100ka
Hero member
Problem sa planinskim masivima tog dela Srbije je što su sačinjeni od krečnjačkih poroznih stena i fekalne vode mnogo lakše prodiru do izbora vode nego kroz zemlju i druge tipove stena.
More Ja bih pustio seljake da povade sljumak....da se pojave stari virovi...napune vodom..Da i mozes samo cipele vibram da koristis. Tako je i na nekim rekama oko Sijetla. Igrom slucaja znam jer sam trebao tamo da idem da pecam al prc.
Sto se tice Gradca iluzorno je vise i pricati. Moja reka posto sam odrastao na njoj ali nema buducnoat nazalost. Mnogo gejaka se nakotilo. 90 tih godina sam u radio emisiji patak predlagao rampu kod prve brane. Naravno nista od toga.
Gradac ima muku sto je sve manje vode. Suvaja je zatrpana sljunkom, izvor sve manje vode ima kao i pritoke pitaj kurca sta se tu desava. Ali da je dobro nije. Kao sto napisah za 10 god ce to biti potok
Slazem se.More Ja bih pustio seljake da povade sljumak....da se pojave stari virovi...napune vodom..
Ja imam vikendicu na Ribarskoj reci, koja se uliva u Južnu Moravu. Ta recica ide sa Jastrebca. U gornjem toku ima pastrmke, dok ne dodje do prvih sela i ne počne da se uliva kanalizacija. Jednom u nekoliko godina, reka postaje bujičava, i donese šporete, karoserije, kante i flaše do mostova. Začepi ih i izlije se.More Ja bih pustio seljake da povade sljumak....da se pojave stari virovi...napune vodom..