Gradac, reka snova

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
:hammer: :hammer: jao crni Maricu.  :hammer:

Mislim da Oholi jednostavno nije trebao da postuje slike pastrmki, niti da prepricava siroj masi upecavanje pastrmke tog dana.  :)
Prosto jer ce neki klinci, pocetnici da citaju i gledaju sve ovo, i da izvedu pogresne zakljucke.

Prica moze da ode u nedogled ako se dotaknemo etike, jer svako malo upuceniji zna da je veca steta pecati (pa pustati, ili jos gore odneti) pastrmke u avgustu i septembru, nego u februaru, pa cak i januaru. U ova 2 letnja meseca vec imaju ikru, a u septembru su dooobro i podgojene, tako da je bockanje istih tada potpuni promasaj etickog pristupa.
Po meni, potpuna zabrana pecanja pastrmke bi trebala da traje od 1.8. do 1.1. a od 1.1. do 1.3. da bude dozvoljeno pecanje bez gazenja.

Naravno, zakon sada kaze drugacije, i na svim pravednim ljudima je da ga postuju, tu ne vidim nikakvu dilemu.  :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Poenta je da li bi i koju stetu Jovana Jovanovic nanela Auto moto savezu srbije, ne da li bi je taj isti savez osudio ili policajac kaznio...

Npr, kad se dele pare iz budžeta za sport, neko tamo gore bi pitao ams: Alo, šta ona Jovana radi? Jel normalna i skresao budžet AMS-u za kaznu. Ili npr. Bošković ladno može da kaže, što će verovatno i učiniti, mislili smo da vam ove godine platimo učešće na svetskom ali pošto se reprezentativci tako ponašaju, sad nećemo ni prijavu da pošaljemo pa nečete moći ni za svoje pare da idete.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
Poenta je da li bi i koju stetu Jovana Jovanovic nanela Auto moto savezu srbije, ne da li bi je taj isti savez osudio ili policajac kaznio...

Npr, kad se dele pare iz budžeta za sport, neko tamo gore bi pitao ams: Alo, šta ona Jovana radi? Jel normalna i skresao budžet AMS-u za kaznu. Ili npr. Bošković ladno može da kaže, što će verovatno i učiniti, mislili smo da vam ove godine platimo učešće na svetskom ali pošto se reprezentativci tako ponašaju, sad nećemo ni prijavu da pošaljemo pa nečete moći ni za svoje pare da idete.

Znas i sam da ovo sto si naveo nema veze sa vezom ali dobro, jer savez nedeli sredstva po etickom nacelu pojedinaca, vec ima totalno drugacije parametre za to, koji su se pokazali kao legitimni i ispravni po meni, i kapa dole i za savez i za Boskovica koji su pokazali razumevanje za decije bolesti i na svakom koraku nama musicarima izlaze u susret!!!

Znas li da je u poslednjem broju ribolova objavljena slika varalicara koji je pecajuci klena na varalicu upecao pastrmku, objavljen je njegov ulov pastrmke sa sve slikom i posebnom napomenom da je riba u lovostaju i uredno je vracena u vodu?

I kako komentarises "nesmotren" potez jednog veoma priznatog ribolovackog casopisa u srbi?

Da li su ludi, neobrazovani, nepoznaju zakon i ribolovacku etiku ili jednostavno bezobrazni?

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Ova tri pitanja su i za sve ostale koji idalje smatraju da je uradjeno nesto lose!

Izuzimam one koji su svojim licnim stavom zeleli da kazu da misle drugacije...

A

Aleksandar993

Guest
Ne bih da tupim ko je upravu a ko ne. Ali je prosto neverovatno da skoro niko ne poštuje tudje mišljenje.

Češljajući forum primetio sam da se neretko dešava da se u nekoj temi ljudi bukvalno svadjaju zbog različitog mišljenja. I da ta tema gubi apsolutni smisao.

Previše smo tvrdoglav narod i držimo samo do svog. Ne poštujemo tudja mišljenja već se trudimo da ih osporimo.

Etika jednog mušičara (ribolovca, lovca i sportiste uopšte) bi trebalo prvenstveno da se zasniva na razumevanju i poštovanju tudjeg mišljenja.

