Legendo moja, pa kako isto da bude kad horda od 50 ljudi gaze u isto vreme bez stajanja od jednog kraja reke do drugog po ekstremno niskom vodostaju?
Kako isto da bude kad se tih 50 ljudi namaza onim SPF govnima i takvi ti idu kroz tok reke, to je zabranjeno na moru brate dobri, na moru, a mi govorimo o Gradcu koji vise nije ni reka, nego mali potok. Gde ta riba da pobegne od tih otrova i ljudi?
Ne plate dinara za razliku od nas, nemaju trunku kodeksa ponasanja, nego kao dzunglasi se ophode prema reci koja je od ove godine pod najvecim stepenom zastite i na sve to sad je problem sto 3 musicara dnevno prodje kroz plicak, a po ovako niskom vodostaju, ma koji plicak, vecina sa obale peca da bi uopste mogla nesto da ulovi.
Dajte bre ljudi osvestite se...
hej izvinite, ali ja sam pitao za bas jednu konkretnu stvar - 'gazi kao stoka' - za sam razumeo da se odnosi na nacin gazenja. Postavio sam vrlo sam konkretno i specificno pitanje, jer nisam siguran da sam razumeo na stase misli.
Nikakav SPF, placanje-ne placanje itd nisam pominjao ( a slazem se da su sve ovo problemi), niti imao nameru da prozivam musicare.
Pokusao sam da razumem tacan problem vezan za samo kretanje kroz reku, jer mi deluje da mnogi ribolovci takodje gaze vodu - a oni neiskusni cesto i previse, kao i da grupa na snimku prelazi reku dijagonalno od jedne ka drugoj obali. To je bilo moje pitanje, i po cemu je to razlicito, jer nije masovnost naveden kao problem vec nacin gazenja. I pokusao sam da razumem da li je zaista nacin gazenja i prolaska problematican ili autoru smetaju neke druge stvari pa je tim svojim izrazom celokupnu frustraciju zapakovao zajedno, a ja onda procitao nesto sto ne pise.
Sve ovo drugo - se slazem i to veoma, na Rzavu ljudi raspale rostilj na sred reke, pecao sam u uskom kanjonu jednog jako malog salmonidnog vodotoka zavucen zamalo 5 kvadova da me pregazi, ali to su sve neke druge teme. Ovde mi nije bilo jasno da li se autor neprecizno izrazio ili ja nesto nisam razumeo, i samo zbog toga je bilo pitanje. Cak sam i naveo da smatram da je masovnost problem, ali pitanje/diskusija nije bilo vezano za to.
TMc je donekle objasnio da razumem, hvala svima ne moramo dalje trositi vreme na ovaj detalj sto se mene tice.