djurodjuka
Junior member
Kupio sam neke skalpove od pijetla, medjutim nema crnih pera koje su mi potrebna.Sa kakvom farbom se mogu ofarbati pera a da ne izgube elasticnost i da se farba sa njih ne skine.
Pozdrav!
Pozdrav!
Rančiću nije problem crno pero, nego sve druge boje kojih nema u prirodi kao npr. crveno, zeleno, žuto...Rancic je napisao(la):Tek sada sam video ovu temu.
Zašto farbati perje petla u crno kad postoji rasa "Australope" koja je potpuno crna kao gavran (i koke i petlovi) čak im je koža na nogama crna, samo su im kreste jarko crvene. U Požarevcu treba da ima jedan odgajivač ove rasne živine, ukoliko se još time bavi. Pre desetak godina sam od njega kupio odraslog petla i tri koke za 120 DM (tad nije bilo Evra). To je velika i teška rasa, rastu do 6 kg.
Rancic je napisao(la):Tek sada sam video ovu temu.
Zašto farbati perje petla u crno kad postoji rasa "Australope" koja je potpuno crna kao gavran (i koke i petlovi) čak im je koža na nogama crna, samo su im kreste jarko crvene. U Požarevcu treba da ima jedan odgajivač ove rasne živine, ukoliko se još time bavi. Pre desetak godina sam od njega kupio odraslog petla i tri koke za 120 DM (tad nije bilo Evra). To je velika i teška rasa, rastu do 6 kg.