Gradac, reka snova

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pera je napisao(la):
nadam se da su moji klijenti iskoristili zimu da popune kutije sa bubama  :whistle: da ne bi smo imali problema i teških reči,a i da ne idu gladni sa vode,nije baš lepo. :whistle:

samo reci sta treba i posalji praznu kutiju ;)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Lepse je uzivo,nego nema mi Markovica da se javi,izgleda da je kritika urodila plodom pa vezuje bube :-*

Xfactor

Senior member
Učlanjen(a)
09.08.2010.
Broj reagovanja
0
Ljudi, kakve su vam nade za otvaranje sezone? Zna li neko kakvo je sada stanje na reci? Vreme je dosta lepo za ovo doba godine, pa kapiram da ce moci malo da se peca i optimisticno planiram da izadjem vec drugog dana nakon otvaranja. :D

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Što se tiče druženja tu problema neće biti,voda je za sada ok,ali to neće biti dobro za nastavak sezone,ribe ima pa vi izvolite.
Druženje i dobra klopa neće izostati,za sve ostalo se morate sami potruditi.

Cori

Senior member
Učlanjen(a)
21.12.2006.
Broj reagovanja
0
Bili smo juče na otvoru sezone na reci Gradac. Pogledajte izveštaj i uživajte barem malo!

http://www.musicar.rs/2013/03/03/gradac-otvor-2013/

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
3.3.2013.

polazak u 07:05- tacno na vreme
dolazak na stanicu Valjevski Gradac u 09:31- tacno na vreme

vozom, za ne poverovati....

Isidor i ja smo se brzo dogovorili za polazak na gradac. Izvestah od predhodnog dana je bio ohrabrujuc. Voda sijerkasta, povisena i opada....
Iskreno malo mi je bilo frka da zbog sunca ne krene jace topljenje snega...ali snega skoro da nema pa ni voda nije strasna. Al je strasno hladna.

elem... skraticu.

Po dolasku, srecemo Zeljka, sa njim pravac rokina kuca i sareno platno...relacija od roke do devojackog vira, nije preduga ali obzirom na hladnu vodu cesljamo mesta mnogo temeljnije, sto je jedini recept za uspeh uz sto tezu nimfu, zeca, mada sam lepo i strimerima lovio, ali 50:50 su realizacije i omasaji.... u startu imam jednu, Isidor dve....malo iznad G vira....kasnije se riba javlja tek ponekad, obicno iza kamena.... sva je bas na dnu....tesko bunarenje.... evo malo slicica... Isidor nek dopuni malo fotke i utiske

imgp4796.jpg

imgp4798r.jpg

imgp4799e.jpg

imgp4801d.jpg

imgp4801d.jpg

imgp4802g.jpg
3.3.2013.

polazak u 07:05- tacno na vreme
dolazak na stanicu Valjevski Gradac u 09:31- tacno na vreme

vozom, za ne poverovati....

Isidor i ja smo se brzo dogovorili za polazak na gradac. Izvestah od predhodnog dana je bio ohrabrujuc. Voda sijerkasta, povisena i opada....
Iskreno malo mi je bilo frka da zbog sunca ne krene jace topljenje snega...ali snega skoro da nema pa ni voda nije strasna. Al je strasno hladna.

elem... skraticu.

Po dolasku, srecemo Zeljka, sa njim pravac rokina kuca i sareno platno...relacija od roke do devojackog vira, nije preduga ali obzirom na hladnu vodu cesljamo mesta mnogo temeljnije, sto je jedini recept za uspeh uz sto tezu nimfu, zeca, mada sam lepo i strimerima lovio, ali 50:50 su realizacije i omasaji.... u startu imam jednu, Isidor dve....malo iznad G vira....kasnije se riba javlja tek ponekad, obicno iza kamena.... sva je bas na dnu....tesko bunarenje.... evo malo slicica...

imgp4796.jpg

imgp4798r.jpg

imgp4799e.jpg

imgp4801d.jpg

imgp4801d.jpg

imgp4802g.jpg

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Čini mi se da voda ima lepu bistrinu,nije loše.Bitno je da se nešto dešavalo.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Subota, teren od manastira, pa nizvodno do kamene brane...
Voda malo jaca, ali ne preterano. Na tom potezu, nigde zive duse.

Evo nekoliko slika terena i mladih gradackih pastrmki (nadam se da ce malo porasti do sledeceg puta).

Prilozi

• 7.jpg
    7.jpg
    213,6 KB · Pregleda: 204
  • 8.jpg
    8.jpg
    233,4 KB · Pregleda: 180
  • 9.jpg
    9.jpg
    245,9 KB · Pregleda: 178
  • 11.jpg
    11.jpg
    209,5 KB · Pregleda: 172
  • 12.jpg
    12.jpg
    258,6 KB · Pregleda: 192
  • 2.jpg
    2.jpg
    104,8 KB · Pregleda: 188
  • 3.jpg
    3.jpg
    149,9 KB · Pregleda: 191
  • 4.jpg
    4.jpg
    168,5 KB · Pregleda: 191
  • 5.jpg
    5.jpg
    162,4 KB · Pregleda: 190
  • 6.jpg
    6.jpg
    183,6 KB · Pregleda: 191

