Mafke, Mafke,...
Ulazis iz greske u gresku, ja vrlo dobro znam sta pricam.
Kako znas da je zabacaj 27m ako ne bacas pored metra? Kako znas koliko je dugacak kanap ako ga nisi merio metrom? Stvarno mi na kanapu "koji nije skup" ne znaci nista sto "pise" da je dugacak 32.5m ako nisi 100% siguran da jeste a i da jeste ako ga bacis celog to je nekih 25-6m zabacaja.
Ali najjednostavnije od svega je izmeriti lepo svoj zabacaj. Onda tu nema lazi nema prevare. Stanes na crtu, bacis, spustis stap, uzmes pantljiku pa odes do musice. Sve u svemu 2min posla. A onda nema vise prica "ostalo mi toliko kanapa, koji je dugacak toliko, znaci bacio sam toliko" vec realna i merljiva prica u metrima i centimetrima. Sve to zabelezis kamerom, kao sto je Alp to recimo uradio, i onda je sve lako.
Ima i jednostavnije. Da bi bacao 32m sa DT moras da znas da drzis dobro preko 24m u vazduhu, eto dovoljno je da izmeris tih 24 kanapa, vezes cvor na tom mestu i snimis par false castova sa drzanjem cvora u rukama.
A kada to uradis, onda dodjem ja i kazem "Mafke ti si car, izvini necu ti rec vise pomenuti oko FC".
Pre neki dan po losem vremenu dodje drugar po mene da odemo na Adu da on malo baca, prica u kolima kako je odusevljen kako mu dobro ide jer sa lakocom baca 20-ak metara, i sta mislis sta je bila prva stvar kada smo stigli? Izmerio sam mu 20m i rekao mu da dobaci do mene. Ispostavilo se kako on ima problema da dobaci i 13m