Gastronomska vrednost rečnih riba

Koja je ukusnija kada je reš?

• Klen

Glasovi: 8 16,3%
  • Pastrmka

Glasovi: 13 26,5%
  • Lipljan

Glasovi: 4 8,2%
  • Bucov

Glasovi: 4 8,2%
  • Krkuša

Glasovi: 20 40,8%

• Ukupno glasača
    49

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Zaboravio sam bukovacu :doh: ,sveze skinutu sa drveta,a ne vestacki uzgajanu. Mozda je bez premca  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Slabo se razumem u pecurke ali obozavam da ih jedem. Jedna od najukusnijih koju sam probao je neka valjda se zove Golubaca.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  I golubaca se svrstava u extra klasu,retko je nalazim,ali i nju stavljam ispred vrganja. Za corbice vrganj je zakon,da se razumemo. Ljudi koji slabo

poznaju mikologiju favorizuju vrganje i lisicarke,inace,mogla bi tema da se otvori ladno o gljivama. Cesto se nabere lepih vrganja uposeti nekoj

pastrmskoj reci,a bukovaca mi je zanimljiva zato sto se bere preko zime,a ukusnija je od bilokog bifteka :drool:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.003
Kad smo u ofsideu da upitam...

Kako se zove Deda ona gljiva žute boje koja raste na divljoj trešnji npr a izgleda kao bukovača? A ukusna je isto tako samo je bež žute boje.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
silvio je napisao(la):
Kad smo u ofsideu da upitam...

Kako se zove Deda ona gljiva žute boje koja raste na divljoj trešnji npr a izgleda kao bukovača? A ukusna je isto tako samo je bež žute boje.

Skripavac (Polyporus squamosus ). Ima ga i na natrulelim stablima i panjevima.Kad je starija gljiva ,zilava je,a inace moze odjednom par kg da se

''skine'',kao bukovaca.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.003
Tako je valja samo kad je mlada bravo deda

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Mafke  se pokondirio od kad je postao vrhunski vezac,ove njegove muve postaju sve realisticnije,dodje  mi  da ih tepnem muhalicom. :drool:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Zajedno cemo da vadimo klenove na njih. Za rano prolece spremam gundelje,bice veselo  ,i to bez dozvole  8)

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
http://zelenenovine.wordpress.com/aktuelno/uzas-mutirane-ribe-u-obrenovackim-vodama/

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
http://www.vet.bg.ac.rs/~namirnice/teme_hn_paraziti_riba.htm

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
pazljivo procitati od pocetka do kraja...

http://vukovisadunava.com/ihtiologija/paraziti-kod-smudja-i-stuke/

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Sto se tice ukusa za mene je losos neprevazidjen! I ne samo sto se tice riba, ne postoji jelo zivotinjskog ili biljnog porekla koje za mene ima bolji ukus od lososa! Savrsen je! Nista ne moze da ga zameni... I kad god sam ga jeo uvek sam se olako najeo od neke male kolicine. Koliko je to pun i dobar ukus, ne mogu recima da opisem. Da sam na pustom ostrvu, bez hrane, i da mi neko ponudi da biram 100g lososa ili 1kg bilo koje druge hrane, zmureci bih uzeo lososa.  :yeswink:

Dobro, mozda se necete sloziti da je on recna riba posto veci deo zivota provodi u moru, ali kuca ti je tamo gde si rodjen. U reci se radjaju, u reci umiru, pa ih smatram recnim ribama  :bleh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Xfactor je napisao(la):
, ali kuca ti je tamo gde si rodjen. U reci se radjaju, u reci umiru, pa ih smatram recnim ribama  :bleh:

Ja sam se rodio u bolnici, jel to znaci da je bolnica moja kuca? :hammer:

Vrh Dno