Mixmaster wrote:
Eh, imam ja vremena i strpljenja da sa svakim mušičarom raspravljam. Kako sa iskusnima, tako i sa početnicima. Kako sa civilizovanima, tako i sa primitivnima. Sa svima.
Ovo je, zapravo, veoma važna i dobra tema. To što Šumadinac i njegov komšija Simon pokazuju možda previše primitivnosti je nevažno.
U prethodnom postu pročitah sledeće: "...i sad dodje Mix da me uci sta je lipljen, on koji je par puta u zivotu imao priliku da ga upeca..."! Interesantno.
Šumadinac me ne poznaje i pogrešno zaključuje da ja veoma često lovim karaše i skobalje, a lipljene retko. To je nije tačno.
Pošto vidim da ih baš ja najviše zanimam, otkriću im istinu. Prosečan broj dana kada mušičarim lipljena je oko 5 godišnje, a prosečan broj ulovljenih lipljena u toku jednog dana mi je oko 10, računajući i divlje terene i revire.
Treba znati da mi je ovo 22. godina mušičarskog staža, pa prostom matematikom doći do mog lipljenskog iskustva.
Nikad nisam ulovio, niti pokušao da ulovim lipljena drugačije osim mahačem.
Vodio sam školu mušičarenja lipljena i pastrmke u Kolašinu (valjda 2005.). Pisaću vam o fantastičnim rezultatima svojih učenika, kada iskopam slike i kada budem imao vremena (uskoro).
Sada malo žurim, jer me čekaju divlje pastrmke, čiji popodnevni skok na spinere Ecdyonurusa, danas neću propustiti, mada me muči i štuka (kao noga) koju sam locirao i malo bocnuo juče strimerom. Neka odmori malo i zaboravi susret sa mnom. Videćemo se ponovo, uskoro. Nadam se da će to biti njen POSLEDNJI PRIZOR!
E sada sa takvim stazom od 1000 lipljenova za tvoj musicarski staz, slobodno mogu da kazem da si pocetnik, ali necu jer ja nisam Mixmaster da nosom brisem oblake, gledam sve sa visine...toliko sam ja lovio po sezoni samo da uzmemo u obzir sezonu (`99), to sada nije bitno, nego je sramno koliko ponizavas ljude dok o njima nemas pojma. Stani malo, okreni se oko sebe i vidi gde si i na cemu si, pricaju ljudi o tebi svasta, ne znam sta da mislim o tebi, nisi mi delovao negativan prilikom naseg poznanstva od 2-3 dana. Oladi malo inace i ovo malo ljudi sto je ostalo na forumu, okrenuce se i otici sa njega, trebalo bi da snosis najvecu odgovornost za sadasnje stanje, jer si na najpodliji nacina dok je Laki bio u bolnici hteo da napravis "cistku" sa foruma, da oteras protivnike i da vladas kako hoces, samo polako ostaces sam pa onda seri do mile volje a mi cemo dolaziti kad budemo zeljni smeha, o Veliki Mixmasteru, instruktore! Imas sansu da se iskupis 1.juna i dodjes par dana da cesljamo Drinu, jer koliko vidim nisi uspeo da dozivis ono sto je najbitnije!