24.9.2011..... Zoki, Tihi i Prle(Zeljko) i naravno Dzej(ja)... umesto da se ode oko sarenog na Perove kulinarske vragolije i pomalo pecanja mi se odlucujemo da odemo do konjickog pa polako uz vodu, po principu dokle ko stigne.
U startu,dok se nismo ni raspakovali cestito, Tihi se upisuje sa maleckom pegavom
kasnije nastavljamo uzvodno, najcesce ja prvi jer pecam dosta brzo i preskacem slabije terene, Tihi i Zeljko pomalo zaostaju ali brzo se uskladjujemo pa se preskacemo tako da niko ne peca ni iza koga pa je plasenje ribe svedeno na minimum...
Uprkos prelepom, ne prevrucem danu insekata je bilo slabo a riba se skoro uopste nije javljala na povrsini ali bez obzira lovilose vecinom na suve i emergere.
klink, kojeg nisam skoro uopste koristio ove godine vratio se na velika vrata i na njega sam ulovio vecinu riba. Na jednom dubljem i vecem viru video sam nekoliko riba koje su lebdele na 20ak cm dubine, iako se videlo da kupe neke sitne muve klink je bio okidac, uzele su ga bez oklevanja. Tada obojici drugara dajem klinkove, pa sada ih sva trojica koristimo i to sva tri razlicite boje, i svi lovimo.
nakon sto sam ispipao i izlovio dno vira-preliv, prelazim na meni omiljeni deo,ulaz u vir. Nakon par neuspesnih zabacaja, bez udarca stavljam nimfu, zabacaj uz samu stenu,nije cestito ni krenula da tone a ni sam ne znam zasto udaram kontru, u prvi mah pomislio sam da je dno,medjutim dno se pokrenulo....
trojcica se prilicno opteretila ali riba ide ka meni,sve dok je nisam privukao do nogu mogao sam samo da joj pratim obrise na dnu i nagadjam kolika je. uskoro je sve bilo jasno,jedna od vecih ove sezone.
riba merena bez repa je imala 45cm
naravno nakon ove sve je krenulo po nekom proseku, ribe od 5 cm do 35.... ali sve prelepe, punacke i neobicno borbene.
pred kraj pecanja, uspevam da pomognem novopecenom musicaru Zeljku da uhvati jednu od riba koje su se javljale...
kasnije malo smo stigli do paceta jeli i shvatili da je klopa koja je bila namenjena za Zokija ostala kod Tihog
uz pur raspredamo teorije kako ce on, mrtav gladan zakrvavljenih ociju da nas zaskoci negde iz sume i da nas pojede, jer ipak nije jeo ceo dan...doduse cuvar nam je javio kako je video nekog coveka kako spava, tacnije prvo je pojurio ka njemu da vidi je li dobro ali kad ga je video da dise laknulo mu je i tad je mirne duse mogao i dnevnu da mu naplati

))
sve u svemu, za mene odlican zavrsetak sezone a po komentarima kasnije uz pivo i ostatak ekipe je zadovoljan.......do sledece sezone...smrc smrc

duga li je zima