Drina voda

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
(Ta)Man(i)te Nišavu, pustite čoveka da priča o Drini!  ;) Tj. pričajTE o Drini. Ja je slabo poznajem, ali volim da čujem. Može li se plotica ciljano loviti na muve? Mislim, znam da može (to je posestrima bodorke, izuzetne mušičarske ribe), ali sa kojim uspehom? Da li sitni mladuljci i koliko često napadaju muve namenjene recimo lipljanu i klenu?

p.s. Ako uopšte ova moja pitanja idu uz ovu temu, koja je pod "Muš.lokacije (čitanje vode)", što meni baš nije mnogo jasno šta znači, no dobro...  :blush:
ja sam upecao jednu ploticu na Drini prosle godine ali to vodim pod cistom slucajnoscu( otprilike kao sedmica na lotou)jer je na suvu muvu ulovljena ( ne znam sta joj bi) ,
na sitnu nimfu je druga prica jer se time ona hrani celo leto , medjutim na mestima gde borave te velike plotice nemoguce je voditi nimfu da bi je ona uzela , moze vam se ciniti kad gledate reku da moze ali u srednjem sloju vode je jedna struja u  donjem druga tako da ta nimfa ne moze da se vodi kako treba  , stvarno bih voleo da moze da se lovi ali ...

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Evo ga Perucac proslog vikenda! Dosta smeca, ali najvise uz branu i obalu.

PS Mokar mi je aparat bio pa ima nekih kapljica na snimku...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
A može li se plotica loviti na jezerima na Drini? Čujem da je i tamo ima. Čak mi se čini da ima i puno manjih primeraka blizu obale koje se garant mogu loviti na nimfe.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Ajde da uzmemo u obzir da je ploja veoma slicna skobljskim navikama. Skobalja u jezeru ima ali manje raste od recnog. Znam sa Potpeckog jezera na kome sam ga lovio.
Moje misljenje da je plotica veoma retka u jezeru, da je nema ni blizu obale,da je sitna i sto je sigurno da u jezeru je veoma tesko (citaj: nemoguce :yeswink:)  loviti!

Moj savet je uvek reka! Drina, Lim... ;)

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Nisam pecao na Perudji, ali znam provereno da se ogromni klenovi setaju pored obale. Da je prljavo jeste i upravo je to jedan od problema na koje treba ukazati. Sto se kontrole tice, oni jesi zajebani i rigorozni ali samo  onda kada i oni sami imaju kontrolu, ili kada im zene pate od glavobolje...

Drina

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2006.
Broj reagovanja
0
Goci otac mi je pricao da je kao djecak isao sa musicarima u ribolov lipljana a cesto su znali uloviti ploticu cak je i skobalja spominjao.Mada mi je i sam rekao da zadnjih decenija to nije nikada vise vidijo 

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
E ako i ove godine sve na Drini bude isto (a mislim da hoce), ko ce da placa penale i kleci na kukuruzu. Ako bude ista cuvarska sluzba (a hoce), sta da se radi sa njima?
Ako se mladica i dalje peca nocu a lipljan na tirolca i vaser kuglu (a hoce), koga daviti i kome prijaviti?
To mene zanima

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Mladicu retko ko peca nocu (bar mislim) nema je vise mnogo se proredila...

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Posto se spremam da zapalim na Drinu za vikend,
Bilo bi lepo da dobije neke informacije o stanju na vodi. Tipa da li radi, gde radi i sta kupi...?
Aj' sad nesebicno podelite informacije o dragom nam lipljenu.
Hvala unapred :drool: :tbumb:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Djomla je napisao(la):
Ajde da uzmemo u obzir da je ploja veoma slicna skobljskim navikama. Skobalja u jezeru ima ali manje raste od recnog. Znam sa Potpeckog jezera na kome sam ga lovio.
Moje misljenje da je plotica veoma retka u jezeru, da je nema ni blizu obale,da je sitna i sto je sigurno da u jezeru je veoma tesko (citaj: nemoguce :yeswink:)  loviti!

