Drina, raj za mušičare

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
Zna li ko koliko je doplatna dozvola za Ljubovijski deo?/prosle god je bila 4000din???

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Ja sam negde čitao da ove godine nema doplate za taj deo.

dulexx5

Newbie
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
0
Ima doplata. 2000 od Zvornika do potoka u Bačevcima i 2000 od potoka u Bačevcima do Bajine Bašte.
100% provereno. A ima i na www.mladica.com › OOSR Drina

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
meni nije jasno zbog cega se placaju doplatne dozvole???? jel mi neko garantuje ulov u tom delu reku???? razumem da je revir ali za drinu doplatna cista budalastina......

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
210
gegula je napisao(la):
meni nije jasno zbog cega se placaju doplatne dozvole???? jel mi neko garantuje ulov u tom delu reku???? razumem da je revir ali za drinu doplatna cista budalastina......

Zbog skobaljaša....odraše se te skobaljero brigade, daleko preko mere i tih famoznih 5kg ribe teraju kući...FUUUUUUUUUUUUUUJ!!! :p

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
U pravu je Prota..i meni je cudno za doplatu ali realno nema nikakvog smisla nama ali njima ima  :'(

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
Jel otvorio neko sezonu na Drinu ovih dana sa Bosanske strane?/Kolika je voda, kakvi su uslovi za ribolov..spremam se za 1 jun pa da pokupim neku informaciju?:)

dulexx5

Newbie
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
0
juče 790, jutros 815 kub. (nivo 265-270). Najbolje za pecanje 60-80. Mozda će moći početkom juna,
ali na mušicara teško.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
359
Po vremenskoj prognozi (daj bože da fulaju) prva polovina Juna će biti slična ovim danima u Maju,znači puno kiše!

escondida

Senior member
Učlanjen(a)
20.07.2012.
Broj reagovanja
0
Trebao bih ove nedelje da budem u Bajinoj Bašti, a u to vreme će biti i Drinska regata, pa me interesuje par stvari:

- predpostavljam da nema ništa od pecanja na Drini dok traje regata? I da zaboravim na Zaovinsko, pošto će se verovatno pustiti voda iz jezera zbog regate?
- gde bih mogao u blizini grada da pecam klena? Rača?
- kolika je doplata za dnevnu dozvolu (uz posedovanje savezne/republicke) za Drinu, a i za ta druga mesta ako mi ih preporučite?

Ostatak ekipe koja ide bi bio na toj regati, a ja bih voleo da iskoristim malo to vreme da zabacim  ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
148
Prvo ono lakše pitanje :)
- ako imaš saveznu/republiču dozvolu godišnja doplatna za Drinu (od Perućca do Trešnjice iznad Ljubovije) je 2000din.
- dnevna dozvola je 1000din.

A sad ono teže... Kad prođe prepodnevna furtutma ispod brane u Perućcu (za koju će verovatno i držati malo veću vodu) ako posle podne spuste vodu (a verovatno hoće sudeći po ovom vikendu iza nas koji sam proveo tamo :) ) najverovatnije će se pecati popodne/veče sasvim normalno!!!

