Velika reka, na kojoj sam proziveo mnoge lepe trenutke kao varalicar i musicar, i drugim nacinima ribolova. Ogromna nepredvidljiva reka. Puno puta se desi da hvatate malu ribu i onda dođe ala i bude trelala ;-) Ja volim male reke, nekako su mi lepse i toplije oko srca, ali Dunav je moja velika skola i vrlo rado ga obiđem.
Za nas musicare su posebno zanimlivi virovi i limani za bucova, smuđa, ali i za jeza a i mrena na njenim terenima.
Imao sam priliku izaci na dunav pre par dana. Musicario sami iz camca. Bilo nas je 4. u usidrenom čamcu. Nisam bas bio u najpovoljnijoj poziciji, ali trudio sam se. Ovi moji su pecali karase na dubinku. Ispod dubina 3-4 metra. Izuzetno miran i sirok deo dunava kod banatske palanke. Nigde vira, limana, daleko od obale da bi bar bucova probao. Nisam imao tonucu spagu pa sam napravio dugacak predvez pa probao nimfama, pa strimerima...trajalo to satima. Otezavo sitnim olovom. Nista bre! Ni na dnu, ni u srednjim slojevima vode. Male i velike nimfe, ma nista. Ovi vade karase, a ja mlatim praznu slamu
Posle sam stavio sitnu suvu muvu i vadio vece snajdere, a posle sam se malo sunčao i snimao ove moje u akciji :-D
Ajde neka mi neko iskusniji pomogne u mom usavrsavanju
Kako musicariti nimfama i tonucim predvezom (koji jos ne koristim) na dunavu. Kako bi se vi ponasali da se nađete u takvom položaju? Kakvu tehniku bi upotrebili? Nadao sam se da cu podici kakvog karasa kojega su i pecali ovi moji, ili nesto drugo, bilo sta. Inace voda je bila mirna, dno jednako bez mnogo varijacija dubina, recimo nekako pesak, mulj vegetacija vamo tamo
, tipicno za karasa, ali ima tu i mnogo drugih riba. Dakle dubina3-4m, usidren camac. St bi ste vi na mom mestu?
Za nas musicare su posebno zanimlivi virovi i limani za bucova, smuđa, ali i za jeza a i mrena na njenim terenima.
Imao sam priliku izaci na dunav pre par dana. Musicario sami iz camca. Bilo nas je 4. u usidrenom čamcu. Nisam bas bio u najpovoljnijoj poziciji, ali trudio sam se. Ovi moji su pecali karase na dubinku. Ispod dubina 3-4 metra. Izuzetno miran i sirok deo dunava kod banatske palanke. Nigde vira, limana, daleko od obale da bi bar bucova probao. Nisam imao tonucu spagu pa sam napravio dugacak predvez pa probao nimfama, pa strimerima...trajalo to satima. Otezavo sitnim olovom. Nista bre! Ni na dnu, ni u srednjim slojevima vode. Male i velike nimfe, ma nista. Ovi vade karase, a ja mlatim praznu slamu
Posle sam stavio sitnu suvu muvu i vadio vece snajdere, a posle sam se malo sunčao i snimao ove moje u akciji :-D
Ajde neka mi neko iskusniji pomogne u mom usavrsavanju