Moj savet je uvek reka! Drina, Lim... ;)

Ova ti je sa Perudje pored obale na zeca. Mislim pored obale je uzela, a posle j ebilo....falio mi
beking :yeswink:
I da, pecao sam samo pola sata dok nisu zatvorili branu jer sam inace taj dan pecao 3-4 km ispod godine

Prilozi

• plotka.jpg
    plotka.jpg
    70,7 KB · Pregleda: 350

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ode chicha sutra na Drinu pa sta bude. Ponovo mi proradio diskus pa ako se vratim kao bogalj nemojte da mi budete tuzni :D

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Ode chicha sutra na Drinu pa sta bude. Ponovo mi proradio diskus pa ako se vratim kao bogalj nemojte da mi budete tuzni :D

Ti se vezi za obalu, a ako nemas kanapa, drzi se zubima za vrbu

vladica

Newbie
Učlanjen(a)
08.09.2008.
Broj reagovanja
0
Pa dobro mjkumu sta je to toliko u prednosti onaj ko peca na vasetr kuglu. Osim mozda sto veze tri musice, pa i sa musicarskim proborom mozete da vezete vise muva. nego ljudi nece iz etickih razloga. A kom je to problem moze da se ogranice vaserasi na po jednu muvu. Pa nije Vaser kugla dinamit ili elektricna struja pada se brani. Evo ove godine nisam ni jednu ribu ulovio na vaser kuglu i sta ja sam opustosio drinu sa kuglom.
Gospodo malo (mnogo) preterujete. Nemam vremena ni sredstava da musicarim sa musicarskim priborom i sta sad? Treba da prekinem da se bavim pecanjem. Pa tako da zabranimo i "dubinsko" pecanje. Pa kad bolje razmislim najbolje da zabranmo i plovkarose i da samo pecate vi Fensi pecarosi sa lakim musicarskim priborom. P sta vi kad upecate deset riba i odnesete kuci vi nepustosite Drinu? Mislim nije mi jasno to protivljenje vaser kuglom kao da je dovoljno kupiti vaser kuglu i dzak da imate da ponesete ribu kuci. A dobro znamo da nije tako.

O tirolcu neznam nista pa ga i nespominjem. Ali vaser kugla nije uopste problem. Ispade po vama da ja sa kineskim stapom sa najlonom 0.18 i vaser kuglom opustosi Drinu. da niste malo preterali. A da zabranimo i varalicarenje , a sacuvaj boze oni koji ispred varalice vezu jos nesto pa raiba obicno to prvo propusti a onda se zaleti na varalicu. Njih u zatvor da stavimo?
Misli samo Vas citam i pitam se sto .....

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
vladica je napisao(la):
Pa dobro mjkumu sta je to toliko u prednosti onaj ko peca na vasetr kuglu. Osim mozda sto veze tri musice, pa i sa musicarskim proborom mozete da vezete vise muva. nego ljudi nece iz etickih razloga. A kom je to problem moze da se ogranice vaserasi na po jednu muvu. Pa nije Vaser kugla dinamit ili elektricna struja pada se brani. Evo ove godine nisam ni jednu ribu ulovio na vaser kuglu i sta ja sam opustosio drinu sa kuglom.
Gospodo malo (mnogo) preterujete. Nemam vremena ni sredstava da musicarim sa musicarskim priborom i sta sad? Treba da prekinem da se bavim pecanjem. Pa tako da zabranimo i "dubinsko" pecanje. Pa kad bolje razmislim najbolje da zabranmo i plovkarose i da samo pecate vi Fensi pecarosi sa lakim musicarskim priborom. P sta vi kad upecate deset riba i odnesete kuci vi nepustosite Drinu? Mislim nije mi jasno to protivljenje vaser kuglom kao da je dovoljno kupiti vaser kuglu i dzak da imate da ponesete ribu kuci. A dobro znamo da nije tako.

Vladice Vladice. ajd prvo dobrodosao na ovaj forum i da te u startu malo rasteretim briga. Pecaj druze kako ti milo i volja. Niko ti niti spori niti kudikamo brani. Ovde medju musicarima ima dosta onih koji i varalicare, i pecaju na plovak, i na fider, i na cek, i na dubinku ... s tim sto se na ovom forumu kako mu ime kaze pretezno prica, raspravlja, raspreda, polemise... o "musicarenju". Ako detaljnije procesljas forum videces da se dobar deo price odnosi na ponasanje nekih osoba koji koriste drugaciji pristup u ribolovu. Drugo kada vec pises a jos ti i prvi post nemas razloga ako te je neko i nekada od musicara uvredio ili slicno, da se obracas svima na ovom forumu uvredljivim tonom. Iznesi slobodno tvoja misljenja, o tome kako se ponasaju pojedini musicari na vodi, da li vracaju ili nose ribu, sve sto mislis da moze da doprinese ovom forumu.

O tirolcu neznam nista pa ga i nespominjem. Ali vaser kugla nije uopste problem. Ispade po vama da ja sa kineskim stapom sa najlonom 0.18 i vaser kuglom opustosi Drinu. da niste malo preterali. A da zabranimo i varalicarenje , a sacuvaj boze oni koji ispred varalice vezu jos nesto pa raiba obicno to prvo propusti a onda se zaleti na varalicu. Njih u zatvor da stavimo?
Misli samo Vas citam i pitam se sto .....

Vrh Dno