i najvise bolno o dozvolama: CAO. Tu nema sta da se kaze osim ko koga - ne zna se i sta ce da ispadne iz svega toga - j....li ga. Najblaze receno - mrak, pa ko sta ufati. Naravno mi ribolovci onu stvar iz pune vrece onih stvari i jedne koje nam ne treba. Takve smo srece.

Drugo jos vise bolno: posto zivim u Kragujevcu, naravno da pecam na Gruzi i da tamo imam kamp (ne bespravno izgradjen objekat) moram da objasnim par stvari u vezi situacije na Gruzi. Slazem se u potpunosti sa gospodinom Rancicem. Jesu Gruzu i kragujevcane zajadili. Otkad je gazdovanje vodom predato kragujevcu i kraljevu nikad se bolje nije pecalo nego zadnje dve godine. Posle x godina mogla  se na gruzi videti mladj pored obale moglo se pecati i upecati. Bilo je ribe. Kazem bilo je jer nazalost od kada je "privremeni" gazda srbija sume ne verujem da ce neko vise pecati jer vade sve sto im se zakaci u mrezu ili na koji vec drugi nacin kradu ribu. Do kraja prosle godine nisam nijedanput otisao na vodu a da ribocuvari nisu obilazili (sto je za svaku pohvalu) i kontrolisali a sada neki sumari. KO BRE KOGA JEBE OVDE. Oduzeli vodu-zasto?????  Niko nije dobio na tenderu od 11 prijavljenih. ZASTO???  Nemaju dovoljno love da gurnu tamo gde treba. A da I sta smo dobili sismise pardon sumare koji cuvaju vodu - ma vazi. Cuvari ne rade - ZASTO???? E pa evo Vam gospodo odgovor posto sam vise nego besan: sjebace gruzu totalno prodace za male pare (zvanicno, u dzep ko zna)  nekom njihovom i narednih 10 godina imace extra vodu koju ce naravno proglasiti tehnickom. A da naravno da ce porusiti sve bespravno izgradjene objekte - pa treba im mesta da oni grade hotele, kampove i ubiraju harac. To sto su Kragujevcani, Kraljevcani, Cacani.... odvajali za izgradnju jezera njih bole... Nisu na gruzi problem kamperi. Problem i zagadjenje prave oni koji dodju na pecanje sad i ko zna kad pa ih bole za ekologiju i prirodu i gruzu. Nikad gruza nije bila sredjenija i cistija. Ranijih godina kada nije bilo toliko kampova bilo je djubra na sve strane. Ne kazem da ga sada nema ali je kolicina drasticno smanjena. Pa u nijednom kampu ne mozete da nadjete djubre. Trava pokosena sve sredjeno. Obidjite bilo koji kamp i uverite se sami.  Pa mi u nasem kampu pikavce bacamo u flasu sa vodom. Toliko o ekologiji. Toliko uopste o Gruzi.

E pa sad mi je mnogo lakse. Pozdrav svima
Ralee

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Kamperi nisu nikad ni bili problem.
Sada je tako kako čovek kaže.
"Kićo" bivši gazda kom je oduzeta voda ne plaća čuvare jer nema para. Srbijašume gazduju privremeno do konkursa, a šumar ako prođe ponekad. On čuva šumu, zabole ga za ribu. Da obiđe 42 km u krug, za pare koje već prima.
Novih čuvara nema - nike neće da radi džabe, a pare otišle u Jagodinu.
Živela sloboda za lopove - nema kontrole na vodi, bacaj mreže - neće šumar da pliva i da vadi mreže.
To privremeno gazdovanje će se pretvoriti u totalno pusto jezero.

ralee

Newbie
Učlanjen(a)
12.03.2010.
Broj reagovanja
0
Tacno tako. A kad je pusto jezero cena mu je mala. Doci ce neki magarac, privatizovace se jezero, postace turisticki centar i nema tu nikakve druge matematike. A pare od dozvola sto idu u Jagodinu to niko zivi ne moze da objasni sto i zbog cega. Zasta se koriste to tek nema objasnjenja. Posto sada nema cuvara nema ko da kontrolise dozvole, zajebimo iste i umesto toga otvorimo fond da placamo cuvare. 3000 ljudi koji bi kupili dozvole po 50evrica nije mala para. Ima da ih placamo cele godine i da ostane da se poribi i sredi gruza. Nisu oni dzabe objedinili dozvolu ove godine. Prosle godine te za ovu vodu te za onu vodu, ovde smes ovde ne smes. Objedinili su je da bi nam rekli ne moras tu da pecas ako ti se ne svidja imas sad mogucnost da pecas na svim vodama u Srbiji. Ko te jebe sto nemas lovu da iz KG palis na Dunav ili Drinu ili ne znam gde vec, svaki vikend, nego moras na gruzu gde vise nema ni zaba. I to ce da povade dok gospoda foteljasi ne zavrse posao. Jebeni su oni kosarkasi al ne mogu bas tako, mi Kragujevcani smo harlemovci.

