Subota, 22.6.2013. radim do 17h. Vec od podneva pocinju da me hvataju lutke i nervoza. Ne mogu da docekam kraj smene i smaranja sa kojekakvim ludacima po radnji. Cak i sefa zovem da me pusti ranije.
Sa druge strane drugar Marko je takodje nestrpljiv, ceo dan je u stanu i ceka da krenemo u pravcu Valjeva.
Polazak je u pola sest, stizemo oko 19:15 kod manastira, brzim hodom vec u pola osam smo na sarenom platnu. Onako u sorcevima i papucama krecemo na vodu, da bar sat vremena otpecamo.
Na novoj brani iznad hladnog vira svako isprobava svoje favorite. Upravo tu sam na takmicenju izvadio najvise riba. Par na kaficu, jednu na cernobilskog mrava i jednu na strimera. Sad kaficu ignorisu. Strimera udaraju al traljavo. Stavljam veliku policelon kamenjarku. I nju mase al bar se desava nesto. Mare je na brzaku u vrhu vira i zove me. Ima ribu na stapu. Petica stap poprilicno savijen....prilazim da ga slikam....
ubrzo se i ja upisujem...
po par riba i pravac konak, vecera i spavanje....treba ustati u cetiri.
sledece jutro, magla je obavila sve oko reke, prohladno je ali prija. Jedva smo cekali da se oslobodimo gradske zege.
Pocinjemo na sarenom. Riba se slabo javlja samo masimo. Marko ide na hladni vir a ja ostajem da probam nesto sto mi je palo na pamet...... Stavljam popera za bucova
jedan udarac moze biti slucajnost, ali.... nekoliko riba vezanih, kao na traci, to je vec nesto. Napadale su ga na klasicno plopkanje, napadale su u pauzama....kao da jurim stuku
kako jutro odmice Marko koji dugo nije pecao pocinje da upucava nisanske sprave....rezultati se nizu....
ribe su sve solidne, i u odlicnoj kondiciji...
kod rokine kuce hvatam jednu sa muvom u ustima, oko uboda stoji rana koja kao da se inficirala malo, tako da molim sve ljude da koriste barbless.
opet kod roke na prelivu stavljam popera. ribe kao da nisu normalne, zabacaj uz samu obalu i kao torpedo riba pravi talas po povrsini, puca po muvi.....
sa manje ili vise uspeha smo pecali ceo dan. menjali muve, uzivali.
meredov sa slika je napravio drugar Slavko Atlagic, odlican je i lak kao pero.
ceo dan, pecanje. Borbene, zdrave ribe, debele. sve u svemu fenomenalan dan. Nazalost u sedam polako veceramo, pakujemo se i pravac stanica.
voz je kasnio 20ak minuta ali stize na vreme, kako smo usli pocinje jaka oluja. Oluja nas je pratila skoro pola puta ka Beogradu......