Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

• Klen

Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

Glasovi: 20 40,8%

• Ukupno glasača
    49

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
PROTA71 je napisao(la):
...govedji repovi...
:whistle:

Ove godine sam ih jeo već 3x  :bleh: u povratku sa 3 celodnevna planinarenja...

Javi se kad dolaziš u Niš, pa te vodim.

Napomena: ali moraš da zaslužiš, prvo moraš da se popneš (makar) ovde: https://www.youtube.com/watch?v=cInLoPuva60

Prilozi

• protin-rep.jpg
    protin-rep.jpg
    87,8 KB · Pregleda: 207

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Jezici, repovi, glave, skembici.....  ova tema vapi za  Ivketom  :)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Samo ga stavi u bebi pelenu ( onu krpenu ) i okači u pušnicu. Dim ide kroz neko kamenje da ne bi bio previše topao. Na kraju ispadne nešto između dimljenog kačkavalja i sira. Dobije neku oker boju, nije tvrdo kao kačkavalj ali ni mekano kao sir.

Jel ima neki vremenski period koliko treba da stoji tako,imam sir  imam pušnicu ,pa da probam,a da ne preteram  :drool: :drool:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
7-10 dana. Kao i sa mesom, malo na dim, malo na promaju. Može da se stavi i u onu mrežicu za meso.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
264
Darko (ex. Feanor) je napisao(la):
Jezici, repovi, glave, skembici.....  ova tema vapi za  Ivketom  :)
PROTA71 je napisao(la):
Uhhhhhhhhhhhhh od ove dimljene ribe sam skroz ogladneo,atek sto ste mi mastu razbudili....dimljeni svinjski jezici i govedji repovi.... :doh: :doh: :doh: od sve ribe...u teglama ili kako vec...ja za jezik i rep.
A teleća glava u čkembetu, Proto? Inače mi Kruševljani ne jedemo ništa što nema uši :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
83
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooooooooooooooooooooj Rvopoooooooooooooooooooooooooooooooooo eve meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ne znam da li se ko seća,ali pre par godina na Gradcu za neku od manifestacija smo spremali špikovanu glavu ispod sača i škembiće čorbaste.
Katastrofa,kad sam to preživeo sve ću preživeti.
A opet jedne prilike za zatvaranje sezone  jopet glavudžica ispod sača,a u drugom saču  :drool: :drool:sveže i dimljene butkice na krompiru,pretopu i kajmaku  :drool:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
I normalno pivo VALJEVSKO da se to bolje upali u stomaku.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
264
PROTA71 je napisao(la):
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooooooooooooooooooooj Rvopoooooooooooooooooooooooooooooooooo eve meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
Ima to i u Nemacko u svakom mega marketu

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
PROTA71 je napisao(la):
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooooooooooooooooooooooooj Rvopoooooooooooooooooooooooooooooooooo eve meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Pokvario ti se čekrk pa si besan?
Uplašio te neko?
Aaa, radostan si!

https://www.youtube.com/watch?v=DE7BNxDCCPI&t=0m31s

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dimljeni tolstolobik sa krompirom u glinenom pekaču.Posle pape domaće vino :yeswink:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    150,5 KB · Pregleda: 192

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
355
Jel potrebno pre dimljenja ovakve ribe nešto prethodno odraditi, npr. da se malo prodinsta?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja je solim dosta jako,10 procenata soli na ukupnu težinu očišćene ribe.Krupna morska so,tri dana stoji usoljena,a onda na ceđenje i dimljenje.Kad je pripremam za ishranu obavezno je odsoljavanje u vodi oko dva sata,s tim što vodu menjam na pola sata.Riba je tada idealna za jelo,mada,ona dosta vode pokupi dok stoji tokom odsoljavanja,pa je obavezno uvijem u krpu ili ubrus da se prosuši.Ako je odmah stavim onako ume da bude gnjecava,posebno tolstolobik.Za tolstolobika mi je to idealan recept,posle ga samo stavim desetak minuta da se zapeče u rerni na nekoj podlozi,krompir,podvarak,i to je to.Babušku često barim jer je ona u komadu,nema sečenja na kotlete kao kod bika,pa se ne raspadne tokom barenja.

vasilij zajcev

Junior member
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Broj reagovanja
0
Boga mi jeo sam basa 1-1,5kg opasna riba meso kao smudj a masnoca deverike gde ces bolje :drool:

Vrh Dno