DRUGO SRPSKO OTVORENO TAKMICENJE U FLY CASTINGU

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):

Boki,znam tacno koliko mogu da zabacim u m. Orvisovim TRIDENTOM #4 i kanapom #5 tacno 31 m i koji pedalj. Lepo je da se okupimo,ni na kraj pameti mi nije da sam neka velicina po pitanju distance. Niam merio daljinu stapom 5-6 #,ali lakse mi je tezim stapom da dalje zabacim.

Mafke sa tim rezultatom stapom klase 4, a i tvoj Trident ako se dobro secam nije ni 9' vec drasticno kraci cak nepunih 8', nema nikave dileme da osvajas prvo mesto. Ali isto mogu da ti kazem da otvoreno sumnjam da si ti to dobro merio, ono bas bih voleo da se snimis da vidimo svi.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Tako je Bojane stap je 7' 11'',a iz 4 zamaha izbacujem tu duzinu kanapom #5. Snimiceme supruga na parkingu,27-8 m laganica,a za tebe spec.

opruzicu se. 8).

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, kad bacis ceo kanap to je nekih 24m pa cesto i manje, veruj mi. Jedino pravo merilo je metar. Pruzi ga po nekoj livadi pa onda javi.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Tu smo pri kraju sa pripremama i tehnickim detaljima.

Prilozi

• Objava2013mala.jpg
    Objava2013mala.jpg
    75,4 KB · Pregleda: 317
  • DRUGO SRPSKO OTVORENO FC TAKMIČENJE.pdf
    411,6 KB · Pregleda: 253

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Mafke, kad bacis ceo kanap to je nekih 24m pa cesto i manje, veruj mi. Jedino pravo merilo je metar. Pruzi ga po nekoj livadi pa onda javi.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bojane,nisam naveo ono glavno. Kanap DT 5 F je dugacak 32.5 m i jedva mi ostaje prostpra za koji m bekinga.

Ne znam koja je firma u pitanju,bele je boje a dobio sam ga od coveka iz Kraljeva,kaze da nije bio skup.

Secam se kada sam ga s nestrpljenjem isprobavao na parkingu ,sam sam se iznenadio koliko daleko izlazi ovaj kanap. Prvi zabacaj mi je bio

27 m sa 8' predveza,sledeci sve dalji. Bilo je zarazno i za mene novo iskustvo vitlati tolikim kanapom,ali sam se suzdrzao da ga ne ostetim na

asfaltu. Distancu prepisujem zgodnom kanapu,a sa klasicnom duzinom kanapa koji sam skinuo ( Wonderline WF #4),nisam mogao ni da sanjam

takvu distancu. Mozda ti znaci ova duzina kanapa,ili insistiras da odem da merim distancu i snimim,koristeci metar.

Ubedjujem te da je druga prica kanapom preko 32 m,to izlice kao katapult !

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, Mafke,...

Ulazis iz greske u gresku, ja vrlo dobro znam sta pricam.
Kako znas da je zabacaj 27m ako ne bacas pored metra? Kako znas koliko je dugacak kanap ako ga nisi merio metrom? Stvarno mi na kanapu "koji nije skup" ne znaci nista sto "pise" da je dugacak 32.5m ako nisi 100% siguran da jeste a i da jeste ako ga bacis celog to je nekih 25-6m zabacaja.

Ali najjednostavnije od svega je izmeriti lepo svoj zabacaj. Onda tu nema lazi nema prevare. Stanes na crtu, bacis, spustis stap, uzmes pantljiku pa odes do musice. Sve u svemu 2min posla. A onda nema vise prica "ostalo mi toliko kanapa, koji je dugacak toliko, znaci bacio sam toliko" vec realna i merljiva prica u metrima i centimetrima. Sve to zabelezis kamerom, kao sto je Alp to recimo uradio, i onda je sve lako.

Ima i jednostavnije. Da bi bacao 32m sa DT moras da znas da drzis dobro preko 24m u vazduhu, eto dovoljno je da izmeris tih 24 kanapa, vezes cvor na tom mestu i snimis par false castova sa drzanjem cvora u rukama.

A kada to uradis, onda dodjem ja i kazem "Mafke ti si car, izvini necu ti rec vise pomenuti oko FC".

Pre neki dan po losem vremenu dodje drugar po mene da odemo na Adu da on malo baca, prica u kolima kako je odusevljen kako mu dobro ide jer sa lakocom baca 20-ak metara, i sta mislis sta je bila prva stvar kada smo stigli? Izmerio sam mu 20m i rekao mu da dobaci do mene. Ispostavilo se kako on ima problema da dobaci i 13m

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Mafke, Mafke,...

