Gradac, reka snova

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pravilnik o kategorizaciji voda je izasao u sluzbenom glasniku prosle nedelje ali ne postoji ni jedno zvanicno telo koje se bavi ovim. Sve dok je tako, sve sto se bude radilo po pitanju kategorizacije je polu divlje i svodi se na  "evo ti i ja se dogovorili da ce ovo da bude voda druge kategorije i da naplacujemo doplatnu".

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
I ja tako vidim celu situaciju, iako bih više voleo da je kategorizacija odrađena pre početka prodaje "republičkih" dozvola  ???

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gradac otvor
Dok ne počne mušičarenje u Reviru može da se čačne nešto i u tih 1.5 km do Valjeva ,iako je radni dan Sreli smo kontrolu čak 3 puta  :tbumb:

Prilozi

• shone akcija.jpg
    shone akcija.jpg
    273 KB · Pregleda: 255
  • 1.jpg
    1.jpg
    131,7 KB · Pregleda: 273
  • shone potocarica.jpg
    shone potocarica.jpg
    153 KB · Pregleda: 288
  • Sale Guitar.jpg
    Sale Guitar.jpg
    119,6 KB · Pregleda: 280
  • sale potocna na caddisa.jpg
    sale potocna na caddisa.jpg
    89,5 KB · Pregleda: 248

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bitno je brate da si osetio ribu na štapu!
Ja izgleda moram da sačekam bar još dve-tri nedelje!Kod mene je olujni vetar već nekoliko dana!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Pravilnik o kategorizaciji voda je izasao u sluzbenom glasniku prosle nedelje ali ne postoji ni jedno zvanicno telo koje se bavi ovim. Sve dok je tako, sve sto se bude radilo po pitanju kategorizacije je polu divlje i svodi se na  "evo ti i ja se dogovorili da ce ovo da bude voda druge kategorije i da naplacujemo doplatnu".
Zar ne moraju da dokažu da je 70% ribljeg fonda autohtono da bi postali voda druge kategorije i da bi mogli da naplaćuju  doplatnu dozvolu.
Ako im nije dozvoljeno izdavanje doplatnih dozvola, mogu li da zabrane pecanje.
Nije mi baš jasno sve to.
Ko je zadužen da sve to sprovede. I šta ako neću da platim doplatnu, a pišu prijavu.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Evo neka bude da sam glup, neobrazovan i da nisam nista citao od onoga sto je ranije pisano na ovoj temi ali ljudi, aman, ko bre ima pravo da mi zabrani da pecam na reci za koju imam dozvolu, ako se usvoji predlog za doplatnu - oprem dobro, a ako ne opet dobro... Nije bre reka njihova bre, sad cu iz inata da sednem u kola i da zapalim tamo i da vidim ko ce da mi zabrani da pecam u reviru... eto bas da vidim  :bat:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Evo neka bude da sam glup, neobrazovan i da nisam nista citao od onoga sto je ranije pisano na ovoj temi ali ljudi, aman, ko bre ima pravo da mi zabrani da pecam na reci za koju imam dozvolu, ako se usvoji predlog za doplatnu - oprem dobro, a ako ne opet dobro... Nije bre reka njihova bre, sad cu iz inata da sednem u kola i da zapalim tamo i da vidim ko ce da mi zabrani da pecam u reviru... eto bas da vidim  :bat:

Strashni u kom si bre fazonu? Ima pravo da zabrani pecanje na reci onaj koji gazduje tom rekom. U ovom slucaju EKOD Gradac je ZABRANIO pecanje na delu reke kojim to udruzenje gazduje. Za taj deo ti nemas dozvolu jer je taj deo pod posebnim rezimom kao park prirode...
Zato budi siguran da dzabe trosis gorivo jer ce da te najure u roku od 2 minuta.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Strašni brate znam da je frka zbog ne'mušičarenja ali Bojan je 100% u pravu ..

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
U fazonu sam da mi je pun q..c pro...anja u ovoj drzavi.
Da nemam nasta pametnije da potrosim 4h i 2000din rado bih otisao da teram inat i da se nadmudrujem. Ja razumem da je ugrozen riblji fond pa da je uvedena zabrana...cak se i o tome pricalo - znaci cisto proseravanje. Cekamo dozvolu da uzimamo pare a dotle ga duvajte - znaci proseravanje.

