Epoxy smola/lepak i Epoxy Fly Rotator/Dryer

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
Mislim da sam negde pročitao da je odlična za ovu napravu motor za disko kuglu! Okreće se ja mislim na 3-5rpm.
nikad nisam imao potrebe da okrećem muve od epoxija radi lepšeg oblikovanja tela, mislim da takve naprave i nisu neophodne što se epoxija tiče..........možda za neke druge stvari za muve mislim da ne.........

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Okrećem samo strimer u ruci dok se ne osuši i to držeći ga peanom što mi omogućava da oblikujem glavu po želji. Sve skupa 10 minuta za strimer od početka do završetka. Bez žurbe i natenane za veče napravim desetak komada.
Sve muve, bambule, osice, mrave, kafene bube......., koje pravim epoksijem - samo premazujem. Kod kineza pakovanje četkica za džabe ili premažem čačkalicom i nema potrebe za okretanjem. Može i od malo poddlake i čačkalice navezati malu četkicu - ionako moraš posle da je baciš.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Koji epoxy preporucujete i zasto?
Sa bilo kime da sam pricao kazu da je Tigrov najbolji? Jel to zato sto je najpovoljniji ili...?
Pre neki dan sam kupio bisonov i zadovoljan sam. Jedino sto mu je cena malo veca...
55073_l.jpg

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Lazzo,
probao sam taj koji si slikao i ako ne pogodiš baš tačan odnos obe komponente - kad se osuši pobeli i možeš da baciš strimer ili muvu.
Kupi Bison 5 minutni u obliku dva spojena šprica.
Istiskuješ oba istovremeno i nmožeš da se zajebeš u razmeri.
Ima ga u prodavnicama auto delova - oko 400 dinara.
Ima za mnogo, mnogo strimera i muva.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Probao sam svasta do sada. Po imenu ne mogu da kazem jer sam zaboravio ali sa UHU plus sofort fest sam do sada najzadovoljniji...
748_0.jpg

Za 2 minute gotov posao. Ima i drugih UHU epoxy lepkova ali za strimere kakve ja radim ostajem za sada pri ovome.

http://www.uhu-profishop.de/advanced_search_result.php?language=en&keywords=uhu%20plus&

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Rancic je napisao(la):
Lazzo,
probao sam taj koji si slikao i ako ne pogodiš baš tačan odnos obe komponente - kad se osuši pobeli i možeš da baciš strimer ili muvu.
Kupi Bison 5 minutni u obliku dva spojena šprica.
Istiskuješ oba istovremeno i nmožeš da se zajebeš u razmeri.
Ima ga u prodavnicama auto delova - oko 400 dinara.
Ima za mnogo, mnogo strimera i muva.

I ja trošim ovaj BISON, ali i kod njega pazite da istiskujete tačne količine obe komponente!!! (znaju d abudu mehurići vazduha u samo jednom špricu :doh:)
A, da i svanulo mi je otkad imam ovo

Prilozi

• StoneflyRotaryDryer.jpg
    StoneflyRotaryDryer.jpg
    8,1 KB · Pregleda: 275

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
U pravu si Milanče,
ali špricevi su providni pa se vidi mehurić vazduha i možeš da koriguješ na vreme.
Ovaj  "obrtni sušač" jeste dobar i potreban kad praviš u dve faze - prvo vezivanje svih, a posle premazivanje.
Od čega si napravio.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja to na stegi radim,volim da vidim kako se epoxy fino razliva da bih korigovao odmah.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja od letos sam iskopao ovaj i nije los, Henkelov. Malo je pakovanje, kosta 100 dinara i za neke kolicine npr do 200 mrava ili 50 tak strimera vise nego dovoljan. A kao i milance od pre par meseci mi je sve olaksano od kada sam nabavio ovaj Fly Wheel za susenje epoksija na imitacijama radio jednu ili 30 suoer je.

Prilozi

• pattex-repair_epoxy-icmarket.jpg
    pattex-repair_epoxy-icmarket.jpg
    47,6 KB · Pregleda: 369

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ajd jedan odgovor i Rančiću i Zvezdanu - kupio sam i platio oko 35EUR, i strašno ubrzava posao :yeswink:
Prvo sednem, navežem 5-6 strimera a onda zamešam malo veču količinu epoxy-ja (drastično se smanjuje i mogućnost greške!!) i stavljam jedan po jedan u stegu, nanesem epoxy, okrenem par puta da ravnomerno raspodelim i prebacim na rotary dryer.

Kada sam radio jedan po jedan trajalo je mnooogo duže!!! A i ako ga na stegi nisam dovoljno dugo vrteo znao kasnije na stiroporu da dobije nepravilno jaje tamo gde ne treba. Jeste malo luksuziranja ali se na stari način ne bi vraćao!!!

P.S. a tek kada radim drinske epoxy mrave BLISTA od funkcionalnosti :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako vam nije teško i imate od čega može te ga i sami uraditi...pogledajte prvu stranicu ove teme.
Sve ovisi kako se kome šta više isplati (praviti ili naručiti).

Vrh Dno