Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

  • Klen

    Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

    Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

    Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

    Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

    Glasovi: 20 40,8%

  • Ukupno glasača
    49

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Poruke
4.126
Broj reagovanja
355
Lokacija
Svrljig
Ajd ovde da raspravljamo o ukusima rečnih riba.

Ja sam glasao za klena  :D
 

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Poruke
2.066
Broj reagovanja
348
Lokacija
Norway
Meni je ipak najukusnija Angler fish. Narocito za dorucak  :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z-BbpaNXbxg[/youtube]
 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Poruke
4.518
Broj reagovanja
27
Lokacija
trstenik
ova anketa nije merodavna jer su retki koji su jeli sve navedene vrste
 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
7
krkušu nisam probao a od ostalih navedenih niti jedna mi nije nešto posebna a probao sam ih na mnoge načine i jednostavno ništa to meni nije baš tako dobro da bi mogao da kažem "mmmmm...baš sam se uželeo te i te ribe"...  :blush:
 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Poruke
3.352
Broj reagovanja
261
Lokacija
Zvornik
1. Vretenar
2. Smuđ
3.Škobalj
Krkušu nisam jeo,lipljena takođe,pastrmka mi nije neki utisak ostavila,voleo bih dobrog bandara probati,soma ne volim,štuka bucov klen srednja klasa.
4.Plotica
 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Poruke
3.918
Broj reagovanja
18
Meni je šaran na pirinču broj jedan.
 

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Poruke
302
Broj reagovanja
0
1. Lipljen
2. Potočna pastrmka
3. Smuđ
4. Som
5. Plotica
6. Škobalj ( Limski i Drinski )

 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Poruke
5.900
Broj reagovanja
6
Lokacija
Beograd
1. Smudj
2.
3.
4. Riblja corba BK kod Zeke :D
5. Deverika
6. Som (do 4-5kg)
7. Keciga
8. Pastrmka
9. Drinski i Limski skobalj (kad se spremi valjano)
10. Krap iz Skadarskog jezera
11. Klen, Saran,

Ni jednu recnu ribu ne jedem res jer ne jedem ni chips ili grisine za rucak ili veceru. A dodje mu na isto-grickalice.
 

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Poruke
2.855
Broj reagovanja
1
Lokacija
Nis, Serbia
1. prase
2.
3.
.
.
.
.
4.....

i samo nemoj neko da mi kaze da sam van teme. Sliku prilazem kao neosporni dokaz mog misljenja pod rednim brojem 1.

Zar se ne radi o vodenim zivotinjama?
 

Prilozi

  • prase.jpg
    prase.jpg
    20,3 KB · Pregleda: 4.623

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Poruke
2.015
Broj reagovanja
83
Glas za klen-a iz tabele, zasto...zato!!! :D

Ah a sad malo ponavljanja...koliko puta vec pisano  :(

Reka:      - Smudj, keciga, recna stuka, som(4-5kg), deverika, skobalj, plotica.....kalifornijska pastrmka.
More:      - Orada, zubatac,brancin,pagar, gof,lica,sabljarka, skarpina,jadranska barakuda, lampuga, pesikani...skusa uvek!

Al sa godinama stize i vekovna zaduzbina generacija pre moje....prase,prase,prase...jagnje,jare...prase  :hammer:
 

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Poruke
2.068
Broj reagovanja
2
Lokacija
Niš, Srbija
Dimljeni saran je mali deo raja  :drool: :drool:
Ako je pitanje bilo vezano za przenu ribu onda
1. bandar
2. krkusa
3. pastrmka
otale mi se nisu svidele u przenoj kombinaciji, mada ih nisam omlatio sve.
Za kraj.... keciga.. to je lepota nad lepotama! Ale ne przen, vec pecena sa nekim djavolima. uhhh
 

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Poruke
915
Broj reagovanja
23
Lokacija
Niš
Samo smudj i grgec od slatkovodnih vrsta. :yeswink:
(a i to u nedostatku morske ribe)

Tako da nemam za sta da glasam ovde.
 

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Poruke
2.772
Broj reagovanja
1
Lokacija
Niš
Salmonide ne jedem jer mi zabranjuje Vera (sestra od mog teče Igora), basa ne jedem jer mi zabranjuje Serafimovski, kečige i maniće ne jedem jer ne umem da ih uhvatim, od onog što hvatam i jedem cenim smuđa i grgeča.

Vidim da neki porede rečne ribe i morske pa dolaze do raznoraznih (pogreših) zaključaka... Smuđ iz čistog brdsko-planiniskog jezera je riba koja  može da se takmiči sa većinom morskih riba, i po ukusu i po činjenici da je iz nezagađene voda, što mnogo mora danas nije.

Što se bele ribe tiče, ovog veka nisam poneo nijednu, ali sam ih ranije jeo često. Klen, skobalj, bucov, mrena... Puno kostiju, ali sasvim ukusno meso, naročito ako se nareže poprečno i reš isprži ili samenje i naprave se pljeskavice sa sojom, jajima...

Volim i reš beovice sa limunom.

Volim i šarana, naročito ečkog.

Volim i reš pečene krivolovce, mada ih ne jedem, samo uživam u pripremi, posle dam mačkama.
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.160
Broj reagovanja
1.003
1.Jegulja (na ražnju u brudetu na tepsiju s rižom ma na sve načine)
2.Kalkan-romb ( na roštilju ili na brudet)
3.Smuđ (na juhu ili pohovan)
 
Vrh Dno