Gammarus

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
OSX je napisao(la):
ne, Falco, mislim da je presudan broj muha na spravi i tezina olova...
Grubo rečeno kad lovim nimfom najvažnije mi je da postignem dubinu gde je riba, pa tek onda sve ostalo, tako da ta priča o olovu ima smisla.

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
nije to cesko nimfarenje, nego liner/tirolac.... 6-7 muha, (nekad i vise), i olovo na kraju....

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Jel hoćeš da kažeš OSX da nijansa boje nema značaj nego broj mušica?
To nije tako nijansa je značajna tj boja jer ćeš i na jednu muhu kako ja nekad na sigama i lovim ako imaš boju da uloviš puno više nago neko na 10

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
ne, necu da kazem da boja nije bitna... hocu da kazem da taj nacin ribolova nema previse veze sa onim sto se naziva musicarenje ili fly fishing... ili kandzijanje...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
To stoji mušičarenje u pravom smislu je stvarno nešto posebno ja sam odrastao na mušičaru ali kako živim u Čapljini 17 godina poklonio sam svoj silstar klasa 5/6 2,70m prijatelju koji živi u Ogulinu "94 vidjevši da ovdje nitko ama baš nitko ne lovi sa mahačem.
Ne kažem da se po plemenitosti i u užitku kad pastrva uzme suhu muhu na mušičaru može išta porediti ali lov s nimfom mošičarem osim u drilu nema nekih posebnih draži u odnosu na stid me je reć ovaj naš tirolski sistem :blush:

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
to sto niko ne lovi na musicara te, bar sto se mene tice nimalo ne opravdava... to ti moze biti samo razlog vise da budes prvi...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Sve stoji ali ja hoću da i ulovim ako lovim a zbog konfiguracije korita Neretve na mahača bi mogao jedino ljeti da lovim. Ali neki dan sam istini za volju u Mostaru opet razgledao mahače i neki Shimano mi je zapao za oko mislim da bi mogao (pod utjecajem ovog foruma) opet da promašem malo i to s babulama na Trebižatu loveći svala i na ušću planiram probati lubina strimerima :yeswink:

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
A kao moralno je umjesto tirolca staviti češke nimfe sa količinom olova (kad se sabere na muhama) većom nego kod manjih tirolaca. Ali haj ti zamjeri oliveru edvardsu što stavlja olovo na muhe.
I koja je bitna razlika kad je olovo na muhama a nije na tirolcu.

OSX

Junior member
Učlanjen(a)
12.04.2007.
Broj reagovanja
0
pa, dok god je na tippetu jedna muha, i dok je to otezanje samo na udici, tj tijelu muhe, moralno je...

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nema sumnje da je to puno sportskije ali neznam koliko jer ipak imaš otežanje nemaš vizualni kontakt s mušicom nego indikatorom kažem ti površinska i mahač to je sveti gral ali ninfa otežanje i indikator ništa posebno samo dril daje ljepotu

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Daj mi reci šta kažeš za ove moje Gamaruse Mix

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Pozivam sve koji su "sportisti" da fotografišu ribu jer ako je već vole zašto da je bodu udicama. Pomislite kakve traume ima riba koju ubodu i onda je tako zakačenu vuku po rijeci. I sad je to kao sport.
Ribolov je djeco nagon kao i lov. Nešto što je u prirodi čovjeka od iskona...Kontakt sa prirodom je nešto veoma važno i polako ga gubimo....Ali ne skrivajte taj nagon iza visoko moralnih lekcija da li je mamac otežan ili nije, da li je samo jedna udica ili više jer je i jedna dovoljna da izbode ribu i nanese joj bol....Nismo nevini

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Zanimljivo mi je ovo o povezanosti sporta i ribolova. Ne kužim šta im dođe "sportski ribolov"? Čini mi se da to ima više veze sa ribičkim natjecanjima. Pošto se ne bavim natjecanjima, sebe ne smatram sportskim, već samo "običnim" ribolovcem. Tako nekako ja osjećam. A pošto je ovo malo van teme, možda ne bi bilo loše otvoriti jednu o vezi sporta i ribolova?

Vrh Dno