Vidi ovdje se radi samo o vremenu koje treba za izradu, ako mi za 1 stap treba 120-150 sati , da materijal uopce ne racunam (kao dane i dane skupljanja i proucavanja materijal sa interneta, pa isprobavanja przenja, lakova, ljepila...) to ti je vec uredna cifra. Sad , mogu da razumijem kako je sat vremena rada drugacije placen u Hr, Srbiji ili Kini. No uzmi u obzir da to nije sljunak i lopata ili motika, te da tu ipak ima i duhovnoga u sebi (ili umjetnickoga) e kad to sve zbrojis i oduzmes, mislim da se nebi prihvatio izrade ispod 1000 eura, to je minimum minimuma. A da ne pricam kako bi se za to trebala dati dozivotna garancija u tom slucaju cifra ide od 1500 - 2000 eura. Jer ukoliko se nesto desi stapu ti moras prakticno novi da das, nema tu bas puno popravki. Dakle bez garancije 1000 eura, sa garancijom do 2000 eura, ovisi o zeljama i prohtjevima kupca, dali se radi o posebnoj izradi drzala od nekog posebnog drveta, pa vodilice jesu li obicne kromirane ili cak zlatne (ne pozlacene) nego zlatne kao na ovom stapu sto si ga vidio gore na fotki. Kao i u svemu drugome znam da postoje na trzistu bambusi i za 100-200 eura ali... Kinez svasta radi, pa tako i to. Ja nisam od onih koji kupuju kod Kineza iz vise razloga (da sad tu ne nabrajam nije tema).
Mislim da je bit svega u toj garanciji koju bi se trebalo dati uz stap.
Nisu male pare u pitanju, no ja svoj sat rada opcenito ne potcjenjujem, a kod ovoga pogotovo. Kupovina takvog stapa iziskuje dubok dzep, upravo sam se zato odlucio da si napravim svoj. Svi alati/strojevi ... su me izasli zajedno oko 1500/2000 eura pa me ubuduce svaki moj stap izlazi samo onoliko koliko kosta 1h moga rada. To je bio prvobitni plan da si izradim stap kakav ja zelim i kad zelim, a ne zarada, mada je kao sto sam rekao postojala mala nada da cu isplatiti bar dio ulozenog novca i vremena u taj projekt.