isidor1

Junior member
Učlanjen(a)
02.10.2012.
Broj reagovanja
0
Gradac 10.3.2013 
Season: 1
Episode: 2
U subotu celo popodne pada kisa ali ipak Oholi i ja odlucujemo da sutra odemo na Gradac, znajuci da moze da nas zatekne poprilicno zamucena/teska za pecanje voda...
Polazak voza u 7:05 opet tacno na vreme, iznenadjujuce! Takodje prilicno ljudi u vozu za razliku od proslog puta...pa nam drustvo prave dve lepe saputnice ( jedna iz Arilja, druga iz Prijepolja koliko se secam hah :D :D )...usput Tihi javlja Oholom da je voda oranje-vec razmisljamo da produzimo malo do Djetinje- ali sva sreca ispostavlja se da je bila sala! UH koje olaksanje!
Voz stize na stanicu "Valjevski Gradac" sa par minuta zakasnjenja ali opet za standarde nase zemlje prilicno tacno! Samo sto smo izasli i krenuli da se pakujemo primecujem da sam zaboravio ranac u vozu-pogled na prugu(sa nadom da je voz jos u blizini) ali kasno odeeeee....
Odmah se preslisavam sta sam sve imao u rancu presvlaka, sendvici, voda i....CEKRK! Vec pomisljam da je za mene gotovo pecanje, ali na svu srecu Oholi mi daje telefon i nekako jedva dobijam Peru koji mi potvrdjuje da ce mi doneti cekrk...
Posto ne znam kad ce tacno Pera doci uzimam 3-4m tippeta i sta drugo...improvizovana tenkara!
Silazimo do reke i prvih 20ak min se nista ne desava tj. ja ne uspevam ni da zabacim kako treba ono...dolazim sav smoren do Oholog,on mi daje svoj stap, drugi zabacaj i...
imgp4811.jpg

Zasad mozda i najveca moja sa Gradca nisam siguran, u svakom slucaju na stapu #3 super osecaj...:D
imgp4812.jpg

Oholi za to vreme na privremeni "tenkara" pribor stavlja nimfu i naravno...
imgp4813.jpg

Par minuta kasnije dolazi Pera sa cekrkom...:)
Krecemo uz "kanjonce" posto sam uvek isao sa nekim i taj deo prekakao...prolazimo kroz trnje i naravno cizma krece da se puni vodom...sve sto je moglo da me snadje taj dan...
Oholi dobija par riba na nimfu koju je njegova devojka vezala ( i to odlicno!!!)
imgp4817.jpg

imgp4819.jpg

Ispod Rokine kuce se javlja na povrsini par riba, stavljam suvu ali bezuspesno...srecemo Tihog i Zeljka koji su vec odavno na vodi...tu oholi hvata jednu na nimfu koja je namenski slikana telefonom za Jocu :p
Jos jedna...
imgp4820.jpg

Oko pola 4 krecemo...dogovor pada da se vracamo kolima koja su "negde u brdu", brzinsko pakovanje na sred livade(gde shvatam da mi nema ni futrole od stapa) i onda 2-2.5km planinarenja...
Ako vreme posluzi, eto nas na Gradcu sledeceg vikenda opet...:D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
PS: (unapred zbog Simsona)  Text je duzi malo, ima eksplicitnog pominjanja hrane pa da upozorim na vreme  :whistle:

ovaj put bez Isidora koji je zaginuo... pametan momak :D

Cele nedelje sam razmisljao dal ce biti pecanja ili ne. Jake kise, zahladjenje sa snegom... moglo je da bude katastrofa. Medjutim predpostavka da ce upravo mraz da zaustavi jaku vodu bila je delimicno tacna. Gradac skoro bistar al povisen.

imgp4838z.jpg

Obzirom da sam odlucio da podjem bez cizama i pecam sa obale bio sam malo ogranicen. Silazak sa stanice i detaljno cesljanje celijiskog vira su bili bez rezultata.

imgp4836a.jpg

Polako se spustam ka pacetovom imanju da bih presao na levu obalu, cesljam vir ispod imanja na okuci i opet nista. Voda dere, dodajem olovce  da muvu spustim na dno ali i gram olova nije pomogao. Povlacim se i krecem ka sarenom platnu. Prvu ribu dobijam kod pacetove brane. Mala kalifica pobegla iz njegovog ribnjaka... uzela fazanovog repa sa oranz tungstenom. Pecam polako uzvodno ali sem jednog promasaja belog strimera nista.
Ceo kanjon preskacem i idem do rokine kuce. Tereni oko kuce i  G vir ne daju ni udarca. Tek kod sastavaka iznad G vira promasujem ribu na crnog ogromnog woolija. Opet polako uzvodno cesljam kombinovano nimfom i strimerom ali nista se ne desava. Tek u peni ispod brane kod sarenog masim ribu na zeleno narandzastog zonkera. Sa Zeljkom se nalazim u bivaku, drugi dorucak(20min ranije Pera mi doneo pite) i palimo na hladni vir... tamo vec moze da se peca.

ja bezuspesno ali Zeljko...

imgp4844p.jpg

Obzirom da je vez 15h moramo nazad. Zastajemo na prelivu kod roke, zeljko ima jedan udarac na nimfu. Ja pokusavam da podbacim pod granje na drugoj obali...par udaraca pa ribica, jako debela

imgp4845b.jpg

imgp4846.jpg

nakon nje sam imao jedan dobar promasaj, kontra je bila primerena kapitalnom smudju. Jadna pastrmka se uvijala u dubini neko vreme i otisla...a i mi polako.

sve u svemu, prelepo vreme i dan sa drustvom su bili dovoljni za mene. A dobrog pecanje ce vec biti jer jos nije ono pravo vreme.

Vrh Dno