Neba, Joca 100ka i ja. Na vodi smo bili oko osam. Vodostaj solidno visok za ovo doba godine, obojenost vode prilicna. U startu Jocu ostavljamo naodno, viru ispod pacetovog imanja. Neba i ja idemo do mosta da se proveri vir ispod njega. Na viru rodeo, riba ali sitna se izbacuje na povrsini... Neba se malo igra sa njima ja pokusavam i uspevam na teze nimfe da kacim ribe...prosek oko 30-35cm ribe solidno jake,zdrave...
Kako vreme ide polako se pomeramo uzvodno, riba se svuda javlja. Manje jedu na povrsini, vece pri dnu ali peca se. sto dan vise odmice aktivnost je manja. Obzirom da je godina cudna, sa velikim vodama smorila me nimfa pa Neba i ja prelazimo na suve... Uglavnom krupni sedzevi, stimulatori neke policelon karakondzule.... Tokom celog dana primecuje se rojenje mrava, gde primetim lagano skupljanje stavljam mrava na 16 ili 18 i po pravilu dobijam ribu... U brzacima radi krupna muva i povremeno kocijas....
jedna zdepasta, jaka ko mecka
Neba
ovakve,domace najvise volim....
mada ni primorkama nista ne fali....
ova je dosla na popca, na duzinu stapa u jednom otisku iza kamena....
tipujem Jovanu jedno mestasce,mikro lokaciju, objasnjavam kako i sta, al izgleda da sam morao prakticno da pokazem....
Joca primio k znanju
joca polaze master
master polozen... njegov novi licni rekord.... 50ica
na hladnom viru smo sreli drugara i njegovu princezu
nova mesta su veoma lepa, riba se javlja svuda....ovo je malo ispod devojackog vira....
povratak obelezava izrazitije sakupljanje mrava i selektivnija riba...
na emerdzere sa crnim telom i mrave ispod roke dobijam par riba....
joca je opet dominantan sa jednom lepom ribom....
Sta li se skriva u ovom zlocestom pogledu
sve u svemu prelepo proveden dan, riba bas aktivna a mi zadovoljni.....povratka se ne secam, komirao sam se.....