Da sam na tvom mestu ja bih pre podne izgluvario negde (ne znam gde bi u okolini mogao da juriš klena) i onda se oko podneva nabio u revir i čekao da padne voda na nulu. Koiko mi se čini čak je tu u reviru iznad preliva u onim ogromnim tišacima bilo i nekih sitnih klenova prošle godine! Ako dođe čuvar (a verovatno hoće) ti smisli šta ćeš za dozvolu ali postoji velika verovatnoća da ti se ambijent toliko svidi da je godišnja doplatna jedina opcija ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
530
11-12 jul tj cetvrtak i petak proveo sam na Drini sa ekipom..isla smo nas cetvorica, oleg, Sale , Boki i ja..
Dan prvi :
Obavezan komplet kod Suce i prvi teren koji smo posetili bilo je Lukovo..sa bosanske strane smo videli dosta plovkarosa..prvi par zabacaja i lipljen mi izlazi na nevidjeno i masim ga, ponavljam zabacaj i opet lipljen i opet promasaj, Gradac je ucinio svoje i pastrmska brza kontra umesto da malo sacekam da lipljen preklopi muvu i onda kontriram..za sve to vreme riba se ne javlja a vetar duva li duva, nemoguce je bilo lepo voditi strunu a jos moje preklapanje koje mi je posledica Graca i podbacivanja u svakom trecem zabacaju mrsi mi tipet ili muva kaci za strunu..2 god nepecanja na drini uzima danak..riba traljavo uzima ili je mnooogo selektivna to je moj utisak..nalazaim nekog kedisa kojeg sam ja vezao i zabacujem..ogroman lipljen celom duzinom preklapa muvu i ja opet masim :( u soku i ne verujem..da li masi muvu ili sam ja debil i ranim sa kontrom??opet zabacujem par puta uprkos vetru i vodi koja pocinje da raste i opet na navvidjeno izlazi i omasaj..definitivno sam kralj promasivanja..u sledecem zabacaju mrsim tipet i predvez uz pomoc vetra i svog preklapanja zgloba i izlazim napolje jer je vec voda ozbiljno nadolazi 9:20..sedamo u kola i odlazimo na spomenik..na spomeniku mrtvilo ni traga od ribe..dobrih 15-20 min cekamo i odjednom komadina se javlja ali daleko od nas tamo u bosni..pokusavamo da dobacimo ali tesko ide uz vetar..fali nam tih par metara.,voda pocinje da dolazi u 12h..odlazimo kod ace u kafanu gde blejimo do uvece..nema sanse da se peca jer je voda porasla..nije ogromna ali onemogucava musicarenje..

Dan drugi :Ustajemo i posle dorucka krecemo ka Drlacama misleci da cemo duze pecati ako odemo sto nizvodnije..Docekuje nas iznenadjenje, voda jos nije opala..smoreni oblacimo se i pocinjemo da pecamo po velikoj vodi..Oleg dva puta masi sitnog lipljena kao i ja..riba traljava totalno nikada mi se to nije desilo a uz to se ne javlja sve na nevidjeno pecamo..voda postepeno opada primecujemo po obali..uspevam da se isklizam i da mi voda udje u kombinezon,, skidanje momentalno i susenje..dok camim na obali Oleg uspeva da prevari lipca od 25cm progutao je muvu do dupeta nazalost nismo uspeli da ga reanimiramo :( ..pokupio je caddisa sa belom guzom..dok se susim Sale hvata komad od preko 35cm isto na nevidjeno i posle 100 tog zabacaja..isto bela guza..entuzijazam se vraca kako voda opada pocinjemo da verujemo da ce da pocne da se javlja i ponavljamo jedan drugom sad ce, sad ce..kombinezon suv i uskacem u njega i pocinjem da pecam..opet ista muka malo dune vetar preklopim zglob i mrsenje..to mi se skoro nije desilo da toliko puta u danu zamrsim..onako iznerviran krecem da skakucem nizvodno i noga se kliza i ja do vrata u Drini..katastrofa kombinezon pun i prsluk ne mogu da izadjem noge se dizu ka povrsini a glavu mi potapa pod vodu..nekako uspevam da se dokotrljam do plicaka i mukom stanem na noge..mokar opet na susenje..moj kraj pecanja za taj dan ne bih da kusam sudbinu..Sale i Oleg uspevaju da prevare jos po jedan komad od 25-28cm i to je to..iako je voda opala lipljan se ne javlja..krecemo ka Aci i kafani da popijemo pice i produzimo ka Valjevu.

Na kraju iako nismam uspeo da se upisem i ako sam zavrsio u Drini ipak je bilo lepo..jedva cekam sledeci odlazak..
P.S.
bio sam zgrozen kolicinom holcarosa sto sa Srpske strane sto sa Bosanske koja prednjaci..ti ljudi se uopste ne kriju i u kafani otvoreno pricaju o tome kako riba slabo radi ne uzima na holca i da imaju po jednu , dve ribe..pitam se sta radi ribocuvarska sluzba?/

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
auu lep izvestaj maricu,nema veze bice bolje sledeci ja sam uzivao citajuci ,....ali mogu misliti kako si plutao u kombinezonu :doh:..drina je zajebana reka ,opasna,ko ne zna dobro da pliva ne preporucuje se gazenje dublje od kolena....
p.s. sta je holc kakav je to mamac o cemu se radi?????

Vrh Dno