Verovatno Oholi redovno posecuje ambulante u Valjevu pa ima uvid u zalihe lekova. Volim tako hrabre kao sto je Sale, pogotovo kad znaju da je do Valjeva nemoguce doci iz kanjona za manje od 30-45min.
sasats je napisao(la):koliko je ribolovaca napala zmija na gradcu zadnjih 10 godina?
imao sam prilike da radim na institutu torlak i to bas u delu gde drze otrovnice i prave serume . gledao sam uzivo kako im uzimaju otrov i jos svasta nesto . zmije su u velikim betonskim kadama . u jednoj se nalaze stotine zmija , sve jedna preko druge . strasno izgleda kada se vidi uzivo . video sam poskoke koji su uginuli od starosti . glava im je gotovo kao pesnica a debeli su preko 5cm . boje su od sive poput kamena pa do gotovo crne sa prepoznatljivom sarom u zavisnosti od terena gde su ulovljeni .
razgovarao sam sa ljudima koji tu rade i hvataju ih rukama kao na televiziji uz pomoc zakrivljene metalne sipke .
poskok jeste otrovan ali nije kobra .veoma je mala verovatnoca da nagazis zmiju i da te ona ujede u samoodbrani .od eventualnog ujeda ugrozeni su mala deca i stariji ljudi sa slabim imunitetom . zdrav odrastao covek ima sigurno vise od tih potrebnih sat vremena do prve medicinske ustanove...koje uglavnom nemaju serum kao sto rece oholi![]()
strah od zmija je prirodan i nije sramota bojati se ali ne treba paniciti .