Sent from my HTC One using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ja tebe Aleksandre-Brko u potpunosti razumem. Samo ne razumem Bakija sta je to Pestanska sobarica I cemu sluzi. Znam za Francusku sobaricu ali ovo drugo nemam pojma?? ???

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Baki-Pa je napisao(la):
xaxaxaxa Tihi prijatelju, naivan si k'o peštanska sobarica.

Baki da li sam naivan ili nisam ne znam mozda i jesam. Po meni je realno jedino da stetu od nekog navodnog prekrsaja moze da ima klub i pojedinac nikako reprezentacija. A posto sam ja igrom slucaja predsednik kluba kog je vladimir clan javno vas pozivam da napisete protestnu notu, prijavu ili kako god se zvalo savezu a ja cu se braniti svojim argumentima. I NIKOM NISTA ZAMERITI NECU!!!

Ali jedno mi se ne svidja kod tebe a to je da kad god ti neko postavi nezgodna pitanja ti suptilno to iskuliras i pravis se da nisi video(mozda i gresim), mozda i gresim i upravo proveravas moje tvrdnje i spermas se da mi odgovoris...

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Ja sam promenio misljenje,dosadasnje pisanje-spinovanje je uticalo na mene  :hammer:
Do sada sam imao moralnu dilemu da li da pecam u brodogradilistu bucova na tvistera-auuu kolikih ima pa to ni kod Saleta na Zapadnoj Moravi nije vidjeno  :hammer:
verovatno(sigurno) ce mi se okaciti neki smudj sa gnezda ,preko 10 kg je skoro izvestan ulov,svake godine padne po makar 10 komada
Zakonski smatram da sam u pravu i jesam,ako mi vec dodje smudj vraticu ga,bucova isto mada su male sanse da ga uhvatim tu izucen prepreden i ti ogromni komad se nikad ni ne love  :hammer:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Na kojoj reci je pomenuti pecao klena?  Pazi, i na Dunavu su se hvatale pastrmke, ali ne možeš nekoga zbog toga kriviti. Ko očekuje da će na njemu uhvatiti pastrmku?

Ako pecaš na Gradcu, sigurno ne očekuješ smuđa. 

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Aleksandar993 je napisao(la):
Ne bih da tupim ko je upravu a ko ne. Ali je prosto neverovatno da skoro niko ne poštuje tudje mišljenje.

Češljajući forum primetio sam da se neretko dešava da se u nekoj temi ljudi bukvalno svadjaju zbog različitog mišljenja. I da ta tema gubi apsolutni smisao.

Previše smo tvrdoglav narod i držimo samo do svog. Ne poštujemo tudja mišljenja već se trudimo da ih osporimo.

Etika jednog mušičara (ribolovca, lovca i sportiste uopšte) bi trebalo prvenstveno da se zasniva na razumevanju i poštovanju tudjeg mišljenja.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Apsolutno se slazem sa tobom, samo sto su ovde neki izrazili svoje misljenje a drugi optuzili.

To se veoma razlikuje jedno od drugog...

Svi oni koji kazu ja to nisam, nebih i po mom misljenju nisi treba skidam kapu.

Svi oni koji pricaju o krivolovu, krsenjima zakona i drugima drangulijama su oni koji neiznose misljenje nego optuzuju, a to su vec druge stvari, jer zakon je jasan i nemoze da bude od slucaja do slucaja ili od misljenja do misljenja.

I dobro je sto se sa svadje preslo na konstruktivne rasprave sto je veoma dobro za buduca pokolenja...

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Prognoziram kantu sledećim postovima koji nemaju direktne veze sa naslovom teme!!!

Grupa od 7-8 postova ode...

DOSTA JE PREPUCAVANJA I ISTERIVANJA NEKE PRAVDE!!!

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pa covece izbrisa mi post. Da li je neko citao onaj tekst sto sam postavio o Gradcu?

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Strelac je napisao(la):
Prognoziram kantu sledećim postovima koji nemaju direktne veze sa naslovom teme!!!

Grupa od 7-8 postova ode...

DOSTA JE PREPUCAVANJA I ISTERIVANJA NEKE PRAVDE!!!

Zašto je otišao moj post ,šza sam rekao što nije istina ???

Vrh Dno