Gradac 10.3.2013
Season: 1
Episode: 2
U subotu celo popodne pada kisa ali ipak Oholi i ja odlucujemo da sutra odemo na Gradac, znajuci da moze da nas zatekne poprilicno zamucena/teska za pecanje voda...
Polazak voza u 7:05 opet tacno na vreme, iznenadjujuce! Takodje prilicno ljudi u vozu za razliku od proslog puta...pa nam drustvo prave dve lepe saputnice ( jedna iz Arilja, druga iz Prijepolja koliko se secam hah

)...usput Tihi javlja Oholom da je voda oranje-vec razmisljamo da produzimo malo do Djetinje- ali sva sreca ispostavlja se da je bila sala! UH koje olaksanje!
Voz stize na stanicu "Valjevski Gradac" sa par minuta zakasnjenja ali opet za standarde nase zemlje prilicno tacno! Samo sto smo izasli i krenuli da se pakujemo primecujem da sam zaboravio ranac u vozu-pogled na prugu(sa nadom da je voz jos u blizini) ali kasno odeeeee....
Odmah se preslisavam sta sam sve imao u rancu presvlaka, sendvici, voda i....CEKRK! Vec pomisljam da je za mene gotovo pecanje, ali na svu srecu Oholi mi daje telefon i nekako jedva dobijam Peru koji mi potvrdjuje da ce mi doneti cekrk...
Posto ne znam kad ce tacno Pera doci uzimam 3-4m tippeta i sta drugo...improvizovana tenkara!
Silazimo do reke i prvih 20ak min se nista ne desava tj. ja ne uspevam ni da zabacim kako treba ono...dolazim sav smoren do Oholog,on mi daje svoj stap, drugi zabacaj i...
Zasad mozda i najveca moja sa Gradca nisam siguran, u svakom slucaju na stapu #3 super osecaj...
Oholi za to vreme na privremeni "tenkara" pribor stavlja nimfu i naravno...
Par minuta kasnije dolazi Pera sa cekrkom...

Krecemo uz "kanjonce" posto sam uvek isao sa nekim i taj deo prekakao...prolazimo kroz trnje i naravno cizma krece da se puni vodom...sve sto je moglo da me snadje taj dan...
Oholi dobija par riba na nimfu koju je njegova devojka vezala ( i to odlicno!!!)
Ispod Rokine kuce se javlja na povrsini par riba, stavljam suvu ali bezuspesno...srecemo Tihog i Zeljka koji su vec odavno na vodi...tu oholi hvata jednu na nimfu koja je namenski slikana telefonom za Jocu
Jos jedna...
Oko pola 4 krecemo...dogovor pada da se vracamo kolima koja su "negde u brdu", brzinsko pakovanje na sred livade(gde shvatam da mi nema ni futrole od stapa) i onda 2-2.5km planinarenja...
Ako vreme posluzi, eto nas na Gradcu sledeceg vikenda opet...