Besan JA.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
oko svega se slazem osim jednog -
ralee je napisao(la):
Doci ce neki magarac, privatizovace se jezero, postace turisticki centar i nema tu nikakve druge matematike.

Cuo sam tu pricu odavno i mislim da je, cak i za pojam Srbije i nase prilike i rezone, bezveze. To jezero je ipak od strateskog znacaja za Kragujevac i od price da ce jezero da kupi neki nemac i napravi ludilo turisticki kompleks nema nista. Prvo zato sto se ta voda koristi za pice a drugo zato sto je jezero nemoguce privatizovati... da vdim ko ce da privatizuje planinu Rudnik...

A mislim i da ovaj kratak period, dok neko ozbiljniji ne preuzme upravljanje jezerom, ne moze da naskodi ribljem fondu... bar ne ozbiljno - ipak je jezero ogromno i ostace ribe za dalju reprodukciju i obnovu fonda, plus je voda sada ogromna a dobar deo ribe jos uvek u dubini...  :bye:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ma ljudi i treba sto vise privatnika. Jer kad neko plati taj ce da se stara i da ima riba i da pruzi adekvatnu usluga kako bi nadoknadio ulozeno i video naravno vajdu od toga. Ko je video vajdu od drzave i njenog upravljanja vodom? Ja nisam nigde. Gde god sam bio i gde su privatne vode tj pod zakup iskreno nemam reci ili da neku ocrnim sem jbg oko cena a to moze svako i non stop skladno uslovima u kojima zivimo ALI vode su pune ribe, obale ciste, usluga koliko toliko dobra, ribocuvarska sluzba radi posteno posao jer je i fino placenja za isti posao. I sima lepo i gazdi i meni. Platim, klatim

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Djole je napisao(la):
Ma ljudi i treba sto vise privatnika. Jer kad neko plati taj ce da se stara i da ima riba i da pruzi adekvatnu usluga kako bi nadoknadio ulozeno i video naravno vajdu od toga. Ko je video vajdu od drzave i njenog upravljanja vodom? Ja nisam nigde. Gde god sam bio i gde su privatne vode tj pod zakup iskreno nemam reci ili da neku ocrnim sem jbg oko cena a to moze svako i non stop skladno uslovima u kojima zivimo ALI vode su pune ribe, obale ciste, usluga koliko toliko dobra, ribocuvarska sluzba radi posteno posao jer je i fino placenja za isti posao. I sima lepo i gazdi i meni. Platim, klatim
  Djole bre pa i kod nas privatnici upravljaju vodama, odavno je drzava digla ruke od toga i ne mesa se u rad. Samo sto privatnici kod nas gazduju celim podrucjima pa su im draze sarandzije i babuskari od musicara, sto je i logicno jer ih ima 80x vise.

danijel

Junior member
Učlanjen(a)
23.08.2008.
Broj reagovanja
0
To je nasa najveca tuga i zalost sto privatnici upravljaju vodama.A o tom upravljanju nemaju blage veze.Tutubeje.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Čekaj Simpsone,pa "Srbijašume" su javno preduzeće,i to paradigma srpskih javnih,lopovskih preduzeća!A oni drže veliki broj voda!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Djole je napisao(la):
  Djole bre pa i kod nas privatnici upravljaju vodama, odavno je drzava digla ruke od toga i ne mesa se u rad. Samo sto privatnici kod nas gazduju celim podrucjima pa su im draze sarandzije i babuskari od musicara, sto je i logicno jer ih ima 80x vise.

