Furled Leaders

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Evo ga link i na nasem jeziku: http://www.lipljen.com/musicarenje_predvez.php

Ako neko moze da mi pojasni recenicu pri opisivanju uvrtanja:

BUDITE APSOLUTNO SIGURNI DA ZA VRIJEME UVRTANJA TENZIJA MORA BITI ZADRŽANA NA POLOVINI PREDVEZA, A AKO NIJE ODMOTAJTE SVE I KRENITE PONOVO. TO JE OSNOVNO I VRLO VAŽNO!!!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Taj text sa lipljen.com je vrlo traljav plagijat ovoga
http://globalflyfisher.com/fishbetter/henk/henk1.htm

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Potpuno si u pravu, isti opis.

Opet isti problem:
MAKE ABSOLUTELY SURE THAT DURING THE TWISTING, TENSION IS MAINTAINED ON THE HALF LEADER, OTHERWISE LET UNWIND AND START AGAIN. THIS IS ESSENTIAL!

Kako da utvrdim da je tenzija na polovini predveza. Uopste mi nije jasno kako treba da izgleda kada se zajebem za tu tenziju da bi se vratio na pocetak. Izgleda da dok ne pokusam sam da napravim ovaj predvez necu moci da ukapiram ovu recenicu.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
cerebrum je napisao(la):
Potpuno si u pravu, isti opis.

Opet isti problem:
MAKE ABSOLUTELY SURE THAT DURING THE TWISTING, TENSION IS MAINTAINED ON THE HALF LEADER, OTHERWISE LET UNWIND AND START AGAIN. THIS IS ESSENTIAL!

Kako da utvrdim da je tenzija na polovini predveza. Uopste mi nije jasno kako treba da izgleda kada se zajebem za tu tenziju da bi se vratio na pocetak. Izgleda da dok ne pokusam sam da napravim ovaj predvez necu moci da ukapiram ovu recenicu.

Pojma nemam je još nisam skupio m*da da to sam pokušam. Ako ti uspe piši šta si uradio :tbumb:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Na prvi pogled moze delovati zbunjujuce. Medjutim, kada se odbaci prvi propali pokusaj, svaki naredni predvez je dobar. Ko je sposoban da smota musicu, bez problema ce napraviti konusni upredeni  predvez. Svi problemi koji se mogu javiti u toku izrade predveza, javice se bas prilikom prve izrade (sto normalnom coveku ukazuje na nacinjene greske). Posle toga je sve decija igra. Svako sam bira koliko prelaza predvez ima, koje je duzine i debljine.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
compshop je napisao(la):
Na prvi pogled moze delovati zbunjujuce. Medjutim, kada se odbaci prvi propali pokusaj, svaki naredni predvez je dobar. Ko je sposoban da smota musicu, bez problema ce napraviti konusni upredeni  predvez. Svi problemi koji se mogu javiti u toku izrade predveza, javice se bas prilikom prve izrade (sto normalnom coveku ukazuje na nacinjene greske). Posle toga je sve decija igra. Svako sam bira koliko prelaza predvez ima, koje je duzine i debljine.
:yeswink:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Meni je prvi predvez po tom receptu uspeo iz odmah i bez ikakvog zadržavanja tenzije bilo gde. Dobar recept i baš dobar predvez. Mogućnosti za izvlačenje konusa su praktično ograničene maštom i potrebama s tim što nisam uspeo da onaj vršni deo napravim sa manje od šest niti. Može se ubaciti još koji ekser ili šta već između prvog i zadnjeg da bi se dobio precizniji konus. Što ih je više to je možda ??? bolje. Mislim krajnjeg levog i krajnjeg desnog.

Prilozi

• furl.gif
    furl.gif
    20,1 KB · Pregleda: 537

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
I meni je uspelo da iz prvog puta napravim dobar predvez(burazer se sluzi sa njim).Slazem se sa konstatacijom da su mogucnosti veoma razlicite,sto se tice konusa,duzine predveza i sl.
Pozdrav!!!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Napravljeno bez ikakvih problema. Jedino sto mi je predvez ispao 10-ak cm manji i jos kad isecem omce i navezem nail knot na konac i klinc na ring ostace jedva 2 m.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
I vežeš vršni deo oko 50-70cm i dobiješ predvez "samo tako" :tbumb:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Iskreno receno tu cu malo da eksperimentisem sa duzim tipetom. Plasim se da ce Mini tipet ring da plasi klena ukoliko je na manje od metar od muve.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja na Timoku pecam sa 2m upredenog i oko 60cm vršnog dela. Često mi je i to mnogo, ali kad nabavim štap od 2,1 m još uvek neznam gde tek onda ću da im kažem ...

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Testirao sam ovaj predvez zadnja dva izlaska na vodu. Iskreno, nisam zadovoljan, kada se napije vodom postaje tezak i ometa mi prezentaciju a takodje mi otezava vodjenje muve. Mozda je problem sto sam navikao na prdvez od razlicitih monofila (sa cvorovima) ali ipak mislim da ovaj predvez ima vise mana nego prednosti. Ostaje jos da probam monofilni konusni predvez.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Koju debljinu monofila si koristio? Ja sam upredao 0,08 i dobar je. Prvi koji sam napravio bio je od 0,14 i može da lepo izbacuje i strimere. Ovaj tanji u kombinaciji sa vršnim delom od 0,14 je odličan za suve mušice. Jesi li mastio upredeni deo?

Vrh Dno