Nemoj da ste iskljucivi...svaka roba ima kupca. Trka je u svemu za potrosacima, a oni sami upadaju u zamku koja se zove "potrosacko drustvo"
Ako uporedimo premium stapove svih brendova videcemo da su razlike male ili ih skoro pa nema. Mozda je neki stap malo bolji od nekog za bacanje na daljinu, neki su malo brzi, akcije drugacije...ali su sve vrhunski stapovi.
Sa druge strane samogradnja stapova opet ima neko mesto, namotas svoju muvu, napravis svoj stap i sl ima ljudi koji to vole.
Jedino sto ne mogu da prihvatim je da neka firma izbaci "neko djubre"....realno stap za pocetnike je jevtin i ne moze se od njega puno ocekivati...ali silstar MX u ovom "djubre"rangu je nesto sto vecina vas ne moze da zamisli. Moze se reci da svi...citaj SVI stapovi bilo koje firme od 2000. godine pa ovamo su bolji od pomenutog, u svim aspektima. Inace za one sa manje godina SILSTAR MX je stap iz pocetka '90 ih. (moj prvi)
Tada tih godina, sam prvi put cuo i video SAGE..ne secam se modela ali je to bilo kao da ga neko doneo iz vremenske masine, u odnosu na ono sto smo do tada vidjali. Kasnijih '90 ih je nekako ORVIS nasao svoj put....
Glass stapovi imaju svoje mesto u ovoj prici, ja ih licno ne preferiram, mozda zato sto musicarenje sa takvim alatom je drugacije, smirenije, opustenije skoro pa hedonisticki...sto meni nekako ne lezi. Pre bih mahao sa nekom brzom #4 nego glass-om.
100 ljudi 100 cudi...100 zena .......100 ljudi......