Gradac 2015

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Parking je manastirski posed....mi i njega uzurpiramo, on ti je za hodocasnike predvidjen, da se presvlace pred svetin jom, marame vezuju i suknje navlace...sveti Justine sta doceka...jos i varalicari u gornjem revirskom delu pa onda opsta propast.  :eek:

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Milan VB je napisao(la):
Drugari, da vam ja nesto kazem...
Ako je istina da je cena dozvole na Gradcu spustena, bojim se da je to pokazatelj da je drzava pocela da se brine o njemu... tj to je stari dobri recept koji za cilj ima da se reka unisti i da onda neko "napredan" dodje da je "kupi" ili uzme u zakup (sto je verovatnije) na jedno 100 god... jos ako je ovo za varalicare istina, stvar je vise nego ocigledna...
e onda ce parking kod manastira da kosta kao sad dnevna dozvola...

drzava je pocela da se brine za standafd sirotog naroda tako sgo je oborila cens dozvol zasticenih podrucja i revira,a u isto vremd nije oborila cene dozvola za sve ostale reke. Tako da ispada da irotinje treba da peca na Gradcu i ostalimi revirima a ne treba da peca na savi dunavu kolubari itd. Obrazlozenje je da treba izaci u susret sirokim narodnim masama i omoguciti im jeftinu zabavu u revirima o kojima neko brine dok im u isto vreme ne treba izaci u susret i omoguciti jeftiniju dozvolu za sve ostale reke. Nekom majka nekom maceha.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u reviru se obavezno vraca riba a na slobodnoj vodi ne . pa mi je logicno da bude skuplja dozvola van revira  ;)
odes na pecanje klepis soma od 20 kila i pun zamrzivac . to mora da se plati

ZareVa

Junior member
Učlanjen(a)
10.01.2014.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Da li je realno da ću u revir Graca da puste varalicare? Načuh nesto pa ako bude istina e onda do kurca :(

Ja nacuo varalica do Degurica. Ponavljam, rekla-kazala...Doduse iz istog izvora dobio info o ceni od 4000 bez republicke, pa kasnije ispalo da ima istine. Vi vil siiii :drool:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa pretpostavio sam da će varka da bude do Degurica sto je opet sranje al ok videćemo šta će biti.

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
pera je napisao(la):
drzava je pocela da se brine za standafd sirotog naroda tako sgo je oborila cens dozvol zasticenih podrucja i revira,a u isto vremd nije oborila cene dozvola za sve ostale reke. Tako da ispada da irotinje treba da peca na Gradcu i ostalimi revirima a ne treba da peca na savi dunavu kolubari itd. Obrazlozenje je da treba izaci u susret sirokim narodnim masama i omoguciti im jeftinu zabavu u revirima o kojima neko brine dok im u isto vreme ne treba izaci u susret i omoguciti jeftiniju dozvolu za sve ostale reke. Nekom majka nekom maceha.

Odakle ti pravo da razdvajas ribolovce na sirotinju i neke druge pretpostavljam bogatase.....podseti me jednom kada je jedan lokalni bizmimesn dosao na Djetinju i sav besan sto ne moze da peca gde mu padne na pamet, jer i drugi ljudi dolaze da pecaju rekao..."Ovde treba dozvola da bude 100 evra dnevna da ne dolazi ova bagra sirotinjska"...Morao sam mu odgovoriti da lepo ulozi pare, preuzme reku poribi sam, ogradi i peca sam do mile volje.....