Izostalo mi PRIVATIZACIJA REVIRA. Nisam mislio na ribolovacka podrucja. Primer u Sloveniji. jedna reka - puno revira - puno gazdi, svaki gazda naplacuje svoje usluge i sve funkcionise. Sto ne bi bila Drina sa 10 revira i 10 gazdi pa da vidite kako bi se gazde tukle da imaju sto bolje uslove kako u vodi i van nje ehehehe. Ne samo Drina, ima puno reka pa ajd dodji i ne plati dozvolu da vidis kako ces da odletis iz privatnog revira...

ice

Newbie
Učlanjen(a)
19.02.2010.
Broj reagovanja
0
ralee je napisao(la):
E pa evo slucajno sam naleteo na ovu bas lepu temu koju ste otvorili, i nisam mogao da odolim da ne prozborim koju o svemu i svacemu sto se ovde polemise.

Kao prvo i najvise bolno o dozvolama: CAO. Tu nema sta da se kaze osim ko koga - ne zna se i sta ce da ispadne iz svega toga - j....li ga. Najblaze receno - mrak, pa ko sta ufati. Naravno mi ribolovci onu stvar iz pune vrece onih stvari i jedne koje nam ne treba. Takve smo srece.

Drugo jos vise bolno: posto zivim u Kragujevcu, naravno da pecam na Gruzi i da tamo imam kamp (ne bespravno izgradjen objekat) moram da objasnim par stvari u vezi situacije na Gruzi. Slazem se u potpunosti sa gospodinom Rancicem. Jesu Gruzu i kragujevcane zajadili. Otkad je gazdovanje vodom predato kragujevcu i kraljevu nikad se bolje nije pecalo nego zadnje dve godine. Posle x godina mogla  se na gruzi videti mladj pored obale moglo se pecati i upecati. Bilo je ribe. Kazem bilo je jer nazalost od kada je "privremeni" gazda srbija sume ne verujem da ce neko vise pecati jer vade sve sto im se zakaci u mrezu ili na koji vec drugi nacin kradu ribu. Do kraja prosle godine nisam nijedanput otisao na vodu a da ribocuvari nisu obilazili (sto je za svaku pohvalu) i kontrolisali a sada neki sumari. KO BRE KOGA JEBE OVDE. Oduzeli vodu-zasto?????  Niko nije dobio na tenderu od 11 prijavljenih. ZASTO???  Nemaju dovoljno love da gurnu tamo gde treba. A da I sta smo dobili sismise pardon sumare koji cuvaju vodu - ma vazi. Cuvari ne rade - ZASTO???? E pa evo Vam gospodo odgovor posto sam vise nego besan: sjebace gruzu totalno prodace za male pare (zvanicno, u dzep ko zna)  nekom njihovom i narednih 10 godina imace extra vodu koju ce naravno proglasiti tehnickom. A da naravno da ce porusiti sve bespravno izgradjene objekte - pa treba im mesta da oni grade hotele, kampove i ubiraju harac. To sto su Kragujevcani, Kraljevcani, Cacani.... odvajali za izgradnju jezera njih bole... Nisu na gruzi problem kamperi. Problem i zagadjenje prave oni koji dodju na pecanje sad i ko zna kad pa ih bole za ekologiju i prirodu i gruzu. Nikad gruza nije bila sredjenija i cistija. Ranijih godina kada nije bilo toliko kampova bilo je djubra na sve strane. Ne kazem da ga sada nema ali je kolicina drasticno smanjena. Pa u nijednom kampu ne mozete da nadjete djubre. Trava pokosena sve sredjeno. Obidjite bilo koji kamp i uverite se sami.  Pa mi u nasem kampu pikavce bacamo u flasu sa vodom. Toliko o ekologiji. Toliko uopste o Gruzi.

E pa sad mi je mnogo lakse. Pozdrav svima
Ralee
Vodu su vam oduzeli zato sto bivsi korisnik voda nije izmirio dugovanja za 2009god,stavio doticni parice u banku....
znaci pre bih rekao da stari korisnik jebe drzavu a ne ona vas...
Srbija Sume je regularno dobila vode na koriscenje na tenderu zato sto je ponudila vise novca od ostalih,tacnije 12 miliona,i nije privremeni korisnik....e sad oni kad vrati ulozeni novac mogu vodu da daju bilo kome,a zasto nema cuvara,pa zato sto nisu zaposleni u Srbija Sumama.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Čekaj Simpsone,pa "Srbijašume" su javno preduzeće,i to paradigma srpskih javnih,lopovskih preduzeća!A oni drže veliki broj voda!

Zvezdane pa i Srbija sume su privatno preduzece :D Nisu tvoje i moje sigurno...

Vrh Dno