ja sam upecao jednu ploticu na Drini prosle godine ali to vodim pod cistom slucajnoscu( otprilike kao sedmica na lotou)jer je na suvu muvu ulovljena ( ne znam sta joj bi) ,Goci je napisao(la):(Ta)Man(i)te Nišavu, pustite čoveka da priča o Drini!Tj. pričajTE o Drini. Ja je slabo poznajem, ali volim da čujem. Može li se plotica ciljano loviti na muve? Mislim, znam da može (to je posestrima bodorke, izuzetne mušičarske ribe), ali sa kojim uspehom? Da li sitni mladuljci i koliko često napadaju muve namenjene recimo lipljanu i klenu?
p.s. Ako uopšte ova moja pitanja idu uz ovu temu, koja je pod "Muš.lokacije (čitanje vode)", što meni baš nije mnogo jasno šta znači, no dobro...![]()
na sitnu nimfu je druga prica jer se time ona hrani celo leto , medjutim na mestima gde borave te velike plotice nemoguce je voditi nimfu da bi je ona uzela , moze vam se ciniti kad gledate reku da moze ali u srednjem sloju vode je jedna struja u donjem druga tako da ta nimfa ne moze da se vodi kako treba , stvarno bih voleo da moze da se lovi ali ...