Ajmo realno, bar mislim da je realno. Obrni okreni, od 2008. sam redovan na gradcu, ribe je uvek imalo vise nego na drugim rekama u srbiji. Nekad je prosek ribe bio oko 25 nekad oko 30 itd. Ljudi su ljubazni uvek, bar prema meni. Obale realno nisu ciste kao nekad ali to 'necisto' je mnoooogo manje nego na drugim vodama. Od kada dolazim svake godine se povecava broj ljudi, ne samo ribolovaca. Broj cuvara je nazalost isti, broj valjevaca koji pomazu verovatno ne varira previse. Tu lezi deo problema, kako par ljudi da ocisti za gomilom neandertalaca koji ne nose svoje smece? Nema se para. Ok, ako neko predlozi vise cuvara, pa nekog ko odrzava sve to pa mozda jos nekog, platni spisak drasticno raste. Troskovi rastu jos zesce. Da li bi ljudi placali dnevno 3000din ili godisnje 30000? Nesto ne verujem. Hteli mi da priznamo ili ne, gradac je ovakav prvenstveno zahvaljujuci valjevcima koji vole tu reku i veci deo njih nema dinara od toga. Da nema njih, dva cuvara bi bili samo kap u moru. Za mene je gradac i sve vezano za tu reku ne samo cudo prirode vec i cudo koliko ljudi mogu kad su slozni i normalni. Svi oni su razliciti, nekom mogu a i ne moraju da prijaju ali svoju ljubav prema reci ne izrazavaju samo verbalno vec delima. Prosta je stvar, ne mozemo ocekivati cudo za dzabe ili za male pare. 1000din za pecanje na onakvoj reci je bagatela. E sad sto ljudi rade za 30-40000din je problem koji neko drugi treba da resava.
Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk