Gradac, reka snova

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
mrtvak sa povremenim "cimkanjem" je veoma efikasna metoda nimfarenja, još kada je kanap na vodi kako valja heh... rastur  :tbumb:

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Jes vala rastura  :),sa kanapom nisam imao problema jer sam pecao na dve duzine stapa tako da je u ovom slucaju i kanap bio kako valja  :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
danas je bas kilavo radila....jedna blizu 40 i nekoliko ispod mere, doooooosta promasaja, kacenja pa spadanja.
jela je bas sitnog mrava, odprilike za udicu 24. pokusao sam malo na takvu muvu i uzimala je na prvu, medjutim, mrzelo me da coravim, a kuci sam krenuo vec oko pola jedan....mada priznajem bese bas lepo. a i po prvi put sam video vidre. jedna je kod paceta bila a druge dve mladunce i majka valjda su bile stotinak metara iznad....nema potrebe napominjati da na tom potezu nisam udarca imao :D

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
nema potrebe napominjati da na tom potezu nisam udarca imao :D
:D :D :D
Nema potrebe  :D ali nisi jedini i ja sam isto prosao bez udarca u tom delu kad smo bili  :blush:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
oholi je napisao(la):
a i po prvi put sam video vidre. jedna je kod paceta bila a druge dve mladunce i majka valjda su bile stotinak metara iznad....nema potrebe napominjati da na tom potezu nisam udarca imao :D
cudi me da ih korisnici nisu umlatili? ???

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ne smeju gociju da se zameraju  :hammer:

ma sto bi ih mlatili...cekaju da se podgoje pa ce pred bozic :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
do bozica ce svu ribu da im pojedu  :doh: citao sam da vidra dnevno pojede gomilu ribe  :eek:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pa imaju bar jedno mladunce ove dve matore....treba to nahraniti... mada priroda sve regulise. kad se ne bi mesao covek (krivolovci) imalo bi ribe za sve

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Od ponedeljka samo je jedan dan gori u godini. 30.9.xxxx, zadnji dan lova na pastrmke, pocetak zimskog palamudjenja po forumima, sad negde pocinjem i da pijem kuvano vino poprilicno cesto. Dobro, ovo poslednje i nije strasno.

Elem, Prota, Isidor, Joca100ka i ja smo se naostrili i krenuli da zakljucimo sezonu.
Prota nam je u startu stavio do znanja da ga vise zanima sareni pasulj na sarenom platnu nego sarene ribe u maloj reci, al' poneo je stap.... Isidor je momak nov u svemu, veseo po prirodi i razmislja dok peca.... Joca je kako mu i nick kaze hahahahha, salim se naravno. Joca je vec u klasi veterana u pokusaju, posao i obaveze ga odvajaju od najbitnije PRIMARNE stvari na svetu.... Ja, ja sam lelemud koji je samo na gradcu imao oko 21 izlazak u ovoj godini.

Cim smo se spakovali, Prota u stilu pravog lovca i avanturiste trci niz put ka vodi, zastaje, gleda levo,desno pa pravac preko mostica na kaficu kod paceta.....

Joca se gubi negde nizvodno.

Isidor i ja krecemo lagano uzvodno. U startu nam je jasno da po maloj vodi kakva je bila nema ni govora o vrhunskom lovu. Bice natezanja na misice. Od paceta do celijskog vira osim par promasaja nista se ne desava. Tek u celijskom viru pada jedna i masim nekoliko, tek da se iznerviram...

imgp4428r.jpg

polako napredujemo uzvodno, ribe se cak ponegde i javljaju ali na nesto jako sitno i opreznije su nego ikad. Pokusavam da pomognem Isidoru da se upise ali po ovakvoj vodi to nije lako. Ima nekakvih desavanja, jedna ili dve sitne ribe ali slabo je to...Negde pri kraju kanjonceta posle ko zna koliko promasaja dobijam jednu pajkicu na jednom od omiljenih mi mesta...

imgp4431t.jpg

polako idemo ka roki, u jednom viru mi se pridruzuje i vidra(prosli izlazak sam tri video), prosla je na 3m od mene.... kod roke rodeo, ribe ko pleve, kupe ponesto. Isidor malo zaostaje. Ne odolevam, stavljam kaficu, prvi zabacaj riba.... drugi zabacaj, kako je muva pala opet riba....opaaa, ovako mi se vise svidja :)

imgp4434.jpg

imgp4436.jpg

dolazi i Isidor, medjutim riba staje, savetujem ga sta i kako ali nece ga, ko da su mu babe nesto navracale :)

Polako idem ka sarenom platnu, vec mi krce creva, a moram i sa pasuljem da se ispisem :)

Uz put lovim jos nekoliko riba, masim ih tri puta vise. Neverovatno koliko sam se ove godine izpromasivao, bas su ribe bile oprezne.

Na sarenom ekipa odlicna...Djole, Kiza i valjevci, Zeljko, Luka mali, Branko.... gomila poznatih lica i svi nasmejani... U takvom druzstvu bih voleo da sam uvek. Brige nestaju i sve je lepse....(osim sto sam ovaj put uspeo noz svajcarac da izgubim pa sam ranije pobegao da ga trazim).

u povratku situacija slicna, stim da kod roke srecem jocu i pred njim hvatam jednu 45icu, opet me deklarise kao Usera, a ribu sam dobio na njegovu kafenu bubu, posto sam moje poklonio ljudima ili ponekom drvetu kraj vode :)

zurim nazad, trazim noz, bezuspesno...sastanak kod manastira i lagani povrataak kucama....treba izdrzati ovu pauzu do marta. Imace tu malo drine, kolubare, mozda nere ili karasa....ali pegave su mi u srcu, njih najvolem bas.

imgp4438.jpg

imgp4439.jpg

ovo je Joca100ka, ko ga ne zna. Izgleda kao napaceni voajer, ali on samo namesta aparat i umoran je pa izgleda ovako ... :D

imgp4441p.jpg

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
A mene nigde u izveštaju,dobro je da znam za sledeću sezonu(ovo ko zvezda  :bleh:),doduše znam što si ljut,ceo dan si šetao dete i ništa ,a onda dođemo ja i Slaviša i dečko za 5 min cirka uhvati najveću ribu u životu,da ne preteram 45,a ima i slika pa izvolte.

i da dodam za tebe više nema ni ćerviša ni zeca ni pasulja,nek te rani Đole  :whistle:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
slusaj ti, pa valjda su ljudi dosad naucili ko najbolje kuva na platnu....nema potrebe da te pominjem, pomenuo sam klopu a klopa=pera

kutije si sve moje imao u rukama, ko ti je kriv sto nisi uzeo, a lepo sam rekao posluzi se i okrenuo glavu da ne gledam kako mi desetkujes kutiju ko prosli put  :bleh:

bice muva ne brini....sad sam neke policelonke za klenove vezivao....uskoro ce jedna serija za drinu, cehotinu.... polako bice )

i ne trci ko ..... pred rudu :))))

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Ne odgovori na konstataciju da je Isidor posle 5 min kod mene i Prote uradio više nego kod tebe za ceo dan  :bleh:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ma Oholi ga namerno "radi" ceo dan pa jadan dečko ništa ne može da ulovi  :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
NEK SAM I JA KONACNO VIDEO SLIKE OD TEBE OHOLI.....super su sa pratecom reportazicom as usually....

Vrh Dno