Ulazis iz greske u gresku, ja vrlo dobro znam sta pricam.
Kako znas da je zabacaj 27m ako ne bacas pored metra? Kako znas koliko je dugacak kanap ako ga nisi merio metrom? Stvarno mi na kanapu "koji nije skup" ne znaci nista sto "pise" da je dugacak 32.5m ako nisi 100% siguran da jeste a i da jeste ako ga bacis celog to je nekih 25-6m zabacaja.

Simpsone brate ,izmerio sam kanap u cm i dugacak je 32.5 m. Malopre sam ga merio krojackim metrom. Nije pisala duzina na pakovanju,jer je bio samo u kesici sa oznakom DT 5 F.

Dobro,kako ti kazes,snimace me neko,a imam i pantljiku. Koristi cu stap #4  :yeswink:.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pazi kad sam unapred siguran da neces moci da bacis 27m sa tim DT5 na cetvorci 7'11" i to full flex. Cak sa mnogo strune u vazduhu postoji realna opasnost da ostanes bez stapa. Na slican nacin puce moj Superfine full flex 7' #4. Vodi racuna molim te da ne bude simpson posle kriv :hammer:

I da, kanap je cistokrvni Kinez DT5 od 32.5m imam ih ja jos nekoliko samo zutih po ceni od 1400 din :)

I ako gresim, eto nama drzavnog prvaka u narednih 3-4 godine. Bez greske si prvi u Srbiji ako bacis 32m cetvorkom full flex 7'11" i to mozda i na duzi period. A vi instruktori ima da cepate diplome javno :D a Paul Arden ima da dodje u Srbiju da uci. :hammer:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Boki legendo ,enciklopedijo neiscitana (u poz.kontekstu,znas valjda da si resio enigmu TL-TLS),stap mi je ful flex ali #2 SUPERFINE a ova

#4-a mid flex i sasvim pristojne ''cvrstine''. Veruj mi na rec da ne oseca DT 5,taman lepo puni stap  :tbumb:

Sad si me popalio, i cim navezem neke bube begam na poljance. Kanap znam da je jeftin ali je vrlo mekan i prijatan u ruci,jedino cesce mazanje

mu daje zadovoljavajucu glatkost.

Nije fer s'moje strane samo to sto je kanap dugacak i lakse se zabacuje,sa ''normalnim''kanapom znam da ne bih mogao da se frljam toliko  ::).

I da pukne stap,tu je garancija pa nek ide zivot  :D :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja sam protiv mazanja kanapa bilo kojim sedstvom, a kinez jeste izuzetno mekan. No to moze da bude cesto otezavajuca okolnost u bacanju na daljinu. Duzina od 32,5m ne znaci nista jer je red o dvostruko konusnom kanapu i to ti je teze za bacanje u daljinu nego pravilno odabrani WF sa pravilno odabranom glavom i tejperima. No ako sa DT5 bacas 32 ne sumnjam da bi pravilnijim izborom kanapa bacio oblizu 40m sto je na mnogim medjunarodnim takmicenjima prvo mesto pa sam vec ponosan sto makar preko foruma poznajem jednog vrhunskog domaceg bacaca. Takvih koji sa sigurnoscu bacaju DT5 32m nema puno u nasem okruzenju, ja nisam video ni jednog da uopste koristi DT za te daljine. Ihaaa jos sa 4 false casta kao ti...Ma veruj mi pobio bi ih sve a ja prvi dolazim na kurs u Jagodinu.

P.S. Kako sam ti dobar promoter to ocekujem neki popust za casove :hammer:

P.P.S. Molim te da ne ostane samo bezvezna forumska diskusija obavi ta merenja jer si ovako neozbiljan prvo ti a onda i ja.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
A kad pobedis i oderes sve, onda stvarno ima razloga za ovakvo slavlje :hammer:

http://theuglydance.com/?v=ohrxotnxqq

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
:D :D Koji si ti ludak  :doh: :D  Casovi su besplatni za tebe,zaduzio si me tvojim gestovima do sada :tbumb:.

Evo stvar za tebe:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ulPgWVC08KI[/youtube]

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
OK, ovako, blizi se predstojeci vikend pa da dam nesto informacija ali ne i sve, ostavicu ostatak za sve koji se budu pojavili u Peruccu.

pa da nesto izvucem iz rukava.

Prvi put na jednom mestu, zajedno, za projekat ocuvanja mladice: instruktori AAPGAI, IFFF, EFFA...

Drugo: SEXYLOOPS RODS - promo day

Trece: BARRIO FLY LINES - promo day

Cetvrto: pa izvolte dodjite

Djordje

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
još kad bi mogao da se teleportujem sa thassosa, ih  :'(
neka vam bude srećno i berićetno  :tbumb: