Drina, raj za mušičare

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Meni musicarenje nije bas toliko komplikovano...al iskreno mrzi me da ulecem u rasprave... izvinjavam se svima....odoh da vezujem muve...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
mesar...  kako se postaje mesar?  prvi korak je da se nauci kako se hvata riba,  kakav je to mesar ako nikada ništa ne uhvati?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
sasats je napisao(la):
u odnosu šta verovatno radi pretežno lokalno stanovništvo.
Ovo nije strogo pravilo i najviše "gostiju" u BIH je iz SRB jer tamo ne mogu komotno da bacaju tirol a ima ih i sa "strane" oni što su malo dalje.
Jer šteta je toliki put preći a vidjeti samo vodu!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
zimi na moravu dolaze grabuljasi iz svih krajeva. dolaze čak iz kragujevca. ali su ipak najgori domaci kormorani koji nemaju ni meru ni obzira. na svakoj reci su naj stetniji domaći  jer najbolje poznaju reku redovno su na vodi i osećaju se kao kod kuće. naravno da ima štetnih posetilaca ali su lokalni uvek najstetniji

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Sale domaci nemaju za leba love otrcanim dubinkama iz SSSR produkcije.Danas mi kolega prica kako mu je za vikend riba polomila stap.Ti love na sitno nisu u stanju ni mjeru da prebace.
Par njih ima koji su specijalizovani ti su mobilni i rade 24h.
Ostalo ucari jako malo.Najzastupljeniji su plovakrosi i opet ni oni ne znaju svi da love.
Kod mene ubiajju skobalja od 10-15cm veceg malo zna njih da upeca.Ove godine im se posrecilo,pregradili Drinjaču i sva riba ostala na par stotina metara toka.Opšte narodno veselje,tukli sitnog škobalja 50-200 komada.Kao zelenke da vade.

Vecina na spulni ima 50m nekog otrcanog najlona.Nemaju ni vođice gola sirotinja.
Skoro nekom čiči mrena polomila stap.Ma to sve krš par njih ima jače štapove i tuku na grebu.
Ovaj jedan magarac baca 300g (t.B.),ore Drinu.
Fakotr broj je je HE,samo to neće nadležni nikada priznati a onda industrija tj. rudnici.
Mi uzaludno lomimo koplja ko je sta ulovi oa sve je to mizerno na broj riblovacai broj izlazaka.
Kod mene i klen postao raritet.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
mesar...  kako se postaje mesar?  prvi korak je da se nauci kako se hvata riba,  kakav je to mesar ako nikada ništa ne uhvati?

Prvi korak je da imaš obraz ko opanak a drugi da nemaš ni malo svesti.

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Prvo što bi rekli "kakav narod takva je i vlast"
Drugo znam da je Drina u očima mnogih sveta reka ali tema skroz pogrešnog imena
Pre bi bilo Drina, raj i pakao za mušičare

Dakle nema tu filozofije, brana, vodostaj oscilira, riba bije raznim sredstvima.
Slika i prilika Balkana.

Oni koji je često posećuju uspevaju da ostvare ulov ovi što provode 7 dana godišnje na njoj niš.

Kao i brojne teme na Balkanu o ekonomiji, ekologiji, vlasti tako i ova, mnogo priče i reči utrošeno a ćorak...

Ukratko o Drini i ribljem fondu iz mog ugla

Radojica-pop

Senior member
Učlanjen(a)
21.10.2010.
Broj reagovanja
0
Ako sam nekog uvredio konstatacijom da u Drini nema ni 10% lipljena koliko bi trebalo da ga ima, izvinjavam se! Ako sam nekog uvredio sto sam misljenja da po meni ta ugrozena vrsta u Srbiji uz pastrmku i mladicu treba da se vrati u vodu i pokloni joj se zivot, izvinjavam se. A sto nosite ribu koju ste ulovili na legalan nacin i u dozvoljenim kolicinama, pozdravljam, to je vasa odluka. NE SOLIM NIKOME PAMET NITI IMAM NAMERU! Samo sam izneo neka svoja misljenja.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Radojice kasno si shvatio da ovde covek nema pravo na svoje misljenje i da ono sto ti zelis i volis ne valja.. uvek neko drugi zna koje su bolje karike, koja pluta, koji stap, cekrk , kombinezon itd koliko smes da poneses ribe i zasto uopste ne nosis ribu..

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Baki-Pa je napisao(la):
Sve mesar do mesara.
Baki-Pa je napisao(la):
Prvi korak je da imaš obraz ko opanak a drugi da nemaš ni malo svesti.
na koga si mislio pišući o mesarenju, svesti i obrazu ? na miksa,  simpsona, ivketa ili možda predraga i vladu slučajno?  još neko se izjasnio da ima običaj da zadržava ulov ali me mrzi da čitam ponovo.
ja sam uveren da su svi pošteni ribolovci i da je svaka riba ulovljena regularno. čak i bojan koji ima poseban zamrzivač samo za ribu je ribolovac za primer

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Na Mixera i njegovu bratiju. Radojica je sve rekao u poslednje 2-3 rečenice i sa tim se apsolutno slažem. Na kraju krajeva, ne mora se ni ta dozvoljena količina nositi svaki put.

Vrh Dno