Gradac, reka snova

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Riba na Gradcu zadnijh par dana radi fenomenalno,toplapreporuka svima koji su u prilici da odu makar na par sati predveče i povećaju lične rekorde u veličini riba,jeste da kilavo i pipavo kupi muvu i da treba experimentisati,ali kada se ubode prava muva onda počinje rodeo,ribe od 40+ do  50+.
lepota jedna 

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
U nedelju bio prvi put u gornjem toku, stvarno kao sto naslov kaze reka snova, prelepa priroda. Na zalost moje neiskustvo+los asortiman muva nisu dali zeljeni rezultat ali bice dana za megdana.

Послато са LG-P700 користећи Тапаток 2

isidor1

Junior member
Učlanjen(a)
02.10.2012.
Broj reagovanja
0
Samo da potvrdim ovo sto je pera napisao pre par dana... :tbumb: :tbumb:
54cm
p1010107.jpg

I jos dosta ovih sitnijih...
p1010104.jpg

p1010102.jpg

p1010098.jpg

p1010096.jpg

p1010094.jpg

p1010092.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Subota, 22.6.2013. radim do 17h. Vec od podneva pocinju da me hvataju lutke i nervoza. Ne mogu da docekam kraj smene i smaranja sa kojekakvim ludacima po radnji. Cak i sefa zovem da me pusti ranije.
Sa druge strane drugar Marko je takodje nestrpljiv, ceo dan je u stanu i ceka da krenemo u pravcu Valjeva.
Polazak je u pola sest, stizemo oko 19:15 kod manastira, brzim hodom vec u pola osam smo na sarenom platnu. Onako u sorcevima i papucama krecemo na vodu, da bar sat vremena otpecamo.
Na novoj brani iznad hladnog vira svako isprobava svoje favorite. Upravo tu sam na takmicenju izvadio najvise riba. Par na kaficu, jednu na cernobilskog mrava i jednu na strimera. Sad kaficu ignorisu. Strimera udaraju al traljavo. Stavljam veliku policelon kamenjarku. I nju mase al bar se desava nesto. Mare je na brzaku u vrhu vira i zove me. Ima ribu na stapu. Petica stap poprilicno savijen....prilazim da ga slikam....
tHmo5H7.jpg

ubrzo se i ja upisujem...

Kbaw61m.jpg

po par riba i pravac konak, vecera i spavanje....treba ustati u cetiri.

sledece jutro, magla je obavila sve oko reke, prohladno je ali prija. Jedva smo cekali da se oslobodimo gradske zege.
Pocinjemo na sarenom. Riba se slabo javlja samo masimo. Marko ide na hladni vir a ja ostajem da probam nesto sto mi je palo na pamet...... Stavljam popera za bucova

LhaaT7D.jpg

MflREoS.jpg

jedan udarac moze biti slucajnost, ali.... nekoliko riba vezanih, kao na traci, to je vec nesto. Napadale su ga na klasicno plopkanje, napadale su u pauzama....kao da jurim stuku

kako jutro odmice Marko koji dugo nije pecao pocinje da upucava nisanske sprave....rezultati se nizu....

ribe su sve solidne, i u odlicnoj kondiciji...

nNKfbrD.jpg

bGn8DJo.jpg

kod rokine kuce hvatam jednu sa muvom u ustima, oko uboda stoji rana koja kao da se inficirala malo, tako da molim sve ljude da koriste barbless.

JZ4xdiC.jpg

opet kod roke na prelivu stavljam popera. ribe kao da nisu normalne, zabacaj uz samu obalu i kao torpedo riba pravi talas po povrsini, puca po muvi.....

uzgbnIv.jpg

sa manje ili vise uspeha smo pecali ceo dan. menjali muve, uzivali.

FAcJTTg.jpg

F0VCSQ2.jpg

meredov sa slika je napravio drugar Slavko Atlagic, odlican je i lak kao pero.
2uC2e03.jpg

dpDlG9T.jpg

yHP8TNs.jpg

t55L1rJ.jpg

V6lKWLx.jpg

HbBXWRi.jpg

ceo dan, pecanje. Borbene, zdrave ribe, debele. sve u svemu fenomenalan dan. Nazalost u sedam polako veceramo, pakujemo se i pravac stanica.

MWT6hK0.jpg

voz je kasnio 20ak minuta ali stize na vreme, kako smo usli pocinje jaka oluja. Oluja nas je pratila skoro pola puta ka Beogradu......

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Olivere ti si kralj Gradca, tipujem da ćeš biti prvi iduće godine na turniru a i kolega fly metalac se napecao koliko vidim :tbumb:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
silvio, nisam kralj :) al hvala....ima tamo jos ljudi koji dobro love.... a naadam se i ja jednom prvom mestu :)

bato, moguce je. naidji sto ranije na vodu ili budi do samog mraka, tad je udarno, preko toplijeg dela dana nije kao tada, kao i na svakoj drugoj vodi

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
I bacaj bilo što što nalikuje peletima (hrani za ribnjačke ribe) i 100% ćeš uloviti nešto  :lol:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
jedan dobar stimulator, hedge hog, su odlicna resenja.... ja koristim policelonke, i  zbg zvuka...

ali predvece kad krenu rojenja, tad nastaju muke. riba se podigne ili izadje na plitak preliv. tada ima jako usko polje kuda vidi hranu pa muva mora da prodje tacno odredjenom putanjom. a i izbor muve ume da bude malo tezi.....

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ja sam za prošli vikend ulovio jednu kalifu na Plivi oko 1kg koja jer već dugo bila u Plivi i ima zdrava peraja i drugačiju boju, svaku kalifu je rečeno da se izvadi pa sam tako i ja postupio kad sam ribu očistio u želucu je bilo par velikih kamenjarki par sedževa i mnoštvo tvrdokrilaca (buba) svih mogućih vrsta od zlatice do kornjaša, mislim da je jednostavno zapisano u genima ribnjačkih riba da sve što liči na pelet treba da se proba ???

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Griješiš Silvio.I ja sam se na Gradcu nalovio na neke imitacije koje baš nisu popularne kod nas za pastrmke.Ali zašto da se ne hrane krupnim insektima (tipa tvrdokrilcima)?No opet je bilo dijelova dana kada ovakve imitacije nisu htjele!
Nego su izigravale lipljene i tražile neke sitne muve.
Najbolji su prizori kada pastrmke love viline konjice (vodene djevice)!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kalifa jede sve i uglavnom nije izbirljiva a to da jede sve sto lici na briketiranu hranu uopste nije pravilo. Radije pokupi hleb.

Sent from my U9200

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sve ovisi kako kada i gde ako se govori i o kalifi... npr. na nekim mestima ce te je uloviti samo na određenu nimficu i ni na šta drugo  ;) provereno mnogo puta, ne obazire se ni minimalno ni na imitaciju hljeba, paleta, ikre, sendviča, bečke šnicle nego oće baš malu nimficu tu i tu i gotovo. Dok negde i nekada udara na skooooro sve  :blush:

Vrh Dno