Na Gradcu treba da pecaju svi koji su spremni da plate i postuju pravila...kako kazes da o tim rekama neko brine...tako i treba...ali treba da brine i cuva kada je 2 ribolovca na reci i 200...kuca nije tesna kada deca nisu besna....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pedja razmisli pa pisi, na gradcu treba da pecaju svi koji su spremni da PLATE, ovo si ti pisao.... e sad odakle sirotinji pare?
E sad da dodam malo, mozda je ruzno sto cu reci al je istina i ne odnosi se bas na sve nego na vecinu. Nismo svi jednaki, neki imaju gram mozga neki ne. Neki su obrazovani a neki ne. Neki imaju opstu kulturu a neki.... E sad, ljudi koji nazalost odrastaju u bedi vrlo cesto budu zakinuti za mnoge stvari koje vecina podvodi pod normalne. Pa tako takvi ljudi i kradu, bacaju smece gde stignu..... nismo nikada bili jednaki svi, al zato nase je da se trudimo da budemo bolji i da napredujemo. Gradac bi trebalo da poseti sto vise ljudi ali taj veliki broj neprobranih ljudi nosi sa sobom gomilu negativnih stvari, smece je jedna od njih, krivolov druga.... i sam znas da za uranak na djetinji nema normalnog prcanja jer gomila pijanih degenerika kojima je deda ostavio tu vodu baca kamenje sa mosta,puta.... znam jer je drugar zamalo nastradao tako na djetinji. Onda gomila smeca iza njih..... ja sam ipak za malo doziranog 'snobizma' na vodi

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Nije ih Pera razdvojio nego "objašnjenje" iz vlade, koje je on samo preneo. Ako su hteli da izađu u susret "sirotinji," onda su trebali svuda da snize cenu dozvola. Ili, ako već treba da se snize cene na revirima koje neko održava, poribljava i čuva, onda treba i da doniraju novce i nadomeste eventualni gubitak napravljen nižim cenama dozvola. Samo se plašim da će na kraju neki "kontroverzni biznismen" tj mafijaš, tajkun ili kako god nazvan, staviti šapurdu na sređen i organizovan Gradac. To se nikako ne sme dozvoliti. Bio je takav jedan slučaj u okolini Kovina i ljudi su uspeli da se odbrane.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ocigledan je konsenzus protiv smanjenja cene dozvole  :tbumb: zasto se ne organizujemo bar ovde na forumu i napisemo mejl protesta protiv smanjenja cene ? to je najmanje sto moze da se uradi a nista ne kosta i ne oduzima mnogo vremena  :)
ima da padnu na dupe kad procitaju . bice prvi put u istoriji da ribolovci traze skuplju dozvolu  ;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Mislim da bi neko u vladi to prokomentarisao: "Kakva je ovo zajebancija"?  :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mislim da ih mnogo boli patka za nas, da citiram.babu iz nis :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moguce oholi , mada je moguce da se i brinu za nas cim skidaju cenu . treba da im kazemo da necemo manju cenu  ;)
bez obzira na odgovor niko te ne sprecava da ove godine pri kupovini dozvole doniras razliku para . moze i oko toga da se povede akcija ovde  :tbumb:
ima 300 nacina da se postigne cilj samo ako ima dobre volje a vidim da je ima , bar ovde  :yeswink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Za gradac iako nije 'moj' sam jako vezan. Ljudi koji ga cuvaju su ljudine. Bilo bi steta da im se neko posere na trud. Ja sto bude do mene cu uciniti.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
PredragUE je napisao(la):
Odakle ti pravo da razdvajas ribolovce na sirotinju i neke druge pretpostavljam bogatase.....podseti me jednom kada je jedan lokalni bizmimesn dosao na Djetinju i sav besan sto ne moze da peca gde mu padne na pamet, jer i drugi ljudi dolaze da pecaju rekao..."Ovde treba dozvola da bude 100 evra dnevna da ne dolazi ova bagra sirotinjska"...Morao sam mu odgovoriti da lepo ulozi pare, preuzme reku poribi sam, ogradi i peca sam do mile volje.....

Na Gradcu treba da pecaju svi koji su spremni da plate i postuju pravila...kako kazes da o tim rekama neko brine...tako i treba...ali treba da brine i cuva kada je 2 ribolovca na reci i 200...kuca nije tesna kada deca nisu besna....
i
Procitaj opet sta sam napisao i da li delim koga i na koji nacin. Pa onda istrcavaj pred rudu . A inace delim ih na dobre i lose i mnogo cesce na Grobare i cigane .

Vrh Dno