A posto se oni prave blesavi pravio bi se i ja i to mnogo bolje od njih, a bas bih voleo da vidim ko bi na silu mogao da me otera ili otme opremu. I nemojte da mi kazete da valjevci ne pecaju u reviru jer cu da se zanesvestim od smejanja.

Formalno pravno je Bojan u pravu, ne kazem da nije, ali dok god neko ko covek ne lupi rukom o sto, ima da nas j...u ko drekavce i  zavlace ko mlade majmune. Stalno bre cutimo i povlacimo se dok drugi rade sta hoce. Oni nas zajebavaju i to je sustina bre.

I s.....m se na drustvo koje tako funkcionise, bio sam na toj reci i video sam kako funkcionise i ko krade ribu i koliko ih zanima ta reka tako da, Bojane, nemoj da mi drzis predavanja ni o zakonima ni o ekologiji ni o udruzenjima, jedino ako volis da se pravis blesav pa ne kapiras sta sam hteo da kazem.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strasni ja razumem da tebe to nervira, nista ni meni nije bolje veruj mi. Ali...

Brate postoji organizacija koja upravlja rekom i tu nema diskusije. Dobili su vodu na upravljanje, ponasaju se u skladu sa zakonom i nista vise. Prihod ostvaruju iskljucivo od donacija i prodaja dozvola, od toga treba platiti i ribocuvare. I kako onda ocekujes da ti platis drzavnu dozvolu, a ni dinar od toga ne zavrsi u rukama onog ko gazduje i ti bi jos bas tu da pecas. E pa nece moci! Do sada su mogli da izdaju svoje dozvole, bice ponovo tih dozvola kad se voda kategorizuje a dotle nema ribolovaca na tom delu Gradca. Ovi ljudi tek treba da se dokazu kakvi su u gazdovanju rekom ali cisto da se zna da je Gradac bas zahvaljujuci Valjevcima sasvim sigurno najcistija reka u Srbiji a i sire. Decenijama vec se radi na "opismenjavanju" naroda u tom kraju i milina je videti da ni jedan setac ne ostavlja papiric za sobom. I kada dodju oni sa strane sa svim svojim losim navikama, uvek iza njih dodje i gomila iz EKOD Gradac da pocisti za njima.

I sto se tice oduzimanja pribora i toga sto bi ti voleo to da vidis, moj ti je savet bolje da ne probas. Nije bas Ognjen za kacenje, pogotovo kada nisi u pravu.

Sto se kradje ribe tice, toga ima svuda ali ti slobodno prijavi svakoga koga vidis da krade. Samo na taj nacin dajes svoj doprinos. Nikad nisam video da neko krade ribu na Gradcu, takodje niko od mojih drugara nije video da neko krade ribu, logicno mi je da se to radi u onom periodu kada je najmanje ljudi na vodi, zimi, nocu ili tako nesto...

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Ljudi razumem sve, ali igranje sa ovim procentima nikako.
Kako ce empirijski to da dokazu da je bas 73.2 , 48.1 ili 85.7% autohtono? Na osnovu popisa vrsta riba koje tamo zive? Na osnovu ucesca u ukunoj kilazi pojedinih vrsta? Kako? Po tom principu onda ispada da osim par voda sve druge mogu u drugu kategoriju.
Druga stvar koja me strasno nervira u celoj prici je i to oko "jedinstvene" dozvole. Ako ce bre za svaku drugu vodu da mi traze i doplatnu, koji su mi klinac onda uzeli 50€ za ovu "jedinstvenu"? Sto ona nije bila simbolicnija, 15-ak €, a u zavisnosti gde bih da pecam da tom ko gazduje na toj teritoriji platim tu doplatnu?
U pravu je Strasni 100% po mom misljenju, ovo je cisto drndanje u zdrav mozak!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ne smeta mi postojanje voda druge kategorije i naplaćivanje doplatnih dozvola - to je verovatno jedini način da iole atraktivne vode takve i ostanu. Nervira me što kategorizacija nije regulisana pre početka prodaje "objedinjenih" dozvola, kako bi se izbegle ovakve glupe situacije.

Vrh Dno