Gradac, reka snova

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Milane kez nisam mogao da skinem dok nisam u bg dosao :)
Tommy, najveca je dosla na veliku kamenjarku. Mravca sam forsirao na prelivima gde riba namislja :) mada ova sto je pokupila mrava je 35-40cm bila

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Odavno ne bese bolji, iako riba nije radila kako ume

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jbg i ja bih da sam mogao,ali sta je tu je!
Bitno je da ribe ima!
Ja sam jedino malo razočaran bio što nije sve pokošeno kao ranijih godina!
Ovo mi malo kvari opšti utisak,Šareno platno mi djeluje potpuno zapostavljeno.Ne mislim na vodu već obalu.I sama kafana kao da će se urušiti?!?

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Kkako misliš urušiti,šta te navelo na tu pomisao?A što se tiče košenja teško će neko ići non stop i kositi livadu,dovoljno je što su staze pored reke sređene za prolaz,zar ne?Ipak to nije fudbalski teren pa da ne sme travka da štrči

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pero slazem se. Ja da se pitam to bi sve na dzunglu licilo.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Pero slazem se. Ja da se pitam to bi sve na dzunglu licilo.

Razumem zamerke na riblji fond,na čistoću priobalja na neljubaznost osoblja ,ali sve preko toga ne. Mada i ovo što razumem ne razumem.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ajmo realno, bar mislim da je realno. Obrni okreni, od 2008. sam redovan na gradcu, ribe je uvek imalo vise nego na drugim rekama u srbiji. Nekad je prosek ribe bio oko 25 nekad oko 30 itd. Ljudi su ljubazni uvek, bar prema meni. Obale realno nisu ciste kao nekad ali to 'necisto' je mnoooogo manje nego na drugim vodama. Od kada dolazim svake godine se povecava broj ljudi, ne samo ribolovaca. Broj cuvara je nazalost isti, broj valjevaca koji pomazu verovatno ne varira previse. Tu lezi deo problema, kako par ljudi da ocisti za gomilom neandertalaca koji ne nose svoje smece? Nema se para. Ok, ako neko predlozi vise cuvara, pa nekog ko odrzava sve to pa mozda jos nekog, platni spisak drasticno raste. Troskovi rastu jos zesce. Da li bi ljudi placali dnevno 3000din ili godisnje 30000? Nesto ne verujem. Hteli mi da priznamo ili ne, gradac je ovakav prvenstveno zahvaljujuci valjevcima koji vole tu reku i veci deo njih nema dinara od toga. Da nema njih, dva cuvara bi bili samo kap u moru. Za mene je gradac i sve vezano za tu reku ne samo cudo prirode vec i cudo koliko ljudi mogu kad su slozni i normalni. Svi oni su razliciti, nekom mogu a i ne moraju da prijaju ali svoju ljubav prema reci ne izrazavaju samo verbalno vec delima. Prosta je stvar, ne mozemo ocekivati cudo za dzabe ili za male pare. 1000din za pecanje na onakvoj reci je bagatela. E sad sto ljudi rade za 30-40000din je problem koji neko drugi treba da resava.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja nisam primjetio da je nešto sređeno,utabana trava od prolaznika za mene nije sređeno.
Šareno platno evidentno zapušteno,opet ne govorim o koritu!
Staza kroz šumu jako strma puna odvaljenih i urušenih stabala.
Ne tražim da mi neko pokosi na nulu uz rijeku,čak volim da je sve netaknuto,ali ostale staze su zapuštene totalno!

Bila je porodica koja uoopšte nije znala da ima staza do Šarenog platna,došli su do početka šume i vratili su se.

Ne vidim da sam nekoga uvrijedio bio sam samo objektivan!

Znam ja dobro šta je udruženje i sa čime nosi!

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Složio bih se sa tommyjem u vezi staza preko brda. Uz par putokaza i posečenih debala to bi bila sasvim druga priča.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Zaboravljate da je seca sume zabranjena tamo. A trava po sarenom uz vodu je pokosena, ne svuda....

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ps:tommy ne gledam ja ovo kao uvredu, za ostale ne znam mada mislim da slicno razmisljamo. Samo oznosim svoje misljenje. Mada sigurno da ima stvari koje bih promenio na gradcu

Vrh Dno